Latvijā plāno atsevišķus autoceļu posmus aprīkot ar signālstabiņiem un dzīvnieku brīdināšanas iekārtām 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.novembris 2019 14:00

VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) plāno autoceļu posmos, kurus šķērso savvaļas dzīvnieki, uzstādīt signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

LVC izsludinājuši iepirkumu par "Tehnisko līdzekļu (signālstabiņu un dzīvnieku brīdināšanas iekārtu) uzstādīšana autoceļa posmā, kur savvaļas dzīvnieki šķērso autoceļu". Iepirkuma dokumentācija liecina, ka signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas plānots uzstādīt astoņu autoceļu posmos.

Pieteikumus var iesniegt līdz 25.novembrim. Paredzēts, ka līguma darbības ilgums būs 90 dienas.  
 
Signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas plānots uzstādīt divos Rīgas apvedceļa (A5) (Salaspils-Babīte) posmos, divos autoceļa Rīga-Daugavpils-Krāslava-Baltkrievijas robeža (Patarnieki) (A6) posmos un divos autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene) (A8) posmos. 

Tāpat ar tehniskajiem līdzekļiem paredzēts aprīkot autoceļa Rīga (Skulte)-Liepāja (A9) posmu, autoceļa Rīga-Ventspils (A10) posmu, kā arī trīs autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) posmus. 

Signālstabiņus un dzīvnieku brīdināšanas iekārtas uzstādīs arī divos Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmos un reģionālā autoceļa Jelgava-Dalbe (P100) posmā. 

Iepirkumā noteikts, ka pretendenta kopējais finanšu apgrozījums iepriekšējo divu auditēto un apstiprināto gada pārskatu gados vidēji bija vismaz 200 000 eiro. Tāpat noteikts, ka pretendentam jābūt pieredzei, kas iekļauj vismaz vienu izpildītu un pabeigtu autoceļu būvdarbu līgumu 70 000 eiro apmērā, kā arī specifisku darbu - ceļa signālstabiņu uzstādīšanu ar būvdarbu apjomu vienā objektā ne mazāk kā viena kilometra garumā.

Jau ziņots, ka Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē šogad februārī tika nolemts atbalstīt finanšu līdzekļu piešķiršanu 170 000 eiro apmērā izmēģinājuma projektiem tehnisko līdzekļu uzstādīšanai gar autoceļiem vietās, kur savvaļas dzīvnieki šķērso autoceļu. Savukārt maijā LVC informēja, ka Latvijā uz valsts autoceļiem izmēģinās tehnoloģijas sadursmju ar dzīvniekiem novēršanai.

Lai izmēģinātu tehnoloģijas, kas palīdz novērst autotransporta sadursmes ar dzīvniekiem, valsts ceļu tīklā sāka realizēt divus pilotprojektus - uz Ventspils šosejas (A10) un uz Jelgavas šosejas (A8) izvietojot meža dzīvnieku atbaidītājus pie ceļa signālstabiņiem un uzstādot žogu ar pārtraukuma posmu, kur dzīvniekiem šķērsot ceļu. 

Tāpat vēstīts, ka 2018.gadā uz Latvijas autoceļiem notika 612 satiksmes negadījumi, kuros bija iesaistīti savvaļas dzīvnieki, kas ir par 6% vairāk nekā 2017.gadā.
 

 
Visi komentāri
 
650 17.novembris 2019 21:07
0 0 Atbildēt

Bet kā tā varēja sagadīties, ka "LĪDZ ŠIM" mums šis stabiņu,žogu un atbilstoša horizontālā marķējuma uzzīmēšanas jautājums tika cilāts galvenokārt no dažādu tā saucamo "interneta čīkstētāju","nespeciālistu","ar sliktu redzi apveltīto" un tamlīdzīgu nevalstiski/bezsaimnieciski noskaņotu piekasīgu indivīdu puses ??

ienīstu šo 4maija režīmu 18.novembris 2019 15:34
0 1 Atbildēt

a ar asfaltu aprīkot ceļus neplāno?????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti