Traģisko avāriju Torņakalnā izraisījušais 91 gadu vecais vadītājs apgalvo, ka negadījumu neatceras 37

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.marts 2024 14:43

Pagājušā gada nogalē traģisko avāriju Rīgā, Torņakalnā, izraisījušais sirmgalvis apgalvo, ka avāriju neatceras.

Daudznozaru specializētā prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts 91 gadu vecs vīrietis par to, ka, vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kā rezultātā uzbrauca diviem gājējiem. Negadījumā no gūtajām traumām dzīvību zaudēja nepilngadīga meitene, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Pērnā gada 9.decembrī Jelgavas ielā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā transportlīdzeklis uz neregulējamas gājēju pārejas uzbrauca virsū nepilngadīgai meitenei un pēcāk arī citai personai.

Apsūdzētais vīrietis, vadot transportlīdzekli, neievēroja un neizpildīja Ceļu satiksmes noteikumu prasības, nerīkojās tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas, kā arī nedarīja visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie - gājēji.

Apsūdzētais savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un neapturēja transportlīdzekli pirms neregulējamas gājēju pārejas, bet turpināja braukt uz priekšu un nedeva ceļu gājējai, kura tajā brīdī šķērsoja brauktuvi pa neregulējamu gājēju pāreju un kurai bija iešanas priekšroka.

Rezultātā apsūdzētā vadītais transportlīdzeklis uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca nepilngadīgu meiteni, kura no gūtajām traumām mira.

Pēc gājējas notriekšanas apsūdzētais uzbrauca uz ietves, kur notrieca citu personu un iebrauca atpūtas soliņā.

Pirmstiesas kriminālprocesā apsūdzētais vīrietis savu vainu neatzina pilnībā, norādot, ka satiksmes negadījumu viņš vispār neatceras. Apsūdzētais nepiekrīt apsūdzībai un lietā konstatētajai notikumu gaitai.

Kā norāda Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors, lietā ir savākts pietiekams pierādījumu kopums, lai uzturētu valsts apsūdzību tiesā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē Rīgā, Jelgavas ielā, kāds 1932.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Nissan", uzbrauca diviem jauniešiem.

Negadījumā dzīvību zaudēja 2007.gadā dzimusi jauniete, savukārt jaunietis ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Autovadītājs negadījuma brīdī nav bijis reibumā un viņam bijusi derīga transportlīdzekļa vadītāja medicīniskā izziņa.

 
37 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 1.marts 2024 15:21
6 1 Atbildēt

Ko jūs no manis gribat? Manis tur nebija, bet ja biju - neko neatceros. Dokumenti man kārtībā, med. komisiju arī esmu izgājis. Viss likumīgi.....

uupis 1.marts 2024 15:41
4 0 Atbildēt

Pipec - vernons konsultējis slepkavu - ja neatceras, tad nav vainīgs!

Janka 1.marts 2024 16:00
3 1 Atbildēt

+1, tipiskais LR pilsonis, kuram aste starp kājam, kad ir jauzņemas atbildība.

Tādi bezmugurkaulnieki esam....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti