G7 virzās uz priekšu sarunās par cenu griestu noteikšanu Krievijas naftai 6

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 27.jūnijs 2022 13:38

G7 valstis samitā Vācijā virzās uz priekšu sarunās par cenu griestu noteikšanu Krievijas naftai un jaunām sankcijām Krievijas aizsardzības nozarei, paziņojusi augsta ranga ASV amatpersona.

G7 grupā ietilpst Vācija, Francija, Lielbritānija, Itālija, ASV, Kanāda un Japāna.

Augsta ranga ASV amatpersona atklāja žurnālistiem, ka sarunas par to, kā ierobežot Krievijai līdzekļu iegūšanu no naftas eksporta, virzās uz priekšu.

Amatpersona sacīja, ka sarunas ir tuvu tam, lai G7 līderi nolemtu "uzdot attiecīgajiem ministriem izstrādāt mehānismus, lai noteiktu globālos cenu griestus Krievijas naftai".

Plāna mērķis ir atņemt Kremlim svarīgu avotu un panākt Krievijas naftas cenas krišanos.

Baltais nams arī paziņoja par jauniem pasākumiem, lai ierobežotu Krievijas iespējas papildināt savus krājumus ar ieročiem, ko tā izmanto karā pret Ukrainu.

"G7 līderi saskaņos un paplašinās mērķtiecīgās sankcijas, lai vēl vairāk ierobežotu Krievijas piekļuvi" Rietumu tehnoloģijām, kas var atbalstīt Krievijas ieroču rūpniecību, paziņoja Baltais nams.

ASV arī "agresīvi vērsīsies pret Krievijas aizsardzības piegādes ķēdēm (..) un ierobežos Krievijas iespējas aizstāt militāro aprīkojumu, ko tā jau zaudējusi brutālā kara laikā", paziņoja Baltais nams.

G7 arī plāno novirzīt palīdzībai Ukrainai līdzekļus, kas iegūti, no nesen noteiktajiem muitas tarifiem Krievijas eksportam.

ASV prezidents Džo Baidens un citi G7 līderi mēģinās iegūt "pilnvaras izmantot ieņēmumus, kas iekasēti no jebkuriem jauniem tarifiem Krievijas precēm, lai palīdzētu Ukrainai un nodrošinātu, ka Krievija  maksā par karu", žurnālistiem pavēstīja augsta ranga ASV amatpersona.

Lai gan Rietumi jau noteikuuši vairākas sankciju kārtas Krievijai par tās iebrukumu Ukrainā, sankcijām naftas nozarei būtu vislielākā ekonomiskā ietekme.

Energoresursu eksports ir Krievijas lielākais peļņas avots, un Rietumu valstis ir ļoti atkarīgas no naftas un gāzes importa.

Ņemot vērā augsto inflāciju un augošās degvielas cenas, Baidens apzinās politiskos riskus, ko nesīs līdzi šāda vēršanās pret naftas nozari, norādīja augsta ranga ASV amatpersona.

Amatpersona sacīja, ka G7 līderu mērķis ir vērsties pret Krievijas pelņas avotiem, bet vienlaikus mazināt šādas rīcības ietekmi uz G7 valstu ekonomikām un pārējo pasauli.

G7 samits notiek Elmavā, Bavārijā.

"G7 līderi atzīs šos divus mērķus un arī atzīs, ka ceļš uz priekšu ir steidzami likt ministriem strādāt, lai noteiktu cenu griestus, ar ko pēc mūsu domām, vislabāk var sasniegt abus šos mērķus vienlaikus," sacīja amatpersona.

Cenu griestu noteikšanu Krievijas naftai un gāzei atbalsta Itālija un Francija.

Šāds solis nozīmētu, ka valstis turpina importēt no Krievijas energoresursus, kas tām nepieciešami, bet atsakās maksāt vairāk par konkrētu cenu. Teorētiski tas mazinātu inflācijas spiedienu Rietumos un reizē mazinātu Krievijas peļņu.

Rietumi cer, ka Maskavai nebūs citu variantu kā piekrist, jo tai ļoti nepieciešami ienākumi no naftas.

Tomēr Francijas prezidentūra ir paziņojusi, ka pasākums būtu "daudz jaudīgāks, ja tas nāktu no [naftas] ieguvējvalstīm", un nepieciešams sadarboties ar OPEC+ un citiem naftas ieguvējiem visā pasaulē.

ASV un Kanāda, kas ir mazāk atkarīgas no Krievijas naftas, jau ir aizliegušas importēt Krievijas naftu.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 27.jūnijs 2022 14:05
3 0 Atbildēt

Krievi gribēja, lai maksā rubļos, nu lai iet Rublis barelā!

Vernons 27.jūnijs 2022 14:21
3 1 Atbildēt

Tā "nogremdēja" PSRS!

M 27.jūnijs 2022 15:13
2 1 Atbildēt

Solīt vēl nenozīmē precēt! Nu, būs viņam viena raķete. Tas jau nav Stinger, ko uzmet plecā un palaid. Un laiks ir vajadzīgs. Pa to laiku var sabumbot palaidējkomandu un visu pārējo, kas tur klāt piederās. Plika raķete ir tikpat bīstama kā kanalizācijas truba - ripojot, var nospiest kājnieku vadu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti