Latvijā turpinās LAMB projekts „Brauc droši!”

 
LAMB | 15.oktobris 2013 12:05

Jau piekto nedēļu Latvijā turpinās satiksmes drošības projekts „Brauc droši!”, kuru ar Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) satiksmes drošības programmas atbalstu organizē Latvijas Automoto biedrība (LAMB).

Projekta mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību FIA 10 satiksmes drošības Zelta likumiem un automašīnas tehniskā stāvokļa lomai ceļu satiksmē. Autovadītāji tiek aicināti personiski ar savu parakstu atbalstīt 10 Zelta likumus un pievienoties drošo braucēju pulkam, kā arī savlaicīgi pārbaudīt savu spēkratu tehnisko stāvokli. Līdz 27. oktobrim pie dažādiem tirdzniecības centriem un „Statoil” degvielas uzpildes stacijām bez maksas tiks veikta autogaismu, stāvbremžu, riepu spiediena un protektoru, kā arī vējstikla slotiņu nodiluma pārbaude.

FIA 10 satiksmes drošības Zelta likumi Foto: Lamb.lv

Līdzšinējā akcijas norises laikā LAMB ir saņēmusi pozitīvas autovadītāju atsauksmes gan pārbaudes vietās, gan telefoniski, gan e pasta formā.  Ilmārs raksta: „LAMB akcijā tiek popularizētas it kā pašas par sevi saprotamas lietas, tomēr ikdienā pārvietojoties var redzēt, ka tās ne vienmēr tiek ievērotas. Latvijas autoparks ir pavecs, tādēļ rūpes par auto tehnisko stāvokli ir īpaši svarīgas, jo uz ceļa tehniskas problēmas gadījumā apdraudējums var būt visiem, kas atrodas bojātās automašīnas tuvumā”. Savukārt Indulis pozitīvi novērtējis iespēju bez maksas pārbaudīt auto tehnisko stāvokli. „Domāju, ka mana mašīna ir kārtībā, tomēr izrādījās, ka gaismas bija izkustējušās un tās bija jāregulē. Ceļi ir bedraini, un vēl nesen regulētas gaismas var tikt ātri vien sabojātas!”, raksta autovadītājs.

Līdz šim jau vairāk nekā tūkstošs akcijas dalībnieku ir parakstījuši 10 Zelta likumus un piedalījušies bezmaksas auto tehniskajās pārbaudēs.  Tieši vēlme pārbaudīt un noregulēt autogaismas bija viens no izplatītākajiem iemesliem, kādēļ autovadītāji apmeklēja bezmaksas pārbaudes vietas. 60% automašīnu gaismas tika noregulētas, bet 10% bija jādodas tās labot uz autoservisu. Nenoregulētas gaismas ir pietiekami izplatīta problēma, jo arī CSDD informācija liecina, ka tas ir visizplatītākais atteikumu iemesls tehniskajās apskatēs.

Visas parakstītās 10 Zelta likumu anketas piedalīsies loterijā, kas notiks t/c „Mols” akcijas noslēguma pasākumā. Tiks izlozētas vērtīgas un katram autovadītājam noderīgas balvas.

„Atsaucība un dalības intensitāte apliecina, ka esam izvēlējušies autovadītājiem vajadzīgu projektu, un esam pārliecināti, ka akcijas rezultātā mazināsies satiksmes negadījumu riski uz Latvijas ceļiem,” uzskata LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti