Tukumā aizvadīta "Tehniskās apskates nakts"; antirekordu uzstāda "BMW" ar 20 defektiem (+ foto) 9

 

Foto: Publicitātes foto

21.augusts 2017 10:13

Sestdien, 19.augustā, pirmoreiz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Tukuma tehniskās apskates stacijā notika "Tehniskās apskates nakts" pasākums, kurā bezmaksas auto diagnostika tika veikta 192 automobiļiem.

CSDD pasākumā "Tehniskās apskates nakts" jau sesto gadu autovadītājiem tiek piedāvāts bez maksas pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, kā arī pievērst uzmanību tā nozīmei ceļu satiksmē ikdienā.

"Tehniskās apskates nakts" vecākais auto bija 1975.gada ZAZ, savukārt jaunākais auto – 2016.gadā ražots Nissan. Tukumā top 3 populārākās auto markas bija Audi (42), Volkswagen (30) un Opel (25). Pasākuma vidējais auto vecums - 17 gadi.

Speciālisti atklāja lielākus vai mazākus bojājumus 73% transportlīdzekļu, kas potenciāli atstāj negatīvu ietekmi uz satiksmes drošību. Visbiežāk bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām. Automobiļu tehniskais stāvoklis nav atkarīgs tikai no vecuma, bet arī no vadītāja attieksmes un lietošanas apstākļiem, piemēram, 1993.gada izlaiduma BMW markas auto tika konstatēti 20 būtiski bojājumi (vērtējums "2").

Nākamais "Tehniskās apskates nakts" pasākums notiks 26.augustā Rīgā, kur iepriekšējā pierakstīšanās uz auto diagnostiku netiek plānota.

Šī gada "Tehniskās apskates nakts" pasākumi noslēgsies 2.septembrī jaunajā Siguldas tehniskās apskates stacijā.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Yes 21.augusts 2017 10:41
25 1 Atbildēt

Tātad ZAZ labāks par BMW?

Jopciks 21.augusts 2017 13:05
12 1 Atbildēt

Tev neliekas, ka tā ir realitāte? - nu dzīvo laukos cilvēki nabadzīgi un brauc ar tādām mašīnām! - tikai prezidenti to neredz un turpina dzīvot citā pasaulē (lasi rakstu par prezidenta limuzīnu)

Eriks 21.augusts 2017 12:28
6 2 Atbildēt

Tas ir taa nolais auto liidz tadiem defektiem , varbuut tiko nopirka no taa saucamaa pensionaara un skati izies bez problemaam

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti