Bērnu satiksmes drošības kampaņā iesaistās arī smago automašīnu šoferi 1

 

Foto: Publicitātes attēls

20.janvāris 2018 11:41

Plašu ievērību pagājušajā gadā ieguvusī bērnu satiksmes drošības sociālā kampaņa “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”, kas pirmo reizi bērniem visā Latvijā mācīja uzvedību uz ielas un ceļa smago automašīnu tuvumā, uzņem apgriezienus un tajā iesaistās arī smago automašīnu vadītāji ar savām automašīnām.

2018. gadā pavisam 28 pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "ZAAO" (ZAAO) īpaši marķētās automašīnas un to vadītāji ik dienas pievērsīs uzmanību bērnu drošībai uz ceļa, kā arī organizēs īpašas bērnu apmācības.

Uzsākot sadarbību ar kampaņas iniciatoru un organizētāju “Volvo Truck Latvia” , tiks veikta ZAAO smago automašīnu šoferu apmācība un turpmāk reizi mēnesī norisināsies kopīgi organizētas bērnu mācības Reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā “ Daibe". Pirmās apvienotās mācības notiks jau 31. janvārī.

Pagājušā gada kampaņas “Apstājies. Paskaties. Pamāj.” ietvaros zināšanas par ceļu satiksmes drošību ieguvuši vairāk nekā 5000 bērni dažādās apdzīvotas vietās visā Latvijā. Tās ietvaros bērniem skolās tika mācīta droša uzvedība ielu un ceļu tuvumā, īpaši stāstot – kā rīkoties, ieraugot kravas vai citu liela izmēra automašīnu.

Latvijas skolu atsaucība bija tik liela, ka kampaņa turpināsies arī 2018. gadā un šogad tās ietvaros, sadarbībā ar ZAAO vismaz reizi mēnesī “Volvo Truck Latvia” piedalīsies mācībās Reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā "Daibe", kur ikdienā bez atkritumu apsaimniekošanas ZAAO realizē arī interešu izglītības programmu vides izglītībā skolēniem. Turpmāk “Daibē” skolēniem būs iespēja arī piedalīties reālu situāciju modelēšanā, kā arī pašiem apsēsties pie smagā auto stūres un uz brīdi iejusties smagā auto vadītāja lomā.

“ZAAO kā sociāli atbildīgam uzņēmumam ir būtiski uzlabot apkārtējo vidi, veidojot klientu un sabiedrības vides apziņu un ietekmējot ikdienas paradumu maiņu, lai vide mums apkārt kļūtu tīrāka, glītāka un drošāka. Tādēļ novērtējam un atbalstām sociālo kampaņu “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”, kas aktualizē drošību uz ceļa un veicina jaunu, svarīgu paradumu rašanos. Mūsu uzņēmuma lielo automašīnu vadītāji turpmāk pamās bērniem, lai pārliecinātos, ka viņi ir ieraudzīti. Aicinām arī citus tā darīt,” vēsta Aivars Sirmais, ZAAO valdes priekšsēdētājs.

Pēdējos piecos gados uz Latvijas ceļiem ir gājuši bojā 7 bērni, bet cietuši vairāki simti – liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Ar mērķi samazināt satiksmes negadījumos bojā gājušo bērnu skaitu Latvijā līdz nullei, “Volvo Truck Latvia” īpašais kravas auto, mērojot 7500 km, kampaņas ietvaros pērn viesojies 44 skolās. Izbraukumos uz skolām un lekcijās “Volvo Truck Latvia” servisa centrā zināšanas par ceļu satiksmes drošību ieguvuši vairāk nekā 5000 bērnu.

Uz turpmākajām apvienotajām mācībām skolas varēs pieteikties pie ZAAO vides izglītības projektu vadītājas, zvanot uz tel.nr. 26014873 vai rakstot uz e-pasta adresi: izglitiba@zaao.lv. Kampaņas ietvaros apvienoto vides un drošības mācību vietu skaits katrā mācību reizē ir ierobežots.

Kampaņa “Apstājies. Paskaties. Pamāj.” ir daļa no Volvo Trucks globālās iniciatīvas, kuras mērķis ir novērst bērnu bojāeju satiksmes negadījumos uz ceļa. Kampaņas ietvaros drošas uzvedības apmācībās kopš 2015. gada piedalījušies jau vairāk nekā 100 000 bērnu 13 pasaules valstīs, tajā skaitā – Somijā, Dānijā, Brazīlija un citās. Volvo Trucks ir pirmais Eiropas kravas automašīnu ražotājs, kurš iniciējis sociālo kampaņu visu satiksmes dalībnieku drošībai.

Kopīga mērķa labā - lai bērni uz ielas justos droši, kampaņā ir apvienojušies tādi uzņēmumi un iestādes kā VAS “Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija”, apdrošināšanas sabiedrība ERGO, “Eveko poligrāfija”, apdrošināšanas brokeru sabiedrība “IIZI SIA”, “Mūsa Motors Rīga”, “MTG”, “Neste Latvija”, transporta uzņēmums “VRJ”, “RadissonBlu viesnīcas Rīgā”, kravu pārvadājumu uzņēmums “Delta LV”, radio “Star FM”, autoskola SIA “S LAURIS’’, loģistikas pakalpojumu uzņēmums SIA “Kreiss”.

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 20.janvāris 2018 14:51
2 1 Atbildēt

Lielāks efekts būtu, ja tādu akciju taisītu apbedīšanas biroji.

Brauktu katafalki pa ielām. Ja kāds bērns bez apstājas un skatīšanās skrien pāri ielai vai gājēju pārejai, tā uzreiz - guldīt zārkā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti