Eksperta ieteikumi braukšanai miglā 3

 
Renault | 12.novembris 2013 13:18

Braukšana miglā ir kā braukšana mākoņos. Vienīgā atšķirība ir tā, ka šie mākoņi sedz zemi. Braukšana šādos apstākļos negatīvi ietekmē redzamību. Ir daudz grūtāk noteikt distanci, citu transportlīdzekļu ātrumu un to, vai tie kustas vai nē.

„Uzmanīga un lēna braukšana un izvairīšanās no straujiem manevriem ir būtiski drošības elementi, braucot miglā,” saka „Renault” braukšanas skolas direktors. „Jūsu braukšanai ir jābūt paredzamai citiem satiksmes dalībniekiem.”

Foto: iAuto.lv

Kad ieslēgt miglas lukturus
Miglas lukturi ir jāieslēdz, kad redzamība ir mazāka par 50 metriem, un jāizslēdz, kad redzamība uzlabojas. „Ja miglas lukturi, sevišķi aizmugures, ir ieslēgti labos atmosfēras apstākļos, tie var apžilbināt citus vadītājus,” atgādina „Renault” braukšanas skolas instruktori.

Dzirdamība
Apstākļos, kad iespējas novērtēt situāciju uz ceļa, balstoties tikai uz redzi, ir ierobežotas, ir svarīgi izmantot citu maņu — dzirdi. „Braucot miglā, drošāk ir izslēgt radio un pat mazliet atvērt logu. Jo īpaši, tuvojoties krustojumam. Ļoti ierobežotas redzamības apstākļos jūs vispirms izdzirdēsiet tuvojošos transportlīdzekli, un tikai vēlāk to ieraudzīsiet,” saka instruktori.

Avārijas apstāšanās
Ja jums jānovieto auto ceļa malā, apstājieties ārpus braucamās daļas un ieslēdziet avārijas gaismas. Drošāk ir izvairīties no šādas apstāšanās, līdz migla izklīst.

Tālās gaismas
Braucot miglā, izvairieties no tālo gaismu izmantošanas. Migla izkliedē gaismu, līdz ar to, pasliktinot, nevis uzlabojot redzamību.

Ceļa līnijas
„Ceļa līnijas var būt atskaites punkts, kas atvieglo braukšanu sarežģītajos apstākļos. Tās ļauj kontrolēt auto novietojumu uz ceļa un nenovirzīties no joslas. Vēlams turēties pie labās ceļa puses vai vērot malējo līniju,” skaidro „Renault” braukšanas skolas instruktori.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
12.novembris 2013 14:15
1 0 Atbildēt

lielas paldies!

vpe 12.novembris 2013 15:12
1 1 Atbildēt

Ļoti vērtīgs raksts :DDD

Par tālajām gaismām stāv rakstīts - "tās izkliedē miglu". Vai patiešām gaismas izkliedē miglu? Tad jau tas ir labi, visi ieslēgsim tālās gaismas un migla izklīdīs :D varbūt tomēr otrādi - migla izkliedē gaismu?

Un Apstākļos, kad iespējas novērtēt situāciju uz ceļa, balstoties tikai uz redzi, ir ierobežotas, ir svarīgi izmantot citu maņu - tausti, izkāpiet no auto un pataustiet vai priekšā nav cits auto :)))

iAuto 12.novembris 2013 18:13
1 0 Atbildēt

Ielikām tagad labotu versiju

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti