Apdrošinātājs: Ar TrackGuard meklēšanas sistēma ne reizi nav atrasts nozagtais auto 1

 

Foto: iAuto.lv

BTA Baltic Insurance Company | 3.novembris 2015 13:47

Apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk – BTA), izvērtējot līdzšinējo sadarbības pieredzi ar transportlīdzekļu meklēšanas sistēmas TrackGuard izplatītājiem un apkalpotājiem Latvijā, pieņēmusi lēmumu – neatzīt TrackGuard sistēmu par pietiekami drošu un efektīvu transportlīdzekļu meklēšanas un atgūšanas sistēmu riska klases transportlīdzekļiem, kas tiek apdrošināti BTA. Jaunākā gada izlaiduma un dārgu transportlīdzekļu īpašniekus, BTA klientus, kuri savos transportlīdzekļos uzstādījuši TrackGuard sistēmas, BTA aicina izvērtēt šīs sistēmas izmantošanas lietderību.

Pieaugot jaunu un dārgu transportlīdzekļu zādzību skaitam, daudz lielāka uzmanība tiek pievērsta preventīviem pasākumiem, kas ļautu mazināt iespējamo zādzības risku un veicinātu transportlīdzekļa atrašanu tā aizdzīšanas gadījumā. Apdrošināšanas sabiedrības regulāri izvērtē transportlīdzekļu zādzību skaitu un, ņemot vērā nozagto transportlīdzekļu markas, modeļus un izlaiduma gadus, definē riska klasē iekļaujamos transportlīdzekļus. Šo transportlīdzekļu īpašniekiem tiek noteiktas papildu drošības prasības attiecībā uz transportlīdzekļa aprīkojumu, lai, iegādājoties sauszemes transportlīdzekļu brīvprātīgās apdrošināšanas (turpmāk – KASKO) polisi, būtu spēkā zādzības risks.

Līdz šim BTA atbalstīja vairāku ražotāju piedāvātās transportlīdzekļu meklēšanas un atgūšanas sistēmas, kas nodrošina, ka transportlīdzeklī tiek uzstādīts raidītājs, kas pa radioviļņiem dod signālu, tādējādi ļaujot noteikt transportlīdzekļa atrašanās vietu. Izvērtējot līdzšinējo pieredzi, BTA secinājusi, ka nevienā no praksē esošajiem gadījumiem, kad transportlīdzekļos bija uzstādītas TrackGuard sistēmas, transportlīdzekļi netika atrasti.

Ivo Danče, apdrošināšanas akciju sabiedrības “BTA Baltic Insurance Company” Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors: “Nosakot papildu drošības prasības riska klases transportlīdzekļiem, mūsu mērķis ir mazināt iespējamo zādzības riska iestāšanos. Tāpēc izvērtējam katras šādas sistēmas darbību, apkalpošanu un efektivitāti. Ja transportlīdzekļos ir uzstādīta efektīva meklēšanas sistēma ar kvalitatīvu attiecīgās sistēmas darbību un apkalpošanu, kas nodrošina trauksmes signāla saņemšanu arī aktīvajā režīmā, proti, brīdī, kad klients pats vēl nav fiksējis transportlīdzekļa zādzību, tādējādi spējot nodrošināt operatīvu transportlīdzekļa meklēšanu, tad zādzības riska iestāšanās būtiski mazinās.

Savukārt, ja sistēma nespēj nodrošināt iepriekš minēto, kā to parāda mūsu pieredze gadījumos, kad transportlīdzekļiem bija uzstādītas TrackGuard sistēmas, tad uzskatām, ka šādu sistēmu izmantošana nav lietderīga un tā neattaisno sevi. No šādas sistēmas uzstādīšanas ieguvējs nav nedz klients, nedz apdrošinātājs. Rūpējoties par klientu transportlīdzekļu drošību, esam nolēmuši TrackGuard sistēmu vairs neatzīt par efektīvu un mūsu drošības prasībām atbilstošu sistēmu. Aicinām ikvienu BTA klientu, kurš savā transportlīdzeklī uzstādījis TrackGuard sistēmu, izvērtēt šīs sistēmas darbības efektivitāti un lietderību.”

BTA jau iepriekš informēja, ka kopumā šogad ir saņēmusi 36 KASKO atlīdzību pieteikumus par nozagtiem transportlīdzekļiem. Gada laikā kopš 2014. gada septembra BTA saņēmusi trīs pieteikumus par transportlīdzekļu, kas bija aprīkoti ar TrackGuard sistēmu, zādzībām: 2014. gada septembrī kādam BTA klientam tika nozagts 2014. gada Lexus 450H markas transportlīdzeklis 69 tūkstošu eiro vērtībā, 2014. gada novembrī citam BTA klientam tika nozagts 2011. gada BMW X3 markas transportlīdzeklis 33 tūkstošu eiro vērtībā, savukārt pavisam nesen – 2015. gada septembra beigās, kādam BTA klientam tika nozagts 2015. gada Mercedes Benz ML350 markas transportlīdzeklis, kura vērtība ir gandrīz 54 tūkstoši eiro. Neraugoties uz to, ka transportlīdzekļos bija uzstādīta meklēšanas sistēma TrackGuard, neviens no šiem transportlīdzekļiem nav atrasts.

BTA vērš uzmanību, ka, sākot no šī gada 1. novembra, TrackGuard sistēma riska klases transportlīdzekļiem vairs netiek atzīta par BTA drošības prasībām atbilstošu. Šīs sistēmas uzstādīšana netiks ieteikta BTA klientiem. Rūpējoties par klientu transportlīdzekļu, kuros jau ir uzstādītas TrackGuard sistēmas, drošību, BTA sazināsies ar katru no klientiem, piedāvājot individuālus papildu drošības risinājumus ar izdevīgiem nosacījumiem.

 
Visi komentāri
 
LMT 3.novembris 2015 15:40
0 0 Atbildēt

Drausmas, kā tā var!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 27

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti