Motociklistu nāves risks ir 20 reižu augstāks nekā autobraucējiem 5

 
Renault | 16.aprīlis 2014 12:00

Pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, šogad ir atsākusies motociklu sezona. Statistika rāda, ka motociklistu nāves risks ir 20 reižu augstāks nekā autobraucēju gadījumā.

Eiropas Savienībā ik gadu iet bojā vairāk nekā 6 500 motorizēto divriteņu lietotāji. Renault braukšanas skolas instruktori sniedz padomu, kā samazināt negadījumu risku, kuros ir iesaistīti motociklisti.

Neraugoties uz to, kurš ir negadījuma izraisītājs, motociklisti, salīdzinot ar autovadītājiem, pieļaujot kļūdu uz ceļa, vienmēr maksā daudz augstāku cenu. "Motociklistu nepasargā auto salons vai dažādās drošības sistēmas, kas uzstādītas auto. To ir vērts atcerēties," uzsver Renault braukšanas skolas direktors Zbigņevs Veseli (Zbigniew Weseli). Motociklisti negadījumos pārsvarā cieš no galvas, kāju un muguras savainojumiem.

Izmēra, formas un lielā paātrinājuma dēļ motocikli bieži vien ir slikti saskatāmi autovadītāju spoguļos vai arī tiek pamanīti par vēlu. "Pavasara un vasaras sezonā pirms manevra izdarīšanas iesakām ieskatīties spogulī vairākas reizes. Arī dzirde var noderēt. Bieži motociklus vispirms sadzird un tikai tad pamana," brīdina Zbigņevs Veseli.

Tuvo gaismu izmantošana uzlabo iespēju pamanīt šos transportlīdzekļus. Motocikliem visu gadu ir obligāti jābrauc ar ieslēgtām gaismām — gan dienā, gan naktī. Pētījumi pierāda, ka tas samazina sliktas redzamības izraisīto negadījumu īpatsvaru par 16 %*.

Motocikli bieži bremzē, izmantojot ātrumus, nevis bremzes, un tas nozīmē, ka, motociklam samazinot ātrumu, bremžu gaismas neiedegas. “Tāpēc ir svarīgi ieturēt drošu distanci, ja priekšā brauc motocikls”, piebilst Zbigņevs Veseli.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
densi -braucu ar moci(choperiiti) 16.aprīlis 2014 12:22
2 0 Atbildēt

Pērnā gada statistikas dati par nāves gadījumiem:-autobraucejiem 71

moto 11

gajējiem arī ap 70

atceros lielos vilcienos+- 2 kritušie

Visiem satiksmes dalībniekiem ir būtiski, piedaloties satiksmē, neapdraudēt savu un citu cilvju dzīvības!Un nav svarīgi,ko Tu stūrē,svarīgi ir draudzēties ar galvu!

sviesc 16.aprīlis 2014 14:34
2 1 Atbildēt

tas viss ir jauki, tik nezkapeec kampanjveidiigi tiek uzrunaati autovadiitaaji. vai motociklu vadiitaajiem nav jaauzmanaas un nav jaaieveero celju satiksmes noteikumi?

iAuto 17.aprīlis 2014 9:24
2 0 Atbildēt

Motociklu vadītāji paši saprot ar ko beigsies vienalga kuras puses kļūda.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti