Viens no lielākajiem atbalstiem Eiropā - Lietuvā plāno enerģijas cenu ierobežojumus un daļas apkures rēķinu segšanu 6

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 7.septembris 2022 12:17

Lietuvas valdība apspriež pasākumu kopumu, kas ietvers maksimālo elektroenerģijas un gāzes cenu noteikšanu un daļas apkures rēķinu segšanu, otrdien paziņoja Saeima Budžeta un finanšu komitejas priekšsēdētājs Mīkols Majausks.

Saskaņā ar Majauska teikto pašlaik tiek koordinēti arī uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi, kas tiks ietverti paketē.

"Tā būs viena no lielākajām atbalsta paketēm visā Eiropas Savienībā. To veidos četras galvenās daļas," viņš sacīja Lietuvas sabiedriskajam radio.

"Pirmā daļa paredz ienākumu palielināšanu, otrā – [maksimālo] enerģijas cenu noteikšanu un to [daļēju] segšanu, trešā – atbalstu uzņēmumiem, bet ceturtā – ieguldījumus nākotnē," teica deputāts.

Plānots paaugstināt minimālo mēnešalgu par 15–19 %, pensijas – par aptuveni 10 %, kā arī paaugstināt ar nodokļiem neapliekamo ienākumu slieksni un sociālos pabalstus, sacīja Majauskas.

Pasākumu otrajai daļai ir paredzēts atvēlēt aptuveni miljardu eiro.

Tā ir "ļoti ievērojama summa, un tā sastāv no divām daļām: palīdzība tiem, kam tā ir nepieciešama, sedzot daļu no apkures izmaksām, un maksimālās cenas noteikšana," sacīja deputāts.

"Palīdzība uzņēmējdarbībai ietver aizdevumus un iespējamās subsīdijas. Pašlaik notiek dialogs ar Eiropas Komisiju un Lietuvas uzņēmēju asociācijām par to, kādi varētu būt šo pasākumu uzdevumi," viņš teica.

Saskaņā ar Majauska sacīto pakete paredzēs arī turpmākus ieguldījumus jaunās energotehnoloģijās un atjaunīgajos enerģijas avotos.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 8.septembris 2022 8:29
2 1 Atbildēt

Braļukas beidzot dara kaut ko pa īstam, kamēr mūsējie rubina degunu! Drīz veikalos blakus lētajai poļu pārtikai būs arī lētā leišu pārtika, bet latviešu pārtikas ražotāji bankrotēs, kamēr Latvenergo pelna miljonus uz tautas un uzņēmēju rēķina!

Pļurkt 8.septembris 2022 8:49
2 0 Atbildēt

Pasveicini savu veco aritmētikas skolotāju!!!

Kāpj cenas, kāpj PVN!!

Bils 7.septembris 2022 14:22
1 0 Atbildēt

Lūk to es saprotu, atbalsta programma un domaju ka arī īstenos, nevis tikai gudri runās kā "cita" valdība

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 4

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ:Izmēģinām jauno Porsche Panamera e hybrid (+ VIDEO)

Porsche ne pa jokam ir aizrāvies ar elektromobilitāti, tāpēc četras no septiņām jaunā Panamera modeļa versijām ir nopietni elektrificētas. Tās saucas e-Hibrid un aprīkotas ar jaudīgu spraudņa tipa hibrīdiekārtu. TV Autoziņas izmēģinās Porsche Panamera 4 e-Hybrid ar 470 ZS, un jā - arī tas ir lādējamais hibrīds Lasīt vairāk

 

Vēl mazāk darba vadītājam - Ford uzlabojis BlueCruise autopilotu 5

ASV autobūves uzņēmums Ford uzlabojis savu BlueCruise tehnoloģiju, kas nodrošina daļēju autonomo braukšanu uz noteiktiem ceļiem. Tas iespējams, pateicoties jaunākajam atjauninājumam ar indeksu 1.4. Lasīt vairāk

 

Kā paceļot reprezentatīvo auto slieksni, nonācām pie uzņēmuma vieglā transportlīdzekļu nodokļa pieauguma? Intervija ar A.Kulbergu (+ VIDEO) 50

iAuto.lv lasītājs atsūtīja mums informācija, ka darba auto Cupra Formentor VZ ar 228kw jeb 310zs TSI iepriekš uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli maksāja ap 37 eiro mēnesī, bet tagad 159,60 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti