Iestājoties rudenīgam laikam, aicina autobraucējus uzmanīties

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 26.septembris 2015 9:22

Iestājoties rudenīgam laikam, vēršam autobraucēju vērību uz to, ka rudenī strauji sarūk gaišais diennakts periods, ir iespējama migla un satiksme rītos un vakaros norit sliktākas redzamības apstākļos. Īpaši neapgaismotajos posmos ceļš kļūst grūtāk pārredzams un var savlaicīgi nepamanīt satiksmes traucējumus – citus transportlīdzekļus vai gājējus.

Aicinām arī gājējus un velosipēdu vadītājus rūpēties par satiksmes un savu drošību, diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām un apdzīvotās vietās posmos, kuri nav pietiekami un vienmērīgi apgaismoti, lietot apģērbu vai vesti ar labi saskatāmiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Savukārt valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva remontdarbu sezona. Šajās dienās satiksme ir apgrūtināta Rīgasapvedceļa Baltezers–Saulkalne (A4) virzienā. Būvdarbi notiek Biķernieku ielas turpinājumā autoceļā P2 un Deglava ielas un Lubānas ielas turpinājumā autoceļā P4, kur krustojumā ar P5 pie Ulbrokas tiek būvēts rotācijas aplis, tāpēc satiksme tur ir novirzīta pa apbraucamo ceļu. Abos šajos virzienos ir paredzami sastrēgumi.

Kurzemes virzienā ievērojami satiksmes ierobežojumi saglabājas uz Liepājas šosejas (A9), kur darbi notiek vairākos posmos kopumā uz 60 kilometriem ceļa:

  • no Lielupes tilta līdz krustojumam ar Jelgavas–Tukuma ceļu (24.-38. km) autovadītājiem jārēķinās ar astoņiem luksoforu posmiem un lieku pusstundu ceļā;
  • no Apšupes dzelzceļa pārvada līdz Anneniekiem (39.-60. km) pašreiz ir trīs luksofori un autovadītājiem ir jārēķinās ar papildu 40 minūtēm;
  • ceļu darbi turpinās arī no Durbes līdz Grobiņai un no Grobiņas līdz Liepājai.

Klaipēdas šosejas (A11) posmā no Nīcas līdz Rucavai autovadītājiem jārēķinās ar 14 luksoforu posmiem un papildu pusotru stundu ceļā. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava–Bārta–Dubeņi–Grobiņa (P113).

Latgales virzienā:

  • Daugavpils šosejas (A6) posmā no Lielvārdes kapiem līdz Dzelmēm (57.-67. km) vismaz divos remontposmos satiksme tiek organizēta ar būvnieka norīkotiem regulētājiem;
  • Daugavpils šosejā ir uzsākti arī Pērses tilta atjaunošanas darbi pie Kokneses. Satiksme pār tiltu tiek regulēta ar luksoforiem.

Latgalē būvdarbi turpinās arī Rēzeknes apkārtnē. Ludzas virzienā posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu pusstundu, arī remontposmu uz Daugavpils šosejas (A6) no Daugavpils līdz Krāslavai var šķērsot pusstundā.

Rēzeknes–Daugavpils ceļā (A13) būvdarbu posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij satiksme tiek regulēta ar 11 luksoforu posmiem. Kā apbraucamos ceļus ieteicams izmantot P64 Višķi–Nīcgale; A6 posmu Daugavpils–Krāslava un P62 posmu no Krāslavas līdz Aglonai.

Citos virzienos:

  • turpinās būvdarbi Tallinas šosejas posmā no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai, kur šonedēļ ir četri luksoforu posmi un paredzamais posma šķērsošanas laiks ir aptuveni pusstunda. Arī uz tilta pār Salacu Salacgrīvā notiek remontdarbi.
  • savukārt autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) remontposmā satiksme tiek organizēta ar septiņiem luksoforu posmiem un ceļā jārēķinās ar papildu stundu.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti