Aicina autovadītājus piektdienās būt īpaši piesardzīgiem 4

 
LTAB | 13.marts 2015 11:37

Statistika liecina, ka vidējais piektdienās notikušo ceļu satiksmes negadījumu skaits ir būtiski lielāks nekā citās nedēļas dienās.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotā statistika liecina, ka vidējais piektdienās notikušo ceļu satiksmes negadījumu skaits ir būtiski lielāks nekā citās nedēļas dienās, informē LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics, piebilstot, ka arī tā dēvētajās "melnajās piektdienās", lieka satiksmes dalībnieku piesardzība uz ceļa nekaitēs.

Foto: iAuto.lv

2014.gadā vidējais dienā notikušo ceļu satiksmes negadījumu skaits bija 84. "Piektdienas ir tās dienas, kurās autovadītājiem ir vērts būt īpaši uzmanīgiem, jo CSNg skaits ir vidēji par piektdaļu augstāks (108 CSNg) nekā vidēji nedēļā. Savukārt nedēļas nogalēs CSNg skaits būtiski samazinās – sestdienās vidēji notiek 67 negadījumi, bet svētdienās – 44 negadījumi," stāsta J.Stengrevics.

Lielākais pērn vienā dienā reģistrēto CSNg skaits, par kuriem OCTA apdrošinātāji saņēmuši zaudējumu pieteikumus, bijis 17.martā, kad noticis 181 negadījums. 30.decembrī reģistrēti 168 negadījumi, bet 7.novembrī – 155 negadījumi. Savukārt par visdrošāko dienu uz ceļiem 2014.gadā var uzskatīt 1.janvāri, kad reģistrēti tikai 20 CSNg, par kuriem saņemti pieteikumi nodarīto zaudējumu atlīdzināšanai. Autovadītājiem drošāko dienu vidū pērn var minēt arī 16.februāri (23 negadījumi) un 6.aprīli (25 negadījumi).

Pagājušā gadā tā dēvētajā "melnajā piektdienā" (13.jūnijs) notikuši 98 ceļu satiksmes negadījumi. "Ja salīdzinām visus pērnā gada 13. datumus, tad jāsecina, ka "melnajā piektdienā" notikušo negadījumu skaits ir otrais augstākais. Tikpat CSNg reģistrēti arī 13.maijā, savukārt visvairāk (106) – 13.janvārī," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs.

Jāatzīmē, ka 2015.gads ir zīmīgs ar to, ka kalendārā ir trīs "melnās piektdienas", divas no kurām, turklāt, seko cita citai – 13.februāris un 13.marts (vēl arī 13.novembris). "Lai arī šogad 13.februārī būtisks CSNg skaita pieaugums netika fiksēts*, tomēr, tuvojoties "melnajai piektdienai", aicinu autovadītājus būt piesardzīgiem, īpaši ņemot vērā vēl joprojām nepastāvīgos laika apstākļus, kas var ietekmēt ceļa segumu," paskaidro J.Stengrevics.

LTAB vadītājs arī atgādina, ka OCTA pasargā no izdevumiem, kas transportlīdzekļa vadītājam var rasties, ja viņš izraisījis CSNg un nodarījis zaudējumus citām personām un/ vai viņu mantai. "Tādēļ neatkarīgi no tā, kāds ir datums vai kāda ir nedēļas diena, pirms sēsties pie stūres, autovadītāji tiek aicināti pārbaudīt OCTA derīguma termiņu LTAB mājas lapā www.ltab.lv," informē J.Stengrevics.

* Uz 10.martu apdrošināšanas sabiedrībām pieteikti 87 CSNg, kas notikuši 2015.gada 13.februārī

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 13.marts 2015 12:49
2 1 Atbildēt

Ak tu pasaulīt, arī šis kantoris sācis spamot. Kad, savlaik, tur strādāju, šitāda demagoģija neietu cauri.

iAuto 13.marts 2015 13:00
1 0 Atbildēt

Tu tur strādāji? :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti