Vāc parakstus par bargāku sodu sezonai neatbilstošu automašīnas riepu lietotājiem 48

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 13.marts 2017 9:11

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par bargāku sodu sezonai neatbilstošu automašīnas riepu lietotājiem.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Helmuts Baņukalns.

Iniciatīvā pausta vēlme tos autovadītājus, kuri ziemas periodā brauc ar vasaras riepām vai ar nepietiekamu ziemas riepu protektora dziļumu, tiktu pielīdzināti dzērājšoferiem. Baņukalna ieskatā ikvienam autovadītājam ir jāpārliecinās par vadītā transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. "Tātad, ja autovadītājs vada transportlīdzekli, kuram nav prasībām atbilstošas riepas, tā ir apzināta rīcība un noziegums pret ik vienu ceļu satiksmes dalībnieku," pārliecināts iniciatīvas autors.

"Atcerieties par šo, kad atkal lasīsiet vai dzirdēsiet par kārtējo traģisko avāriju ,kad atkal kāds auto ar neatbilstošām riepām ir nekontrolējami saslīdējis un ietriecies pretimbraucošajā transportlīdzeklī," piekodināja Baņukalns.

Lai risinātu šo situāciju, iniciatīvā pausts aicinājums veikt izmaiņas Ceļu satiksmes likumā, lai dažu desmitu eiro sods par neatbilstošām riepām ziemas periodā tiktu aizstāts ar autovadītāja apliecības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 12 mēnešiem, kā arī tehniskās apskates anulēšanu.

Viņš piedāvāja noteikt, ka, ja mazākais ziemas riepas protektora dziļums kaut vienai riepai ir 3,9 milimetri, pienāktos naudas sods no 210 līdz 430 eiro. Tāpat, ja ziemas periodā autovadītājs vada spēkratu ar ziemas riepām, kuru protektora atlikums ir 3,8 milimetri vai mazāks kaut vienai no riepām, vai arī auto aprīkots kaut ar vienu vasaras riepu, tad būtu piemērojama autovadītāja apliecības anulēšana vismaz uz vienu gadu, kā arī tehniskās apskates anulēšana, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un brīvības atņemšana no 10 līdz 15 diennaktīm.

Baņukalna ieskatā šādu izmaiņu rezultātā autovadītāju sabiedrība kļūtu atbildīgāka pret savu transportlīdzekli un līdz ar to pret jebkuru ceļu satiksmes dalībnieku. Savukārt visa sabiedrība iegūtu lielāku ceļu satiksmes drošību ziemas periodā, kā arī samazinātos traģisko ceļu satiksmes negadījumu skaits ziemas periodā.

 
48 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Saimnieksa 13.marts 2017 11:44
44 6 Atbildēt

Domāju ka tādus bezsmadzeņu pistukus kā baņukalnus helmutus jāiebāž trakucī uz mūžu.

reku 13.marts 2017 11:49
35 4 Atbildēt

Dēļ tādiem kverpļiem kā h.banukalns mēs esam tur kur esam.Nav normali uzlikt 1400eu sodu par riepām.Pietiek ar anuletu un noplestu t.a. uzlīmi.Katrs gadījums jāvērtē individuāli.Avārijas pamatā notiek dēļ plānas smadzenes nevis riepas.

rt 13.marts 2017 9:34
23 2 Atbildēt

Tā kā vairumam auto, ejot TA plīst bremžu šļaukas, tad es ieteiktu palielināt sodus par braukšanu ar neatbilstošām bremžu šļaukām. Ja TA stacijā pārplīst šļauka, tad auto konfiscēt un vadītāju uz divām nedēļām čokā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti