Biķernieku trasē notiks CSDD kampaņas "Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!" finālbraucieni

 

Foto: iAuto.lv

CSDD | 21.novembris 2016 15:11

Ceturtdien, 24.novembrī plkst.16:00 kampaņas "Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!" noslēgumā notiks CSDD un apdrošināšanas sabiedrības ERGO rīkotās braukšanas apmācības finālbraucieni. To uzvarētājs no ERGO saņems īpašu autobraucēja ķiveri ar Latvijas labāko rallijkrosa pilotu Reiņa Nitiša un Jāņa Baumaņa autogrāfiem.

Kopumā oktobrī un novembrī 316 autovadītāji izmantoja iespēju bez maksas pilnveidot savas zināšanas un braukšanas prasmes. Apmācības vairāk apmeklēja vīrieši, taču trešdaļa no dalībniekiem bija sievietes. Būtiski, ka apmācāmo autovadītāju vidējais braukšanas stāžs bija 10 gadi un viņi ikdienā aktīvi piedalās ceļu satiksmē.

"Prieks, ka autovadītaji ir sapratuši - braukšanas prasmes un zināšanas ir jāatjauno regulāri," stāsta Biķernieku trases direktors Normunds Lagzdiņš. "Sevi un savu auto visnoderīgāk ir pārbaudīt laikā, kad strauji mainās laiks un kad ceļa virsma var būt gan sausa, gan slapja, gan arī ledaina. Lai turpinātu izglītot autovadītājus, arī šogad Biķernieku trase piedāvās bezmaksas drošas ziemas brakšanas konsultācijas."

"Plašā atsaucība apliecina, ka cilvēkiem ir interese par jautājumiem, kas saistīti ar prasmēm un zināšanām drošākai dalībai ceļu satiksmē. Arī apmācībās veiktā aptauja liecina, ka par to ir svarīgi runāt, jo autobraucējiem tomēr nav pilnīgas izpratnes par agresīvas braukšanas būtību. ERGO un CSDD veiktās aptaujā 63% dalībnieku atbildēja, ka neuzskata sevi par agresīviem braucējiem, taču tajā pašā laikā tieši tikpat atzīmēja, ka mēdz šķērsot krustojumu pie dzeltenās gaismas un vēl tikpat – ka pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Arī mēs ERGO ikdienā nereti saskaramies ar autovadītājiem, kuri nejūtas līdzvainīgi notikušā negadījumā, lai gan ir strauji bremzējuši, vairākkārtēji mainījuši braukšanas joslas, apdzenot citus transportlīdzekļus vai tml. Taču dalība ceļu satiksmē ir nopietna atbildība, un, lai arī kādi būtu iemesli, emocijām, nervozitātei un jebkādiem agresīviem manevriem tajā nav vietas," pauda Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijā.

"Nekad agrāk nebiju piedalījies drošas braukšanas apmācībās, bet šoreiz nolēmu izmēģināt," atzīst Aivars, kurš ir autovadītājs ar 8 gadu stāžu. "Braucot ikdienā pa pilsētu, liekas, ka satiksmē jūtos komfortabli, bet apmācībās iekļautie elementi bija noderīgi arī tādiem autovadītājiem kā man. Ikdienā gan cenšos ceļu satiksmes noteikumus nepārkāpt, bet savu reizi  mazliet ātrumu pārsniegt gadās, taču par agresīvu autovadītāju sevi pilnīgi noteikti neuzskatu. Paldies, ka šādas apmācības tiek organizētas un domāju, ka tās noteikti vajag turpināt", stāsta Aivars.

"Es piedalījos Biķernieku trases apmācībās jau pagājušajā gadā, jo man tās ļoti noder. Labi noorganizētas apmācības, savukārtbraukšana uz laiku ir īsts izaicinājums, jo gribas jau uzrādīt pēc iespējas labāku laiku. Tas piešķira pasākumam adrenalīna devu", savā pieredzē dalās Ilze, kura  pie auto stūres ir ceturto gadu.

Kampaņa "Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!" ir pirmā par kuras vēstnešiem kļuva daudzas sabiedrībā pazīstamas personības - kampaņas galvenais varonis Reini Nitišs, tāllijkrosists Jānis Baumanis, dziedātājs un raidījumu vadītājs Lauris Reiniks, šefpavāri Lauris Aleksējevs un Ēriks Dreibants, aktieri Lauris Dzelzītis un Ainārs Ančevskis un vēl daudzi citi. Kopumā kampaņā iesaistījās vairāk nekā 700 cilvēki, kuri izmantoja iespēju nofotografēties ar kampaņas tāfeli Statoil degvielas uzpildes stacijās.

Kampaņas "Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!" mērķis ir agresīviem autovadītājiem piedāvāt alternatīvu. Proti, ikviens tiek aicināts pierādīt sevi sportā, trasē, virtuvē, darbā vai citur, nevis uz ceļa!

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti