Kad veiksme ir gājēju pusē (+ VIDEO) 26

 
iAuto | 7.janvāris 2019 16:32

Bīstamas situācijas, kas varēja beigties ar lielu nelaimi, ja vien veiksme nebūtu gājēju pusē.

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 8.janvāris 2019 20:47
5 1 Atbildēt

Čalīt - vari savu fantāziju apstiprināt ar CSN punktu?

Tā konkrēti - kurš CSN punkts to nosaka. Nu tā kā burtiski, nevis Tavā murgainajā, halucinogēnajā un dislektiskajā fantāzijā. CSN punktu - studijā!

Es varu apstiprināt - 145. CSN punkts- ka gājējam tik vien kā jāierauga auto, kurš to laiž un ir gatavs stāties. Tā melns uz balta rakstīts CSN. Auto nemaz nedrīkst pārejai tuvoties ar ātrumu, kas liegtu tam apstāties, gadījumā, ja tas nepieciešams ceļa došanai gājējam. Tad arī viss! Tiklīdz auto vadītāju redzes lokā nonāk ceļu policists, tā strauji uzlabojas arī Tava spēja ievērot šo CSN punktu. Starp citu, Tevis tik ļoti labā piemēra piesauktajā Vācijā, tas vispār netiek apsriests, ka kāds varētu braukt tik ātri pa pilsētu, lai traumētu vai, nedod Dievs, nogalinātu gājēju uz pārejas. Labāk nevajadzīgu reizi pat apstāsies.

Un varu derēt iemaņas izpildīt 145. CSN punktu uzlabojas pat Tev, ja tevi vēro CP ekipāža.

Palaidniex 8.janvāris 2019 22:16
5 1 Atbildēt

Kaut kā nevarēšu izteikt metros sekundē, bet nav bijušas problēmas tikt ar to galā. Bērniņam Vācijā un Spānijā sen būtu atņemtas tiesības, ja tas rīkojas, kā te betonē.

Es nevienam nelieku lēkt zem vernona ratiem kļūstot likumīgas vai pretlikumīgas sabraukšanas upuri. Ko nu viņš te mēģina man piesiet.

Tam jau nepielec ar ko atšķiras nozīme divās frāzēs - “stopsignālam atbilst pacelta roka” un “stopsignāls ir pacelta roka”.

Tāpat viņam ir skaidra prasība “dot ceļu”, pret pēkšņi iestājas problēmas ar izpratni “dot ceļu gājējam”.

Ja šo te izpilda: 145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

Tātad - ar gājējiem tam nav sakara. Vienkāršs auto vadītājie pildāms punkts, neatkarīgs no tā vai gājēji ievēro vai neievēro 15. Punktu.

Palaidniex 7.janvāris 2019 21:10
4 0 Atbildēt

Tur ir Krievijas video, kur diemžēl nav 145. CSN punkta precīzi tādā pat redakcijā, bet vernoniņu stūrētaju, kas tur neievēro arī Krievijas 145. un 146. CSN punktu redakciju ir ka biezs. Paši neprot, bet no gājēja uz pārejas paģēr ņemot uz masu. Tā jau tipiska vernonu domāšana - čem morda širše, ķem boļše vsem očkovaķ nado...

Tiesa ir arī gana citu vernonu, to, kuri ir gājēji, kuri šķērso ceļu tur kur nav ļauts vispār vai to liedz luksofors.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti