Ungārijas iedzīvotājiem 1,22 eiro par litru, ārvalstu autovadītājiem vairāk 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.maijs 2022 12:28

Ungārijas valdība pieņēmusi lēmumu, ka no piektdienas ārvalstu autovadītājiem par degvielu valstī jāmaksā krietni vairāk nekā Ungārijas iedzīvotājiem.

Ungārijas oficiālajā vēstnesī ceturtdien neilgi pirms pusnakts publiskots lēmums, kurā noteikts, ka automobiļi ar ārvalstu numurzīmēm par benzīnu un dīzeļdegvielu vairs nedrīkst maksāt oficiālo fiksēto cenu 480 forintu (1,22 eiro) par litru.

Tā vietā ārvalstu autovadītājiem tagad par degvielu jāmaksā tirgus cena, un mediji vēstī, kā tā ir vidēji par 40% lielāka par oficiālo cenu.

Ungārijas valdība pērn novembrī degvielai noteica oficiālu fiksētu cenu, lai valsts iedzīvotāju būtu pasargāti nodegvielas cenu kāpuma pasaulē. Šobrīd šis regulējums ir spēkā līdz 1.jūlijam.

 
Visi komentāri
 
imzz 27.maijs 2022 13:13
1 1 Atbildēt

Tas varētu būt pretrunā ar ES brīvā tirgus noteikumiem.

zz-top 27.maijs 2022 13:47
6 1 Atbildēt

tie tak putina sabiedrotie, viņiem es likumi pie pakaļas

imzz 27.maijs 2022 14:25
0 0 Atbildēt

Pēc tam, kad Budapeštas valdība paziņoja, ka valsts degvielas uzpildes stacijās ļaus automašīnām tikai ar Ungārijas numura zīmēm iegādāties degvielu par subsidētām cenām, kaimiņvalsts Slovākijas autobraucēji steidzās pāri robežai. Tikmēr degvielas uzpildes staciju īpašnieki brīdina, ka regulu būs grūti ieviest. Pusstundu pirms pusnakts automašīnas ar Slovākijas numuriem Ungārijā stāvēja rindā pēc degvielas vairākās degvielas uzpildes stacijās līdzās robežai, ziņoja Telex. Vīlušies bija arī Rumānijas iedzīvotāji. “Mēs katru nedēļu braucām uz robežai tuvāko pilsētu, lai uzpildītu tvertni, un tas bija diezgan labs darījums,” kāds Aradas, Rumānijas pilsētas, kas atrodas 21 kilometru no Ungārijas robežas, iedzīvotājs pastāstīja EURACTIV.

www.euractiv.com/section/polit...rism-era-ends/

anonimikis 27.maijs 2022 15:45
3 1 Atbildēt

Sēdēs čalis ar ungāru numura auto pie tanka un pirks visu laiku degvielu. Liels kannā un blakus notirgos ar uzcenojumu ārzemniekiem.

imzz 27.maijs 2022 16:13
3 1 Atbildēt

notirgos ar uzcenojumu ārzemniekiem.

tikai degvielas cenai jābūt zemākai, nekā DUS. Bet visāda korupcija iespējama. Tikpat labi operators var paņemt piecīti un uzskatīt, ka esi ungārs.

Un kā ar automātiskajām DUS Ungārijā ? Kā tur atšķirs ungāru no neungāra ?

Nekas labs ar to komunistu metodi nesanāks.

Paprika 28.maijs 2022 17:33
0 1 Atbildēt

Aizliegs liet mucās un spaiņos. Bet pārliet no bākas jau sarežģī biznesiņu.

Krokodils 30.maijs 2022 8:38
1 0 Atbildēt

Kas gribēs pārdot, atradīs pircējus, kas gribēs pirkt...

Tikpat labi pie mums ja vēlies dīzeli mierīgi vari nepildīt 'oficiāli' stacijā, bet gan no kannām(maksā 1.30€/L nevis 1.85) Un dīzelis atlietais no tankeriem, kas vedā mūsu stacijās, tā kā kvalitāte tā pati...

Phe 29.maijs 2022 15:20
2 0 Atbildēt

Nabagiem nabagu problēmas....Latvijā beņja praktiski 2 eiras un nekādas vainas, mašīnas brauc, sastrēgumi ir un neviens garām DUSam nebrauc.

Putlera drauģeļiem vairāk jāpelna un mazāk jāraud par cenām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 6

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti