CSDD par tehnisko skati - gandrīz katrs otrais auto nav bijis tehniskajā kārtībā 36

 

Foto: iAuto.lv

CSDD | 8.marts 2017 10:14

Jaunākie apkopotie dati rāda, ka 2016. gadā tehnisko apskati ar pirmo reizi izgāja 59% automobiļu. Tas nozīmē, ka gandrīz katrs otrais auto nav bijis tehniskajā kārtībā.

Bojājumi ar vērtējumu "3", ar kuru tiek aizliegta auto tālāka pārvietošanās, jo tas apdraud gan apkērtējo vidi un cilvēku veselību, gan satiksmes drošību, pērn visbiežāk konstatēti bremžu sistēmā (61%), balstiekārtā (8%) un riepām (8%).

Joprojām tehniskajā apskatē ik dienu tiek atklāti satiksmes drošībai pilnībā nepieņemami fakti, piemēram, vidēji 13 auto dienā pārstāj darboties bremžu sistēma (plīst bremžu caurulītes un šļūtenes). Papildus tam ik dienu tiek atklātas nozīmīgas degvielas un eļļas noplūdes. Katru otro dienu apskatēs konstatēti bojājumi balstiekārtā, kas nozīmē, ka viens vai vairāki no auto balstiekārtas elementiem ir saplīsuši vai uz izjukšanas robežas.

Bojājumi ar vērtējumu "2", kad nav izieta tehniskā apskate, konstatēti automobiļu gaismas ierīču darbībā (21%), bremžu sistēmā (20%) un balstiekārtā (17%).

Faktiski tehniskās apskates laikā atklātie bojājumi ir novērsuši potenciālus ceļu satiksmes negadījumus, iespējams, pat ar traģiskām sekām, tādējādi glābjot cilvēku dzīvības.

Ņemot vērā tehniskās apskates pieejamību un darbinieku profesionalitāti, arvien vairāk cilvēku uzticas šim CSDD pakalpojumam, jo uzlīme auto logā dod zināmu drošību par tā tehnisko stāvokli.

Latvijas autoparka raksturojums:
· kopā reģistrēti 868 tūkst. transportlīdzekļu, no kuriem tehniskā kārtībā esoši 752 tūkst.;
· vidējais transportlīdzekļa vecums 13,7 gadi (Eiropā vidēji 6-8 gadi);
· vidējais auto nobraukums 13 000 kilometru gadā.

Atgādinām, ka CSDD e-pakalpojumos e.csdd.lv var ērti un ātri veikt dažādas darbības, t.sk. maksāt par tehnisko apskati, iegūt pēdējās tehniskās apskates datus un noformēt vienas dienas atļauju piedalīties ceļu satiksmē. Tāpat e-CSDD var uzlikt atgādinājumu par tehniskās apskates termiņa beigām un iegūt informāciju par odometra rādījumiem.

Foto: Publicitātes attēls

 
36 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
A100 8.marts 2017 12:04
20 1 Atbildēt

Autoceļi gan mums Latvijā ir tehniskā kārtībā un droši, kā arī satiksmes drošībai atbilstoši.

Lai uztaisa pētījumu cik braucot pa bedrainu ceļu automašīnas riteņi ir saskarsmē ar ceļa segumu un cik lidojumā, kad ar atsitienu tas tiek sists ārā no bedres !

Šeit būs noteikti arī atbilde kāpēc tik bieži ir izregulējušās gaismas ierīces, t.i. luktura gaismas stara augstums.

ID 8.marts 2017 21:02
13 1 Atbildēt

Vispār jaut tā ir maksas diagnostika, un kāpēc nenoskaidrot pirms tam, par ko piekasīsies un salabot to, neredzu neko sliktu. Servisa salabos visu ko vajag un nevajag nomainīs dubultā, bet tā ir skaidrs, kas tiešām iet uz beigām, jo CSDD nav ieinteresēti nomainīt pēc iespējas vairāk detaļas,kā to dara servisi.

rt 8.marts 2017 12:43
11 8 Atbildēt

Pasaki vēl, ka bedrēs var pārplēst bremžu šļaukas!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti