iAuto saņem domes atbildi par lietus ūdens nenovadīšanu gadiem ilgi Kalēju un Mūzikas ielās (+ VIDEO) 9

 
iAuto | 17.augusts 2023 15:43

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – administrācija) ir saņemts Jūsu iesniegums, kurā administrācijai tiek lūgts sniegt atbildes uz jautājumiem par lietus ūdens kanalizācijas sistēmas uzturētāju, atbildīgām institūcijām un plānotiem uzturēšanas, atjaunošanas darbiem Kalēju ielā un Mūzikas ielā Jūrmalā.

Informējam, ka līdz 2022.gada nogalei lietus ūdens kanalizācijas un meliorācijas sistēmas uzturēšanas darbu norisi plānoja un darbus organizēja SIA “Jūrmalas ūdens”. 2023.gada sākumā pārņemot no SIA “Jūrmalas ūdens” lietus ūdens kanalizācijas un meliorācijas sistēmu uzturēšanu atbildīgā institūcija kļuva Pilsētplānošanas pārvaldes Inženierbūvju nodaļa. Šī gada jūlijā pēc  administrācijas struktūras reorganizācijas atbildība par lietus ūdens kanalizācijas un meliorācijas sistēmu uzturēšanu nonāca Attīstības pārvaldes Inženierbūvju nodaļas pārraudzībā.

Atbildot par lietus ūdens kanalizācijas tīklu un noteku skalošanu Kalēju ielas posmā starp Mellužu prospektu un Strēlnieku prospektu informējam, ka pēdējie darbi notikuši pēc lielām lietavām 2020.gada jūnija nogalē un darbus tolaik organizēja SIA “Jūrmalas ūdens”.

Par plānotiem darbiem Mūzikas ielā informējam, ka iepriekšējo gadu periodā tika izstrādāts būvprojekts “Autostāvvietu izbūve pie Mellužu estrādes, Mellužu prospektā 8, Jūrmalā”, kura sastāvā bez Mūzikas ielas atjaunošanas darbiem ietilpst arī lietu ūdens kanalizācijas sistēmas sakārtošanas darbi Mūzikas ielas posmā, kā arī secīgi padarot iespēju papildus uzlabot lietus ūdens kanalizācijas sistēmas darbību Kalēju ielas posmā. Būvdarbus saskaņā ar iepriekšminēto projektu plānots organizēt atbilstoši nākamos gados apstiprinātam Jūrmalas valstspilsētas administrācijas budžetam prioritāri vērtējot īstenot jau iepriekš izstrādāto projektu klāstu būvdarbu uzsākšanas nepieciešamībai, pilsētas infrastruktūras attīstībai kopumā.

Izvērtējot esošo situāciju informējam, ka pēc Kalēju ielas lietus kanalizācijas sistēmas apsekošanas konstatētais liecina, ka ir nepieciešama lietus kanalizācijas sistēmas skalošana, jo intensīva spēcīga lietus nokrišņu laikā  ietus notekās ieplūda izskalota zemes grunts, kas traucē atbilstošu sistēmas darbības nodrošināšanu. Situācija ir apzināta un tuvākā laikā tiek plānoti lietus kanalizācijas gūliju un kolektoru tīrīšanas darbi.

Izpildirektors E.Stobovs.

Portālā iAuto.lv publicējām divus rakstus par šo problemātiku:

Jau rakstījām, ka šajās Jūrmalas ielās lielās peļķes bija un ir jau gadiem, bet lielā mērā tās tur atrodas arī tāpēc, ka iedzīvotāji, kaimiņi vienkārši ir par slinku, lai uzrakstītu epastu vai iesniegumu atbildīgajai institūcijai.

Tāpēc nestāvēsim malā un katrs centīsimies uzlabot vidu sev apkārt. Palīdzēsim atbildīgajām institūcijām uzzināt par nepilnībām, it sevišķi, ja tās apdraud satiksmes drošību.

28.08.2023 Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
0pis 17.augusts 2023 16:15
2 0 Atbildēt

valstspilsēta - tā ir pilsēta, kas sevi uzskata par valsti, piemirstot ka tomēr pati atrodas valstī?

Vernons 17.augusts 2023 17:49
3 0 Atbildēt

urlmala,tava mana urlmala

es 17.augusts 2023 19:23
0 0 Atbildēt

Lai iekasē no jūrmalniekiem lietus nodevu un salabo to sistēmu.

Muzikants 17.augusts 2023 20:33
0 0 Atbildēt

Peļķes tur ir bijušas vienmēr, cik atceros. Tas ir kā Mūzikas ielas raksturs un seja.

Rakstīt jau viņiem var un tas jau ir darīts par piemēram grāvju meleorāciju Mūzikas ielā, kas regulāri pārplūst un nekur nav savienots. Atbildes līdzīgas jau 10 gadu garumā - “par to tagad dome vairs neatbild, veršaties pie JŪ (Jūrmalas ūdens). pēc kārtējās rakstīšanas uz JŪ, kas solījās sakārtot meleorāciju, atbild ka tagad tas vairs nav JŪ atbildībā, bet Jūrmalas domes Inženiertehniskā dep atbildība. Īsi sakot nekāda atbildība patiesībā nav.

Pati mūzikas iela tur pat pāri prospektam ir neasvaltēta un remonta darbi nekvalitatīvi. 10min greideris atbrauc un pēc 3 dienām viss ir pa vecam - vecās labās bedres un peļķes ((

es 17.augusts 2023 20:39
2 0 Atbildēt

Diemžēl, ir tāda lieta kā topogrāfija. Un ir vietas, kur dabīgi nevar izveidot ūdens novadīšanas sistēmas, jo nav krituma. Rīgā ir ielas, kur nevar privātmājas pieslēgt centralizētai kanalizācijai. Atbilde no Rīgas ūdens, jums (privātīpašniekiem) par savu naudu kādā no mājas pagalmiem jāliek pārsūknēšanas stacija. Zem pašvaldības ielas rakt nedrīkst, jo tur ir citas komunikācijas. Tad nu dirš pa vecam, nosēdakās, piesārņojot gruntsūdeņus.

imzz 18.augusts 2023 9:47
0 0 Atbildēt

Tikai konkrētajā gadījumā to topogrāfiju var viegli koriģēt, nedaudz paaugstinot ielas klātni. Redzat, turpat bildē DUS sausa, tai ar topogrāfiju viss kārtībā.

es 18.augusts 2023 12:14
0 0 Atbildēt

Bez miljona tur neviens neko nepaaugstinās! Un pēc tam varēs tiesāties ar privātajiem par viņu īpašumu appludināšanu.

raimondsm 18.augusts 2023 8:03
1 0 Atbildēt

Cik liela platība applūst.

100 m²  10 cm ūdens ir 10 kubikmetri ūdens

core 18.augusts 2023 16:56
0 1 Atbildēt

Un ko tu ar šo gribēji pateikt? Ka māki rēķināt 5. Klases līmenī?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti