Eksperts: kā izvairīties no avārijas situācijām sastrēgumos 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Gjensidige Latvija | 21.jūnijs 2018 11:50

Saulgriežu svētki ir gandrīz klāt un jau rīt rindas ar automašīnām virzīsies ārā no pilsētām, tuvāk dabai baudīt atpūtu. Līdz ar svētkiem, pilsētu ielās vienmēr rodas arī sastrēgumi, kas ir viens no biežākajiem iemesliem, kādēļ notiek auto sadursmes.

Lai svētkos nesabojātu sev garastāvokli, apdrošinātāja Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Dāvids Lēvalds atgādina, kā rīkoties sastrēgumā, lai to pārdzīvotu mierīgi un bez starpgadījumiem.

1. Plāno maršrutu laicīgi.
Vairums sastrēgumu realitātē ir viegli prognozējami, tāpēc, lai no tiem izvairītos, ieteicams laikus izvērtēt: pirmkārt, laikapstākļus – stipra lietus, miglas, kā arī ziemā snigšanas dēļ, satiksme tiek būtiski apgrūtināta; Otrkārt, remontdarbus uz ceļa – vasara ir visaktīvākais ceļa remontu veikšanas laiks Latvijā un arī šobrīd Rīgā un citviet Latvijā notiek plaši ceļu atjaunošanas remontdarbi. Ieteicams veltīt 3 minūtes laika, lai izpētītu iespējamos apkārt ceļus un izvēlēties citu maršrutu. Treškārt, publiskus pasākumus – vai tie ir Līgo svētki Krastmalā, Dziesmu svētki vai festivāli un gājieni, lieli pasākumi vienmēr ietekmē satiksmes plūsmu pilsētā. Ceturtkārt, diennakts laiku – kā ierasts, karstākās sastrēgumu stundas no rītiem un pēcpusdienā vienmēr garantē sastrēgumus. Ja ir vēlme no sastrēgumiem izvairīties, ieteicams doties ārpus pilsētas pēc rīta sastrēguma, pa dienas vidu vai vēlu vakarā.

2. Atbrīvojies no uzmanību novērsošajiem faktoriem.
Pērn apdrošinātāja veiktajā pētījumā tika noskaidrots, ka vairāk nekā puse (54%) auto vadītāju, kas lieto mobilo tālruni, to izmanto, lai sērfotu internetā un pārbaudītu e-pastu. Visbiežāk sērfošana internetā ir novērojama tieši sastrēgumu laikā, kas ir regulārs iemesls, kādēļ ir notikusi automašīnu sadursme. Mobilo telefonu ir ieteicams izmantot tikai ārkārtas situācijās, jo sadursmes gadījumā vainīgais lielākoties būs tas vadītājs, kurš nav spējis pietiekami ātri reaģēt, jo ir pievērsies mobilā telefona ekrānam.

3. Samazini ātrumu.
Palielinoties automašīnu skaitam, tiek palēnināta arī satiksmes plūsma, lai arī vēlme tikt ātrāk ārā no sastrēguma saglabājas. Svarīgi iegaumēt, ka sastrēgumā steigties nedrīkst, jo tas tikai palielina iespēju iekļūt satiksmes negadījumā. Ir jāsaglabā miers un jābūt īpaši modram, jo negaidīti var parādīties dažādi šķēršļi.

4. Bez vajadzības nemaini joslas.
Sastrēguma laikā regulāri un bez vajadzības mainot joslas, var radīt bīstamas situācijas. Kamēr jūs kārtējo reizi mēģināt iekļūt blakus joslā, jo šķiet, ka tā kustas ātrāk, citi šoferi tajā pašā laikā, veicot manevru, var jūs nepamanīt, kā rezultātā – notiek sadursme. Drošāk ir palikt vienā joslā un mainīt to tikai tiešām nepieciešamos gadījumos.

5. Vienmēr lietojiet gaismas signālu.
Brīžos, kad apkārt ir tik daudz autovadītāju, ir īpaši svarīgi tos brīdināt par savu rīcību. Sastrēgumos autovadītāji mēdz kļūt neuzmanīgi, tāpēc būtiski atcerēties, ka veicot pat nelielu manevru, pārkārtojoties uz blakus joslu, nedrīkst aizmirst par gaismas signāliem. Būtiski arī tos ieslēgt laikus, lai apkārt esošie autovadītāji to piefiksētu.

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 21.jūnijs 2018 23:19
1 0 Atbildēt

Jau līgoju tā ka sastrēgumi mani neuztrauc

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti