Riepu pārbaude pirms ceļa

 
Bridgestone Baltics | 22.jūlijs 2013 11:21

Riepu uzturēšana labā stāvoklī vienmēr ir svarīga drošībai uz ceļa, bet it īpaši, dodoties garos ceļojumos.

Tomēr tūkstošiem Bridgestone Eiropā veikto riepu drošības pārbaužu ļāva secināt, ka vairāk nekā 78% no visiem transportlīdzekļiem ir nepiemēroti braukšanai. Tādēļ Bridgestone iesaka autobraucējiem šovasar pārbaudīt savu transportlīdzekļu riepas pirms došanās ceļā.

3 vienkāršas darbības — bezrūpīgas brīvdienas

Trīs ātras pārbaudes parasti ir nepieciešamas, lai nodrošinātu drošu, patīkamu un bezrūpīgu ceļojumu.

1. Pārbaudiet riepu protektoru dziļumu

Ceriet uz saulainu laiku, taču sagatavojieties lietum.Ar pietiekami dziļu protektoru varat braukt ar pārliecību pat tad, ja laiks pasliktinās.Minimālais normatīvos noteiktais protektora dziļums ir 1,6 mm.

2. Pārbaudiet gaisa spiedienu riepās

Pārliecinieties, ka riepas ir piesūknētas un gatavas ceļam.Ņemiet vērā, ka pareizs gaisa spiediens riepās automašīnai ar pilnu slodzi ir atšķirīgs, tā nozīme pieaug tādēļ, ka vasaras brīvdienu ceļojumā parasti mēdzam ņemt līdzi daudz dažādu lietu, piemēram, velosipēdus, laivas, piekabes u.c.Pareizas spiediena vērtības atrodamas uz automašīnas durvju iekšējās malas, degvielas tvertnes lūkas un lietošanas rokasgrāmatā (priekšpusē un aizmugurē).Neaizmirstiet pārbaudīt, vai riepu spiediena vērtības ir atbilstošas zemas temperatūras apstākļos.

3. Pārbaudiet, vai riepas nav bojātas vai nodilušas

Ilgstoši braucot, plīsumi, nodilums, nobrāzumi vai citi bojājumi var ātri kļūt plašāki.Ja rodas šaubas, uzticiet riepu pārbaudi speciālistam.

Foto: iAuto

Kādēļ jāsatraucas?

Nodiluši protektori, nepareizs gaisa spiediens riepās, bojājumi, nevienmērīgs nodilums...tam visam var būt negatīvas sekas.

1. Lielāks degvielas patēriņš

Ar nepietiekamu spiedienu riepās tiks patērēts vairāk degvielas.

2. Īsāks riepu kalpošanas laiks

Nepietiekams spiediens riepās veicina paātrinātu protektora dilšanu.

3. Drošības apdraudējums

Nepietiekams protektora dziļums mitros laika apstākļos palielinās bremzēšanas ceļu.Nepietiekams spiediens riepās negatīvi ietekmēs automašīnas vadību, manevrētspēju un bremzēšanu.Nodilušas un bojātas riepas, braucot var eksplodēt, izraisot situāciju, kurā vadītājs var zaudēt vadību pār transportlīdzekli.

Satraucoša tendence

28 700 Bridgestone Eiropā veikto nejauši izvēlētu transportlīdzekļu riepu drošības pārbaudes atklāj satraucošu statistiku.Vairāk nekā 28% no visiem autobraucējiem brauc ar transportlīdzekļiem, kuru riepās ir nepietiekams gaisa spiediens vai arī riepas ir pārāk nodilušas, tādējādi pakļaujot riskam sevi, savus pasažierus un citus ceļu satiksmes dalībniekus.Nepapildiniet statistiku!Pārbaudiet riepas pirms došanās brīvdienās un pirms došanās mājup.Tādējādi varēsiet izbaudīt braucienu un brīvdienas bez satraukuma.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 7

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti