"Lexus" vadītāja "piespiež" avarēt kravas busiņu (+ video) 35

 
iAuto | 16.janvāris 2017 16:51

Video autors raksta, ka "Lexus" vadītāja aizgriezusi priekšā busa šoferim, kurš, mēģinot izvairīties no sadursmes, pazaudē kontroli pār savu spēkratu un piedzīvo smagu avāriju (skatīt no 1:30). Video autors interesējas, kurš pie notikušā vairāk vainīgs - "Lexus" vadītāja vai busa šoferis?

 
Visi komentāri
 
solaris 16.janvāris 2017 17:30
16 21 Atbildēt

Buss brauca pa savu joslu ar pietiekami lielu distanci no priekšā esošā, bet dēļ tā, ka Lexus iespraucās starp viņu un priekšā piebremzējušo, busam nācās bremzēt straujāk, nekā ja nebūtu iespraucies. Tā kā buss nemainīja joslas, tad viņam nebija pienākums bremzēt dēļ tā, kurš maina joslas. Ja Lexus nebūtu iespraucies, tad busa ieturētā distance būtu pietiekama, lai viņam nenāktos strauji bremzēt. Jā, buss varēja agrāk noreaģēt. Proti - agrāk sākt bremzēt, kad Lexus sāka rādīt pagrieziena signālu. Taču busam nebija vispār pienākums bremzēt dēļ Lexus vadītāja vēlmes. Turklāt Lexus varēja arī neveikt to manevru, bet vēl gabaliņu pabraukt pa otro joslu - nekas viņam nebūtu mainījies. Sevišķi jau bija vēlams atteikties no nodoma līst labajā joslā pēdējā brīdī, kad priekšā bremzē un aizmugurē tuvojas buss. Līdz ar to, manuprāt, vainīgs ir busam priekšā izbraukušais Lexus.

Bet šā vai tā Palaidniexam, kā vienmēr, būs taisnība.

Pļurkt 16.janvāris 2017 17:50
3 8 Atbildēt

Tu latviešu skolā esi gājis???

Pat negribas lasīt Tavu komentāru daudzskaitļīgo pārcēlumu no krievui valodas dēļ!

solaris 16.janvāris 2017 18:58
6 1 Atbildēt

Ja tev saliktu pakārtotu teikumu konstrukcijas rada problēmas, tad rodas jautājums, kā tev pašam bija ar skolas apmeklēšanu... Manā tekstā ar gramatiku viss ir kārtībā. Problēma ir tavs intelekta līmenis, ja tu spēj uztvert vien primitīvi veidotus tekstus.

Norādi manā tekstā kaut vienu rusicismu, tirliņ! Un kas tavā sapratnē ir "pārcēlumi"?!

LMT 16.janvāris 2017 18:45
2 3 Atbildēt

Solārim. Kaunējies būtu par tādu komentāru!

solaris 16.janvāris 2017 19:04
1 3 Atbildēt

LMT, šī ir domāta tava kārtējā tizlā "asprātība" vai arī tu vienkārši ne visai sakarīgi, bez pretargumentiem centies iebilst manam viedoklim?

Pļurkt 16.janvāris 2017 19:16
2 2 Atbildēt

Aizveries analfabēt!!

Vismaz pamatskolu būtu beidzis, pirms te gudrīti tēlotu!

Āksts kas āksts!

Kāds sakars pakārtotiem teikumiem ar krievu pārcēlumiem???

Pirms te kādu mēģini apTirst vismaz paskaties kas ir "krievu pārcēlumi"

solaris 16.janvāris 2017 19:19
0 3 Atbildēt

Vispirms nosauc kaut vienu manā tektā, pirms apspļaudi savu monitoru. Vai arī atzīsties, ka esi piedzēries.

Pļurkt 16.janvāris 2017 20:51
2 1 Atbildēt

Paprasi savai PIRMĀS klases latviešu valodas skolotājai, ja pats nejēdz tik elementāras lietas ieraudzīt!

Krievs esi vai??

solaris 16.janvāris 2017 20:57
2 3 Atbildēt

Sastrīdējies ar sievu, ka pirmdienā piedzēries? Vai arī tevi beidzot no darba izmeta par slinkošanu?

Pļurkt 17.janvāris 2017 9:00
1 3 Atbildēt

Nespried pēc sevis, analfabēt!

Vernons 16.janvāris 2017 20:37
5 14 Atbildēt

Kādēļ nelīst priekšā? Par sava auto pakaļu atbildība nav jānes. CSN nav domāti katram! Tikai katram otram, katram trešajam u.t.t.. Nu tā kaut kā arī dzīvojam.

luni 16.janvāris 2017 22:15
6 0 Atbildēt

uzliec normālas riepas un iemācies braukt

Юрий Советский 16.janvāris 2017 18:25
17 4 Atbildēt

Busa vadītājs ir gatavais āmurgalva, un tas ir arī viss! (vermonts tā teiktu), jo šajā gadījumā Lexus vadītājs parādīja pagrieziena radītāju pirms manevra veikšanas. Tātad garantēja drošību aizmugurē esošajiem.

Godīgi sakot: visi viņi ir āmurgalvas, sākot ar vermontu un beidzot ar lexusa un busa vadītājiem.

savs. 17.janvāris 2017 10:33
1 5 Atbildēt

pavarots nedod prieksroku .ka mes redzam ka masina parada pavarotu un dod ara.vins pat nenem vera laika apstaklus.bet ar tadiem ka tu kas tikai butu gatavi vilkt tikai uz prieksu un pohuj pa parejiem es vispar jums nedotu tiesibas .

kk 16.janvāris 2017 19:04
6 0 Atbildēt

Pričom lexsusa vaditajs ???

k442 16.janvāris 2017 19:23
5 0 Atbildēt

Ņemot vērā, kas notika pēc tam, kad busiņa šoferis nospieda bremzes, es izvirzu versiju, ka viņš bija novērsis uzmanību no tā, kas notiek priekšā viņa joslā, un uzreiz "nolika pa mēmajiem", jo busiņš uzreiz kļuva nevadāms. Stipri apšaubāmi, ka bez joslu mainošā LEXUS iznākums no faktiskā stipri atšķirtos, jo neizskatījās, ka busiņš spētu normāli sabremzēties līdz nākamajam priekšā esošajam autiņam, kurš arī tobrīd bremzēja. Un vēl - dikti liels jautājums par to, kādā kondīcijā bija busiņa riepas...

solaris 16.janvāris 2017 19:37
2 4 Atbildēt

Bez Lexus iespraukšanās busam būtu palikuši bremzēšanai vismaz kādi četri metri. Ar pilsētas ātrumiem tad varētu bremzēt jau bez panikas. Busam nācās strauji bremzēt tieši dēļ Lexusa, kurš veica manevru tad, kad labajā joslā priekšā esošais jau bija sācis bremzēt.

Par busa riepām gan jāpiekrīt.

Vernons 16.janvāris 2017 20:31
7 28 Atbildēt

Video reģistrācijai ir izcila privilēģija. Neko nenoslēpsi. Viens "nozog" distanci, otrs neredz, kas notiek priekšā. Un pat tad, kad katra rīcības muļķība summējas, busa vadītājam bija iespēja izmantot sabiedrisko joslu, lai veiksmīgi izietu no situācijas. Ne jau visiem ir talants vadīt auto, kontrolējot situāciju. Nogulēja busa vadītās situācijas attīstību! Nogulēja!

Kā tad pildīsim CSN? Ievērojot tikai distanci, kuru drīkst nozagt, vai garantējot drošību "darbinot" telefonu un nekontrolējot braukšanas apstākļus.

Palaidniex 16.janvāris 2017 20:59
6 0 Atbildēt

Kijevā vispār visai dīvaini visi brauc. Kā joslas izvēlās, kad pārkārtoties un tā...

Bet par tēmu skatos video un aizvien vairāk man sāk šķist, ka brīdī, kad leksis ieslēdz pagriezienu, busists nospieda akseleratoru. Ķipa kaut kas iedegās vai tupa aizkrita šīrmis - "neiesprauksies"! Baigi jau nu strauji pēkšņi attālinājās no filmētāja...

Un tad seko pērle busista rīcībā - saprotot, ka "iespraucās", nospieda bremzes grīdā vai pietiekami, lai vieglā (tukšā) busa pakaļa norautos. Nu gadās... BET (!) tad seko tīra muļķība, kas novedusi grāvī ne vienu vien, brīdī, kad norāva pakaļu "k jedreņi feņi", tiek mēģināts vieglu un slīdošu pakaļu savākt ar nepietiekami veiklām un lēnām stūres kustībām TURPINOT TURĒT bremzes, kas nunekādi neveicina pakaļas saķeres atjaunošanu...

Kanibaals 16.janvāris 2017 23:30
8 6 Atbildēt

Godīgi sakot Lexus izdarīja pakalpojumu novācot no ceļa busu ar nevienādi bremzējošām bremzēm, kas apdraudēja satiksmes drošību. Man pat ar savu auto nupat pēc TA, kur priekšējai asij ir 2.8/3.0 atšķirība bremzēšanas spēkos jau bremzējot uz slidena ceļa(bez ABS) nedaudz, bet velk uz kreiso pusi tā ka regulēšu vēl, lai ir vienādi. It kā starpība nav liela, bet jau jūtama.

Nekāda distance tur netika nozagta, pats busa vadītājs izvēlējās straujāk bremzēt, lai gan distances atjaunošanai tas nebija nepieciešams.

Reāli 17.janvāris 2017 10:27
4 0 Atbildēt

Sadursme nav notikusi, tātad īsti nevar teikt, ka lexus būtu veicis kaut ko ne tā. Tāpat visi zaudējumi vienīgi no busa puses. Lexus parādīja pagriezienu kā arī distances bija vairāk nekā pietiekami. Tāpat busam priekšā braucošais bremzēja un tādā gadījumā busa vadītājs varēja arī piebremzēt, kas šajā situācijā varbūt būtu palīdzējis.

Pnimpmis 16.janvāris 2017 23:36
5 3 Atbildēt

Tas busa vadītājs tak ir gatavais pundorass, kurš pārvietojas ar kārtējo hlamu šaubīgā tehniskā stāvoklī un turklāt nefiltrē situāciju uz ceļa- ko te vispār būtu kādus tur Variantus vēl apspriest

Pnimpmis 17.janvāris 2017 14:12
2 1 Atbildēt

kā redzams, tad pundurasu netrūkst arī šeit, tā ka piesargieties ;))))

aiznesiet to video uz TA, lai vel tur kāds nokomentē- kā tas ir, kad ikdienišķas piebremzēšanas gadijumā transportlīdzeklis izplešās pa visām joslām un vēl apstādijumos paspēj pabūt.Šitas būtu "pamācoši" kaut kur pie intensīvākas satiksmes un lielāka ātruma

jaaanis 17.janvāris 2017 11:01
16 6 Atbildēt

Es uzskatu, ka vainīgs ir tikai un vienīgi bussa vadītājs. Video ir skaidri redzams, ka gan busiņa joslā priekšā braucošā mašīna, gan blakus joslā braucošā mašīna sāk bremzēt (video 1:31), bet buss turpina kurināt pat neatlaižot gāzes pedēli (kas būtu tikai normāli zinot kādas busam riepas) un redzot, ka priekšā auto plūsma sabremzējas. Lexus ieslēdz pagriezienu 1:35, bet buss turpina kurināt! Buss sāk bremzēt tikai 1:37, tātad par 6 sekundēm vēlāk nekā viņa joslā priekšā braucošais. Lexusam nebija problēmas nobremzēt un pārkārtoties, kaut arī distance starp priekšā braucošo džipveidīgo bija mazāka nekā līdz busam. Buss pats vainīgs, ka nekontrolē, kas notiek uz ceļa, iespējams, rakstīja/lasīja īsziņas. Tāpēc es teiktu, labi, ka to lūzni ietrieca betona apmalē un netraumēja nevainīgus cilvēkus.

solaris 17.janvāris 2017 11:21
4 20 Atbildēt

Ja tev blakus joslā braucošs auto piespiež bremzes pedāli, tu arī uzreiz bremzē?

Vai arī gribēji teikt, ka tu bremzē vienmēr, kad blakus joslā esošs auto vēlas pārkārtoties uz tavu joslu?

Ja nē, tad kāpēc šajā situācijā tu saskati busa vadītājam tādu pienākumu? Atbildi godīgi!

Savukārt, ja busa vadītājam tāds pienākums nebija, tad jāskaita laiks nevis no tā brīža, ka Lexus sāka rādīt signālu un bremzēt, bet gan no tā brīža, kad Lexus iespraucās busam priekšā. Tur jau vairs nav 6 sekundes, bet krietni mazāk.

esses 17.janvāris 2017 12:04
3 0 Atbildēt

ko tu piipee?

jaaanis 17.janvāris 2017 12:47
5 1 Atbildēt

1:31 redzams VIDĒJĀ joslā braucošam džipveidīgajam iedegas bremžuguņi un uzreiz arī kreisajā joslā braucošajam. Tātad visa plūsma bremzē, bet NEVAINĪGAIS buss turpina kurināt vēl 6 sekundes līdz.

Man nav iebildumu jā tādi busi un Tu vaino citus savās neizdarībās, ja tie triecas betona apmalēs un nenodara skādi citiem.

Vernons 17.janvāris 2017 16:30
1 0 Atbildēt

Pirmkārt būtu jākonfiscē telefons busa vadītājam! Uz to, kas notika priekšā, reakcija 6 sekundes nekāda.

ABECEDE95 17.janvāris 2017 11:34
3 0 Atbildēt

Busam gumija "GLUDYEAR", izskatās. Par impulsīvo bremzēšanu busa vadītājs arī nav dzirdējis - bremzē, līdz pazūd saķere. Ceļa nedošanu te neredzu, distance bija gana liela pat ziemas apstākļiem.

Juris 17.janvāris 2017 12:24
5 1 Atbildēt

es jau 20 gadus braukāju ar busiem pa dažādiem segumiem, šitā bus var sākt peldēt tikai ar dramatiski sūdīgām bremzēm un pilnīgu cirvi pie stūres, tātad busa cirvis pārkāpa noteikumus jau izbraucot uz ceļa ar neatbilstošām riepām.

gunis 17.janvāris 2017 12:57
4 1 Atbildēt

Nespriedīšu kurš vainīgs,bet līdzīgas situācijas pie mums arī ir ļoti daudz,sevišķi izteikti tas ir Rīgā,pamēģini turēt distanci vismaz auto garumā,noteikti kāds iesprauksies.

cl7lv 17.janvāris 2017 13:42
1 2 Atbildēt

Principā vainīgs Lexus, bet no likuma puses skatoties Latvijā teiktu, ka sadursmes nav, tātad busa vadītājs ir pats vainīgs, pats sanesās un nesavaldīja. Ja būtu ieskrējis Lexusā, tad būtu 2 varianti, Lexus nogrieza ceļu nedodot ceļu (tuvāk patiesībai), vai buss neieturēja gana lielu distanci, tas jau no advokātiem atkarīgs.

Arturo 17.janvāris 2017 14:46
1 0 Atbildēt

Vis ir vienkarsi vajag braukt ar normalam ripam un atbilstosi laikapstakliem un vis bus ok

222 17.janvāris 2017 15:02
1 0 Atbildēt

Kaut kā baigi izskatās, ka tam busam ir pilnīgi plikas riepas. Nofilnētais ir pilnīgi normāls maners, kurš notiek daudz un ik dienas, pie tam ikdienā daudzi vēl tuvāk aizmururē braucošam pārkārtojas un it nekas nenotiek.

aa 19.janvāris 2017 13:42
0 0 Atbildēt

Brauc, kā vasarā. Tas arī visu izsaka. Var padomāt, ka Latvijā šādu spečuku nav nemaz nav jāmakšķerē klipi no Ukrainas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti