CSDD kopā ar partneriem Jelgavā sāk “tumšo gājēju glābšanas misiju”

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 21.novembris 2016 13:59

Pēdējās dienās, kad nokusis baltais sniegs un diennakts gaišais laiks ir nedaudz vairāk kā septiņas stundas (saule lec pl.8:16, riet pl.16:00), aktuālākais jautājums ceļu satiksmē ir gājēju drošība. Pēc Valsts policijas apkopotās informācijas pēdējās piecās dienās negadījumos cietuši 16 gājēji, t.i. trīs cietušie diennaktī.

Lai mudinātu visus Latvijas iedzīvotājus šajā tumšajā laikā rūpēties par sevi un līdzcilvēkiem, uzvelkot gaismu atstarojošu vesti vai apģērbu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policija  kopā ar Latvijas Samariešu apvienību (LSA) un tās sadarbības partneriem  reģionos uzsāk gājēju drošības reidus. Pirmais reids trešdien, 23.novembrī notiks Jelgavā; tā sākums - plkst.16.00 pie CSDD nodaļas (adrese: Satiksmes ielā 2A, Jelgava).

CSDD ilggadējais sadarbības partneris Latvijas Samariešu apvienību jau vairākus gadus nodrošina atstarojošo vestu nogādi līdz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem tās ir visvairāk vajadzīgas un kuriem, iespējams, trūkst līdzekļu, lai vesti nopirktu.  Šogad 20 tūkstoši vestu tiks izdalīti kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.

Reģiona statistika:

Šī gada desmit mēnešos Zemgales reģionā ceļu satiksmē bojā gājuši septiņi, bet ievainoti – 73 gājēji. Jelgavas pilsētā un tās apkārtnē šogad bojā gājuši divi gājēji. Pēdējā traģēdija notikusi 9.septembra vakarā uz Bauskas šosejas, kad kāds vecāks vīrietis pameta ceļa malā savu velosipēdu un, nesaprotamu iemeslu dēļ, devās pāri šosejai ar intensīvu satiksmi.

Kā liecina CSDD apkopotie ilggadējie statistikas dati, oktobrī, novembrī un decembrī ceļu satiksmē cieš tikpat daudz cilvēku, cik gada pirmajos deviņos "gaišajos" mēnešos. Šogad 10 mēnešos Latvijā bojā gājuši 36 gājēji, kas ir par 5 mazāk nekā pērn desmit mēnešos.

             Autovadītājs gājēju, bez gaismu atstarojošas vestes, uz ceļa pamana tikai 25–40 metru attālumā. Ja vadītājs brauc ar ātrumu 90 km/h, šo ceļa posmu viņš veic 1–2 sekundēs, kas ir pārāk mazs laiks, lai noreaģētu un nobremzētu un / vai apbrauktu gājēju. Savukārt atstarotāja atspīdināto gaismu autovadītājs pamana 140 metru attālumā, ja transportlīdzeklis brauc ar iedegtiem tuvās gaismas lukturiem, bet 400 metru attālumā – ja iedegti tālās gaismas lukturi.

Veste nenes gaismu ne kabatā, ne somā. ESI GAISMAS VESTNESIS!

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti