Brīdina; vasarā pieaug auto apzagšanas gadījumu skaits ārpus pilsētām

 

Foto: Publicitātes attēls

Deep White | 14.jūlijs 2016 11:44

Vasaras sezonā, kad cilvēki arvien vairāk dodas atpūsties pie dabas, uz pludmali un dažādiem brīvdabas pasākumiem, automašīnu īpašniekiem jābūt īpaši piesardzīgiem, atstājot savus auto.

Lai gan mantu zādzības no auto saloniem ir aktuāla problēma visu gadu, apdrošināšanas sabiedrības ERGO speciālisti novērojuši, ka tieši vasarā pieaug tādu gadījumu skaits, kad automašīnas apzagtas vietās ārpus pilsētām.

“Kopumā, skatot tendences visa gada griezumā, visbiežāk zādzības no auto salona notiek pilsētās, kur ir vislielākā auto koncentrācija. Taču vasaras periodā arvien vairāk tas notiek arī ārpus apdzīvotām vietām, īpaši pie pludmalēm un piknika vietām. Ir sācies brīvdabas pasākumu un festivālu laiks, kad auto ilgstoši tiek atstāti stāvlaukumos, kas nereti ir izveidoti slikti apgaismotās un grūti pārskatāmās vietās,” stāsta Ilze Vējiņa, ERGO Transportlīdzekļu atlīdzību nodaļas vadītāja.

Zaudējumi, kas vidēji tiek nodarīti, nozogot mantas no autosalona, ir apmēram 350 eiro, lai gan bieži vien nodarītais kaitējums ir daudz lielāks, jo zagļi, lai iegūtu kāroto, mēdz vienkārši izsist auto stiklu. Savukārt zagļu iekārotākās mantas zādzībām no auto salona ir portatīvie datori, mobilie telefoni, planšetdatori, somas ar mantām, dažādi instrumenti. Pēdējos gados arvien vairāk tiek zagti arī videoreģistratori un navigācijas iekārtas.

“Nereti auto īpašnieki paši ir nevērīgi, kas netieši pamudina zagļus veikt zādzību – pilnībā neaizvērti automašīnas logi, auto novietošana stāvēšanai nomaļā, nepārskatāmā un neapgaismotā vietā vai arī auto salonā labi redzamā vietā atstātas mantas. Īpaši tas attiecas uz tiem, kas devušies nopeldēties, domājot, ka tas neaizņems daudz laika un ka drošāk svarīgas lietas atstāt ieslēgtas automašīnā. Pat auto salonā vieglprātīgi atstāta tukša soma var izraisīt zagļa interesi un var rezultēties ar izsistu stiklu,” uzsver Ilze Vējiņa.

Lai izvairītos no zādzībām, ERGO drošības eksperti iesaka neatstāt auto salonā acīmredzami vērtīgas mantas vai saiņus, kuru saturs nav nosakāms, bet vislabāk mantas paņemt līdzi, vai novietot bagāžas nodalījumā, kur tās nav viegli redzamas un zagļiem iekārojamas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti