Droši ne tikai ziemā: aicina pieteikties bezmaksas drošas braukšanas apmācībām 3

 
Lauma Reinika | 20.februāris 2017 9:58

Droša braukšana ir svarīga visu gadu, ne tikai ziemā, kad ceļu klāj sniegs vai ledus.

 “Mazda”, uzsākot ilgtermiņa sadarbību ar Drošas Braukšanas Skolu (DBS Autoskola), aicina autovadītājus uzlabot savu meistarību un 3. martā piedalīties bezmaksas drošas braukšanas apmācībās Biķernieku trasē, lai apgūtu svarīgāko par drošu satiksmi arī siltākos laikapstākļos.

“Mūsu zināšanas par drošu braukšanu apvienojumā ar “Mazda” pieredzi auto ražošanā ir veids, kā Latvijas ceļu satiksmi varam padarīt nedaudz sakārtotāku un šoferus – zinošākus un apdomīgākus,” saka DBS Autoskolas direktors Jānis Vanks un aicina pieteikties bezmaksas drošas braukšanas apmācībām.

3. martā bezmaksas drošas braukšanas apmācībās Biķernieku trasē interesenti praktiskajās nodarbībās un testa braucienos ar Mazda 3 un Mazda CX-3 varēs iegūt ieskatu par to, kā reaģēt ekstrēmās situācijās uz ceļa arī tad, ja to neklāj sniegs. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesenti līdz 28. februārim aicināti pieteikties, rakstot uz info@dbs.lv.

Kā atzīst Jana Garanča, SIA “Inchcape Motors Latvia” mārketinga vadītāja, abu uzņēmumu sadarbība nav nejaušs solis. “Gan gaidāmajās drošas braukšanas apmācībās, gan arī turpmāk DBS studentiem būs iespēja izmēģināt un iepazīties ar “Mazda” tehnoloģiju priekšrocībām reālajā dzīvē, un pārliecināties par šī auto kvalitāti un drošību,” saka J. Garanča.

Gatavojoties apmācībām Biķernieku trasē, Jānis Vanks sniedz padomus drošai braukšanai tieši šībrīža laikapstākļos:

Rēķinies ar bedrēm un peļķēm
Bedres var sabojāt riepas un diskus, kā arī izraisīt bīstamus ceļu satiksmes negadījumus. Vislabākā recepte pret ziemas sala un atkušņu bojāto ceļa segumu ir piesardzība. Ieraugot kādu peļķi, autovadītājam jāparedz, ka ļoti iespējams tā slēpj kādu “pārsteigumu” – neizkusušu ledu vai bedres.

Nesteidzies ar riepu nomaiņu
Pavasarī laiks ir mānīgs – ja no rīta ceļu traucē saskatīt spožā saule, tad naktī vēl pieturas mīnusi un var veidoties “melnais ledus”. Šī iemesla dēļ riepu nomaiņu ieteicams veikt, kad diennakts vidējā temperatūra stabili turas virs +5 grādiem.

Parūpējies par redzamību
Veicot ikgadējo auto apkopi, īpaša uzmanība būtu jāvelta lukturiem un logiem – tie rūpīgi jānotīra. Ja logu slotiņas vairs neļauj kārtīgi notīrīt vējstiklu, tās jānomaina. Tāpat jāparūpējas par salonā esošā atlokāmā saules aizsarga funkcionalitāti.

Ievēro, kā mostas satiksme
Līdz ar siltāka laika vēsmām, ielās vairāk pārvietojas gājēji un riteņbraucēji, savukārt lauku un apvidus ceļu apkārtnē biežāk redzami no ziemas miega modušies dzīvnieki. Autovadītājiem tas ir signāls būt vēl uzmanīgākiem – gan braukšanas ātruma izvēlē, gan koncentrējoties uz ceļu.

Īpašu uzmanību vērs zemes ceļiem
Braukšana pa lauku ceļiem vienmēr prasa lielāku piesardzību – ziemā tie tiek mazāk tīrīti un ir slidenāki, tāpēc pavasarī ledus kārta uz tiem saglabājas ilgāk, nekā, piemēram, pilsētā. Braukšanas ātruma samazināšana ir veids, kā izvairīties no bīstamībām, ko rada riepu saķeres samazināšanās līdz ar ledus kušanu.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 20.februāris 2017 13:34
3 2 Atbildēt

ar mazdu braukt jau ir nedroši. Sarūsēs un nokritīs ritenis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti