SM budžeta prioritāte - ceļu sakārtošana

 
Satiksmes Ministrija | 26.jūlijs 2013 10:07

Satiksmes ministrijas (SM) 2014. gada budžeta papildu finansējuma pieprasījuma lielākā daļa tiks novirzīta galvenajai prioritātei – autoceļiem.

Autoceļu sakārtošanu par būtiskāko uzdevumu, stājoties amatā, izvirzīja arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss, tāpēc viņš uzsver: „Lai veiktu autoceļu tīkla sakārtošanu, būtiski ir nodrošināt divus jautājumus – prognozējamu finansējumu nozarei ar pieaugošu tendenci, ko arī konceptuāli ir atbalstījusi valdība, kā arī būvniecības kvalitāti.”
Tāpēc papildu pieprasīto līdzekļu lielākā daļa – 28.9 milj. latu – tiks novirzīta autoceļu sakārtošanai. Tāpat papildu finansējums nepieciešams, lai uzlabotu autoceļu būvniecības kvalitātes vadību, kā arī izstrādātu un ieviestu transporta enerģētikas un elektromobilitātes jautājumu politiku.

Vēl nepieciešams finansējums ārkārtas situāciju valsts elektronisko sakaru tīklam, universālā pasta pakalpojuma saistību izpildes tīro izmaksu kompensēšanai, Rail Baltica II kopuzņēmuma izveides līdzdalībai, skaidras naudas nomaiņas izmaksu kompensēšanai VAS „ Latvijas Pasts” saistībā ar eiro ieviešanu, tāpat arī SM iesniegusi aprēķinus interneta vēlēšanu sistēmas izveidei.

SM 2014. gada pamatbudžeta bāze plānota 304,5 milj. latu apmērā, savukārt kopējais papildu finansējuma pieprasījuma apmērs ir 33.9 milj. latu.

Valdība darbu pie 2014. gada valsts budžeta izskatīšanas sāks š.g. 30. jūlijā, un tas noritēs līdz septembra beigām. Tāpat valdībai būs jālemj par budžeta atbalstāmām prioritātēm. 2014. gada budžetu, vidēja termiņa budžeta ietvara 2014.-2016. gadam likumprojektu un budžeta likumprojektu paketi Saeimā plānots iesniegt 27. septembrī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti