Jaunie Toyota Corolla un Toyota RAV4 iegūst augstāko novērtējumu EURO NCAP drošības testos (+ VIDEO)

 
MRS Grupa | 6.jūnijs 2019 12:02

Jaunie Toyota Corolla un Toyota RAV4 modeļi ieguvuši piecas zvaigznes jeb transportlīdzekļu drošības maksimālo vērtējumu jaunajā 2019 EURO NCAP drošības testā, kam šogad piemēroti vēl stingrāki noteikumi.

Panākumi gūti pateicoties Toyota jaunajām globālās arhitektūras platformām - GA-C Corolla un GA-K RAV4, kā arī jaunajai Toyota Safety Sense 2 drošības sistēmai, kas ir iekļauta standarta aprīkojumā visos jaunākajos Toyota Corolla un RAV4 modeļos.

Aleksejs Radionovs, WESS Motors izpilddirektors: “Iegūtais augstais drošības testu novērtējums starptautiskā mērogā, ir apliecinājums Toyota mērķtiecīgam darbam pie automašīnu un pasažieru drošības sistēmu pilnveidošanas, ko mēs šeit Latvijā varam nodrošināt arī saviem klientiem. Drošības aspekts ir ļoti būtisks auto nozarē, līdz ar to Toyota nemitīgi pilnveidojas šajā virzienā. Toyota nākotnes attīstības vīzija ir vērsta uz drošības standartu nodrošināšanu visiem klientiem, lai progresīvo tehnoloģiju un inovāciju priekšrocības neaprobežotos tikai ar augstas klases un specifikācijas auto modeļiem, bet tās būtu pieejamas visiem.”

Toyota Corolla un RAV4 sasniedza izcilus rezultātus visās četrās 2019 EURO NCAP drošības mērījumu kategorijās. No maksimālajiem rezultātiem Corolla sasniedza 95% pieaugušo pasažieru aizsardzībā, 84% bērnu aizsardzībā, 86% gājēju un velosipēdistu aizsardzībā, bet 77%  drošības asistējošo sistēmu kategorijā. Savukārt jaunajam Toyota RAV4 šie rādītāji ir tikpat izcili -  attiecīgi 93% pieaugušo aizsardzībā, 87% bērnu aizsardzībā, 85% gājēju un velosipēdistu aizsardzībā, bet 77% par drošības asistējošām sistēmām.

Toyota ievērojamākais ieguldījums cilvēku drošībā ir progresīvo drošības iekārtu demokratizēšanaun pieejamības veicināšana -  jaunā otrās paaudzes Toyota Safety Sense sistēma ir uzstādīta kā standarta aprīkojums visos jaunajos Toyota Corolla un RAV4 auto modeļos. Šajā drošības paketē ietilpst pirmssadursmes sistēma (PCS) ar gājēju un riteņbraucēju atpazīšanu, adaptīvā kruīza kontrole (ACC), joslas pamešanas brīdinājuma sistēma (LDA) ar stūres vadības ierīci, automātiskās tālas gaismas (AHB) un ceļa zīmju atpazīšanas palīg sistēma (RSA).

Toyota Corolla un RAV4 pirmssadursmes sistēma ieguva maksimālos punktus testos ar zemā un pilsētas ātruma kategorijā, vienlaikus, novēršot sadursmes visos testa ātrumos. Arī šosejas ātruma kategorijā Toyota Safety Sense parādīja labu sniegumu. Tuvojoties lēnāk braucošam auto, tika novērsta sadursme visos testa ātrumos. Un tuvojoties stāvošam auto vai bremzējošam auto, sadursmes vairumā gadījumu tika novērstas vai samazinātas sadursmes sekas.

Toyota Corolla un RAV4 avārijas testa rezultāti atspoguļo Toyota New Global Architecture platformas un virsbūves fundamentālo izcilību, tas ir panākts  izmantojot augstas stiprības tēraudu un inovatīvas uzbūves tehnoloģijas, lai absorbētu un novirzītu trieciena spēku prom no salona.

Sistēmas gājēju un velosipēdistu atpazīšanas funkcija parādīja labu sniegumu, jo sadursmes ar gājējiem un velosipēdistiem tika novērstas visu apstākļu testos, gan dienas gaišajā laikā, gan nakts tumšajā laikā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti