Šogad bedrīšu remontiem tērēs 10 miljonus eiro

 
Nozare.lv | 19.februāris 2014 9:47

Šīs ziemas trijos mēnešos - novembrī, decembrī, janvārī - saremontēti ap 8500 kvadrātmetri bedru, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Valsts ceļi.

Vienlaikus vislielākais darbu apjoms attiecoties uz pavasara un vasaras mēnešiem, kad tiek veikts masveida bedrīšu remonts. Kā skaidro uzņēmumā, to iespējams uzsākt, kad diennakts gaisa temperatūra nenoslīd zem plus 5 grādiem pēc Celsija, kas ļauj nodrošināt remontā izmantojamo materiālu noturību, un parasti šādi apstākļi iestājas aprīļa mēnesī.

Tiek prognozēts, ka bedrīšu remonta apjoms šogad būs līdzīgs kā iepriekšējos gados. Vidēji gadā tiek saremontēti 550 - 600 tūkstoši kvadrātmetri bedru. Arī šim mērķim paredzētais finansējums būs līdzīgs kā iepriekš - ap 10 miljoniem eiro gadā.

Periodā no aprīļa līdz jūlijam vidēji mēnesī tiek saremontēti ap 120 000 kvadrātmetru bedru.

Masveida bedrīšu remonts A klases ceļos jāpabeidz līdz 1.jūnijam, B klases ceļos līdz 15.jūnijam, C klases ceļos līdz 1.jūlijam.

Remontdarbu vietās tiks noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi - darbu laikā to norises vietā lokāli tiks sašaurināta brauktuve un ierobežots braukšanas ātrums. Arī pēc darbu beigām, līdz iestrādātais materiāls iegūs nepieciešamās īpašības drošai satiksmei, remontējamajos posmos var tikt ieviests maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums 50 - 70 kilometri stundā, kas var ilgt līdz trīs diennaktīm.

Bedru remonts noteikti nav risinājums, drīzāk seku likvidēšana, un svarīgākais ir autoceļu seguma atjaunošana pēc iespējas lielākā apjomā. Lai uzlabotu esošo situāciju, valsts autoceļiem nepieciešams pietiekams, prognozējams un stabils finansējums, tajā skaitā arī no valsts budžeta, uzsver uzņēmumā.

Kopš 2010.gada finansējums valsts autoceļiem katru gadu pieaug un pēdējo trīs gadu laikā vidējais pieaugums ir 6,5% gadā. Valsts autoceļiem 2014.gadā paredzētais finansējums ir 250 miljoni eiro, kas ir par 21,1 miljonu eiro vairāk nekā 2013.gadā.

Šogad darbi notiks apmēram 1000 kilometru valsts autoceļu, salīdzinājumam pagājušajā gadā tie bija ap 750 kilometru, līdzīgi, kā arī 2012. un 2011.gadā.

Pieaugot finansējumam un līdz ar to arī valsts autoceļos veiktajam darbu apjomam līdz vismaz 1135 kilometriem gadā, būs iespējams apturēt progresējošo autoceļu sabrukšanu un pakāpeniski uzlabot sliktā stāvoklī esošo autoceļu daļu, līdz ar to samazinot bedrīšu remonta apjomu un arī tam nepieciešamo finansējumu, uzsver uzņēmumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti