Desmit gados no OCTA līdzekļiem satiksmes drošībā ieguldīti 13,3 miljoni EUR 8

 

Foto: Latvijas Valsts Ceļi

Elīna Ansaberga | 11.marts 2017 17:44

Laika posmā no 2006.gada līdz šim gadam satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses pasākumos kopumā apdrošinātāji ieguldījuši 13,3 miljonus EUR no OCTA līdzekļiem.

Arī šajā gadā dažādos satiksmes drošības projektos paredzēts ieguldīt 1,25 miljonus EUR. Atbalstāmie projekti tiks paziņoti Ceļu satiksmes drošības padomes (turpmāk – CSDP) sēdē šo piektdien, kurā īpaša uzmanība tiks pievērsta arī kritiskajai situācijai uz valsts autoceļiem.

Lielākā daļa no OCTA polišu atskaitījumiem satiksmes drošības uzlabošanai ik gadu tiek novirzīti Iekšlietu ministrijas padotībā esošajām iestādēm. Pārējie līdzekļi tiek piešķirti citiem projektiem, kuru mērķis ir paaugstināt iedzīvotāju zināšanu un informētības līmeni par drošu satiksmi, piemēram, CSDD, LTAB, VUGD, LAMB un citu organizāciju rīkotajām informatīvajām kampaņām.

Šajā piektdienā, 10.martā notiks CSDP sēde, kurā paredzēts vērtēt 2016.gadā no OCTA līdzekļiem finansēto projektu rezultātus, kā arī piešķirt līdzekļus satiksmes drošības veicināšanas pasākumiem šajā gadā – kopumā 1,25 miljonus EUR. CSDP sēdē šogad īpašu uzmanību paredzēts pievērst valsts autoceļu uzturēšanai ziemas sezonā, plānotajiem un veiktajiem pasākumiem, lai novērstu kritisko situāciju uz valsts autoceļiem ar grants segumu.

“Situācija uz valsts autoceļiem uztrauc ne vien autovadītājus, bet arī apdrošinātājus. KASKO segmentā aizvien pieaug atlīdzību pieteikumu skaits par bojātajām automašīnām, savukārt brūkošie ceļi nu jau dara bažīgus arī OCTA apdrošinātājus, kuri saskaras ar CSNg, kas notikuši nekvalitatīva ceļu seguma dēļ. Draudīgajai situācijai uz valsts ceļiem nepieciešams ātrs un efektīvs risinājums, lai negadījumos neciestu cilvēku veselības un dzīvības,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 11.marts 2017 19:07
8 0 Atbildēt

Te taču rakstīts - "satiksmes drošības projektos".

Mūsu CSDD šefs devās uz Brazīliju tikties ar Brazīlijas ceļu departamenta šefu, un pārrunāja problēmas. Tad devās uz Malaiziju un tur vēroja kā satiksmes drošība ievērojas tur.

Utt. Ir ļoti daudz projektu.

ezis71 11.marts 2017 18:46
7 0 Atbildēt

Tā arī nesapratu kur tie līdzekļi iztērēti/notrallināti.

ezis71 11.marts 2017 19:26
5 0 Atbildēt

Lietderīgi iztērēti līdzekļi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti