Līdz tikai policijas klātbūtne -pie 41.vidusskolas Rīgā šoferi sastrēgumu stundās turpina pārkāpt noteikumus 20

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 1.novembris 2019 15:03

Pēdējo mēnešu laikā netālu no Rīgas 41.vidusskolas notikuši vairāki satiksmes negadījumi ar cietušiem bērniem, un, lai arī šajā vietā ir novērstas nepilnības ceļu infrastruktūrā, autovadītāji sastrēgumu stundās turpina pārkāpt noteikumus, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

10.septembrī netālu no vidusskolas notika ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta astoņus gadus veca skolniece. Uz notikuma vietu nekavējoties tika izsaukti mediķi un Valsts policijas darbinieki. Negadījuma brīdī automašīnas braukšanas ātrums bija neliels, tādēļ pēc pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas meiteni nebija vajadzības hospitalizēt. Tikmēr Valsts policijā sākta administratīvā lieta, lai noskaidrotu visus negadījuma apstākļus.

Vēlāk pēc negadījuma RPP darbinieki apsekoja skolas apkārtni, lai izvērtētu iespējamos satiksmes drošības riskus. Toreiz tika konstatēts, ka netālu esošās Slokas ielas gājēju pārejas krāsojums bija gandrīz pilnībā nodilis. Tāpat konstatēts, ka skolai blakus esošās Skrīveru, Dārza un Konsula ielas rīta stundās tiek izmantotas sastrēgumu apbraukšanai, lai gan šīs mazās ieliņas nav paredzētas intensīvai autosatiksmei. Ņemot vērā šos riskus, RPP darbinieki sagatavoja priekšlikumus ar satiksmes organizēšanas uzlabojumiem, kurus nosūtīja Rīgas domes Satiksmesdepartamentam.

Rezultātā 27.septembrī gājēju pārejas krāsojums tika atjaunots, taču, lai novērstu intensīvo transporta plūsmu gar skolas mazajām ieliņām uz Skrīveru ielas pie krustojuma ar Jūrmalas gatvi uzstādīta ceļa zīme "Iebraukt aizliegts" jeb tā dēvētais ķieģelis. Lai gan šie uzlabojumi ievērojami samazināja satiksmes plūsmu skolai blakus esošajās mazajās ieliņās, daži autovadītāji joprojām izvēlējās pārkāpt noteikumus, līdz 9.oktobrī blakus skolai notika vēl viens negadījums - kādas automašīnas vadītājs ar spoguli aizķēra 13 gadus vecu bērnu. Par laimi arī šajā gadījumā hospitalizācija bērnam nebija nepieciešama.

Pēc šī notikuma RPP vienojās ar Valsts policiju, ka rīta stundās Skrīveru ielas krustojumā ar Jūrmalas gatvi RPP kārtības sargi izvietos ekipāžu, kas konstatēts noteikumu pārkāpumus.

Pēdējo trīs nedēļu laikā RPP darbinieki fiksējuši jau vairāk nekā 30 gadījumos, kuros autovadītāji cerībā apbraukt sastrēgumu izmanto nelielo Skrīveru ielu, ignorējot ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts".

Savukārt 30.oktobra rītā bija pat situācija, kurā kāds taksometra vadītājs aizķēra policistu ar savu automašīnu un aizbēga no notikuma vietas. Visos gadījumos informācija nosūtīta Valsts policijai administratīvo pārkāpumu lietu uzsākšanai.

RPP atgādina, ka arī turpmāk šai vietai tiks pievērsta pastiprināta uzmanība.
 

 
Visi komentāri
 
JanJan 1.novembris 2019 15:21
4 0 Atbildēt

Nja, delfos bija viģiks, ka policists tur mēģināja nostopēt to auto. Ok, cits tur teiks, ka nevar jau tur tā lekt priekšā un pats vainīgs. Bet nu bļin - tevi policija mēģina noturēt. Ko tu dari? Brauc virsū un pēc tam bēdz? Nu lētie taksometri - tā ir diagnoze... Laikam siltumu taupa, tāpēc tik atsaldētas smadzenes.

ezis71 2.novembris 2019 7:49
2 0 Atbildēt

Un kas dzīvojamo zīmju zonās darās,lido kā dulli un aizmirsuši kam tur priekšroka.Ātrāk par 30 km/h es tur nekad nebraucu un reizēm gadās sastapt atsaldētos.Čunčinu uz saviem 30 un redzu spogulī kad kāds strauji tuvojas,domāju kad ies garām bet nekā,ielien pašā dirsā(2 metri distance),tagad čunčinam kopā.Bļins, interesanti,kas viņam čaiņikā darās.

scope 2.novembris 2019 13:29
1 0 Atbildēt

Tieši tas pats, kas šeit, kur kāds par laimi izbīdīja "ķieģeli".

Netrūkst arī dzīvojamo zonu, kur atļauts 50 km/h, ieliņas šauras, ietves nav, apkārt privātmājas un ik pa laikam kāds gājējs.

Daļēji "paldies" Waze, kas čaiņikus, kuri pirms tam tur nelīstu, izved pa šīm ielām, pagalmiem utt.

uupis 2.novembris 2019 10:46
1 0 Atbildēt

Kur palicis Vernona komentārs, ka policistiem jāgarantē droša ķieģeļa pārkāpšana un bērnu sabraukšana?

Vernons 3.novembris 2019 12:13
0 0 Atbildēt

Tu savu emociju atstāj pie sevis! Faktus un tikai faktus!!!

Vernons 3.novembris 2019 12:40
0 0 Atbildēt

Maršruta autobusi visi iet zem ķieģeļiem!!!

650 3.novembris 2019 20:51
0 0 Atbildēt

Komentārs ievietots dzēšamo komentāru tēmā.Gaidām sankcijas par nemitīgu pāriešanu uz personālijām un aozinātu cita lietotāja goda un vcieņas aizskaršanu!

uupis 4.novembris 2019 16:15
0 0 Atbildēt

Atkal meli?

Cik ilgi cietīsim propogandistu 650???

R 2.novembris 2019 16:49
4 0 Atbildēt

Dzīvojamās zonas un kvartāli jāpadara necaurbraucami. Nenormāli lēts risinājums-daži betona puķupodi un zīmes. Vietējiem neērtāk izbraukt, bet klusums un drošība

uupis 2.novembris 2019 22:49
1 0 Atbildēt

Misija neiespējama kamēr nesabrauks kāda daputāta vai CSDD darboņa bērnu!

uupis 2.novembris 2019 22:51
1 0 Atbildēt

Dzīvojamā zona, Labā roka tās ir milzu problēmas!

ezis71 3.novembris 2019 7:40
0 0 Atbildēt

Ja es pareizi saprotu kad tiek kaut kur izveidota dzīvojamā zona tad viņas darbības rādiusā vajadzētu noņemt zīmes"dod ceļu".Tikai nezināmu iemeslu dēļ tas netiek darīts, Ziepniekkalnā braucot pa Kartupeļu ielu ir T veida krustojums ar Sīpolu ielu uz kuras stalti stāv "dod ceļu",kur loģika?

uupis 3.novembris 2019 9:38
1 0 Atbildēt

Cik labi ceļa uzturētājs zin CSN tik labs arī ir izpildījums. Es piedāvāju arī pirms gājēju pārejām salikt trijstūrus, jo daudzi vadītāji nemāk izlasīt 145. punktā prasību DOT CEĻU!

Rr19 3.novembris 2019 13:25
0 0 Atbildēt

Bet uz vienu jautājumu nekādi nevari atbildēt, kur rodas labās rokas likuma nezinātāji.

uupis 4.novembris 2019 13:21
0 0 Atbildēt

Kāpēc man jāvar atbildēt uz jautājumu, uz kuru es nevaru atbildēt? Kāpēc man jāpaskaidro tas, ka cilvēks nelasa un neatsvaidzina CSN zināšanas?

Tas ir tāpat kā es tev jautātu — kur rodas tādi brāķdari, kuri nemāk ieklāt normālu bruģi Barona ielā? Vari atbildēt...?

Vernons 3.novembris 2019 12:10
0 4 Atbildēt

Esmu uz salas Atlantijas okeānā. Gājēji un braucēji pieradināti palūkoties viens otram acīs! Auto vadītājs ar rokas žestu parāda, ka gājējs var iet! Joslas šauras, ir drošības saliņas un luksofori pēc pieprasījuma. Uupis teica ka viņš "cīnīšotie"! Neesmu manījis šīs "cīņas" augļus pozitīvā nozīmē.

Kanibaals 3.novembris 2019 18:20
1 0 Atbildēt

Tur arī paliec.

uupis 4.novembris 2019 13:24
0 0 Atbildēt

Cik daudz šoferu NEPALAIŽ gājēju? Cik daudz tu tādus saskaitīji?

Cik ilgi gājējs stāv pie pārejas, lai nodibinātos acu kontakts? Auto apstājas, tiklīdz gājējs ir pie pārejas, jeb nē?

seaman 3.novembris 2019 22:13
1 1 Atbildēt

Kā da mārrutka dēļ dzivzõnas zīmi saliek visās vietās rīgā

uupis 4.novembris 2019 13:27
0 0 Atbildēt

Jautājumu adresē RDSD!

Tiem, kuri veido infrastuktūru priekš visiem Rīgas iedzīvotājiem!

Drīkst izlasīt kādas ir departamenta funkcijas: www.rdsd.lv/par-departame...r-departamentu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti