Ziemassvētkos avārijās Latvijā gājuši bojā divi cilvēki 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.decembris 2023 14:53

Ziemassvētku dienā Latvijā reģistrēti 96 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā divi un cieta vēl septiņi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Vakar ap plkst.18.30 uz Ventspils šosejas, pie Ozolpils, kāds vīrietis ar automašīnu "Nissan X Trail" ierobežotas redzamības apstākļos notrieca gājēju, pagaidām nenoskaidrotu vīrieti, kurš pārvietojās par ceļa braucamo daļu. Cietušais no gūtajām traumām mira notikuma vietā.

Savukārt ap plkst.17 Gulbenes novada Litenes pagastā, uz ceļa uz Alūksni, saskrējās divu vīriešu vadītas vieglās automašīnas "VW" un "Mitsubishi", kas bija iebraukusi pretējā braukšanas joslā. Notikuma vietā no gūtajām traumām mira "Mitsubishi" vadītājs, bet "VW" pasažiere ar traumām nogādāta ārstniecības iestādē.

Pirmdien trīs cietušie reģistrēti avārijās Zemgalē, bet pa diviem - Rīgas reģionā un Vidzemē. Divi no cietušajiem bija gājēji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 13 vadītājus: četrus - Latgalē, pa trim - Rīgas apkārtnē un Zemgalē, divus - Vidzemē, bet vienu - Kurzemē. Desmit aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 203 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 46 autovadītāji, Kurzemē - 50, Vidzemē - 48, Latgalē - 39, bet Zemgalē - 20 autovadītāji. Savukārt trīs vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 445 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

 
Visi komentāri
 
Vernons 26.decembris 2023 15:54
1 4 Atbildēt

Kad atsitās, tad ieraudzīja!

CSN 100. punkts! Kur atstarojoša veste? Kur vējlukturis?

CSL 19. panta 3. punkts!

CSL 19. panta 4. punkts! Tiesības paļauties...

uupis 27.decembris 2023 17:09
0 0 Atbildēt

A kur vernons iebāzīs savas tiesības paļauties uz dzelzceļa pārbrauktuves? Nu brauc vernons ar veco krievu maz un ļuļķē belamoru, paļaujas ka vilciens viņu redzēs un sabremzēsies un upsss... nestrādā tiesības paļauties!

Vernons 28.decembris 2023 10:04
0 0 Atbildēt

Ar veco baltkrievu Mazu vēl var nobraukt no sliedēm, bet dažā labā modernā auto var palikt uz sliedēm! Vilcienam ir šādas "tiesības paļauties", kad es tur priekšā viņam nebūšu! Nestāsti muļķības!

1984 26.decembris 2023 18:55
3 0 Atbildēt

Izskatās, ka aizejošā gada CSN bojāgājušo un cietušo statistikā būs pamatīgs uzrāviens. Interesanti, kā CSDD un SM runājošās galvas to izskaidros un pamatos?

650 26.decembris 2023 21:07
2 0 Atbildēt

Nabaidies, tak noteikti noteikti pamatos, unkāvēl pamatos, pašos pamatos.E-bio matos.

Pamatoti pamatot šodien var dajebko,(tikko tiek dots pamatojošs norādījums/pamatot.Jo tā dēvētā pamatojošo skribentu sirds apziņa (sidrsapziņa) (pamatoti) maksā kapeikas.Turklāt(!) šīs kapeikas sen jau ir (pamatoti) izmaksātas, tā dēvētais pamat Āķis ir ierīts līdz pašiem pamatiem.Lohi tik lasa un/vai (pamatoti) Gavilē.

LMT 26.decembris 2023 21:35
3 0 Atbildēt

Būtu jāpatriec ar negodu! Naudu iztērēja, burtus izrunāja un rezultātā līķu kaudzes uz ielām...

650 27.decembris 2023 0:06
2 0 Atbildēt

-atutik Pamēģini ;p ))))

- gadījumā kāds zin, kas ir šis te attēlā redzamais trekni smaidīgais māksliniek/ smeerdelis? Cik diez viņš saņēma/Par? 

056 27.decembris 2023 9:57
1 2 Atbildēt

Minēšu - tu pats?

650 27.decembris 2023 16:31
0 0 Atbildēt

Vari neko īpaši te neminetētēt -  "man" (viņU vietā) vienkārši būtu Kauns.

Šhitas izcili mākslinieciskais meesls noteikti ieies LV autobraukšanās vēsturē k''a bezgaumības,izsaimniekošanas un/vai vispārēji šķebinošās visatļautības simbols.

Damn 26.decembris 2023 19:05
2 0 Atbildēt

Šogad tāds "normāls" lēciens bojāgājušo ziņā.

1984 26.decembris 2023 19:17
4 0 Atbildēt

Es teiktu, ka likumsakarīgs iznākums uz ceļiem notiekošajam. Pamazām sāk strādāt evolūcijas procesā pārbaudītas vērtības - dabīgā atlase. Diemžēl, reizi pa reizei, kāds bezsmadzeņu radījums paķer sev līdzi arī kādu citu....

Vernons 28.decembris 2023 10:09
0 0 Atbildēt

Televīzijas moderators Ceriņš ar sievu un bērnu piedzīvojis pārbīli uz Ventspils ceļa. Ielidojis pretējā pusē grāvī! Cilvēki esot snieguši palīdzību un izvilkuši atpakaļ uz ceļa! Vispār ļoti paveicies, būtu vēl +3 pie "Pētera!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti