Policija aicina gājējus un velosipēdistus parūpēties par gaismu atstarojošiem elementiem 20

 
Nozare.lv | 11.oktobris 2020 9:02

Iestājoties tumšākajam laika periodam, policija aicina gājējus un velosipēdistus parūpēties par gaismu atstarojošiem elementiem, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Straujiem soļiem tuvojas gada tumšākais laiks un tas ir brīdis, kad satiksmes dalībniekiem ir īpaši jāgādā par savu drošību, uzsver policija. Gājējiem un velosipēdistiem jārūpējas, lai viņi būtu pamanāmi, bet autobraucējiem jābūt vērīgākiem un jāparūpējas par spēkrata tehnisko stāvokli.

Katra notikušā ceļu satiksmes negadījuma apstākļi un cēloņi tiek vērtēti individuāli, bet policija novērojusi, ka šādi negadījumi rodas gan autovadītāju neuzmanības dēļ, gan tādēļ, ka gājēji vai velobraucēji nav pareizi novērtējuši esošo situāciju uz ceļa vai parūpējušies par savu redzamību autobraucēju skatienam.

Šogad pirmajos sešos mēnešos Valsts policija visā valsts teritorijā pieņēmusi 1685 administratīvā pārkāpuma lēmumus par pārvietošanos bez gaismu atstarojošiem elementiem vai vestes, no tiem 1548 lēmumi pieņemti par gājējiem, bet 137 - par velosipēda vadītājiem.

Dažkārt arī uz apgaismota ceļa šoferiem ir grūti saskatīt gājējus, bet gaismu atstarojošie elementu izmantošana apģērbā jau laicīgi liek manīt vadītājam, ka ceļu satiksmē piedalās gājējs.

Šogad līdz 9.oktobrim visā valsts teritorijā ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši 480 gājēji, bet 29 zaudējuši dzīvību. Tāpat ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši 504 velosipēdisti, bet 12 gājuši bojā.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nu 12.oktobris 2020 12:03
3 0 Atbildēt

Tie, kuri daudz brauc tumsā, velk vesti vai citus atstarotājus. Mūsdienās daudzām riepām ir versija ar atstarojošo malu, tā ka redz arī no sāna, tiesa, ja velobraucējs dabū sānā tad kautkas tur nav bijis labi ar viņa vērīgumu.

Visbiežākais un nejēdzīgākais negadījums laikam ir kad vadītājs pamana velobraucēju par vēlu un panāk no aizmugures jo braucis bez gaismām un kamēr tumsā ierauga, nav laika manevram un tur liela daļa vainas ir uz pašu minēju. Noziedzīgākais gadījums ir kads autobraucēji sāk izrādīt savu pārākums (sak, es liels, bet tu - mazs) un aizķer garāmbraucot, neatkarīgi no gaismām. Dīvaini, bet ir vadītāji kuri tic iedomai ka velobraucēji nedrīkst braukt pa brauktuvi un sāk ālēties un šefot, taisot ciešās apdzīšanas((

te 11.oktobris 2020 23:20
2 0 Atbildēt

runājot par ķīniešu sūdiem, domāti parastie lukturīši ar izkliedēto kūli, kas uzlikti uz stūres, spīd ne tikai uz ceļu bet arī uz augšu, pretīmbraucošo acīs.

Nu un protams, mirgojošais režīms, kas ne velti Vācijā nav atļauts - diemžēl, liela daļa velibraucēju nesaprot, kā to lietot un izmanto arī naktī kad tas reāli traucē.

HE 12.oktobris 2020 5:35
2 0 Atbildēt

Tām ģenerātorrumbām ir viens milzīgs mīnuss, kad tumsā esi apstājies ceļa malā gaismas nedeg, man pašam jaunam vācu ritenim komplektā nāca papildus gaismas uz baterejām, rumbu ieslēdz tikai minoties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu, Vācija uzskata, ka tā ir kļūda 1

Neraugoties uz Vācijas paustajām bažām, lielākā daļa ES valstu ir atbalstījušas papildu tarifus līdz pat 35,3% apmērā. Lasīt vairāk

 

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu elektromobiļu importam no Ķīnas

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piektdien atbalstījušas papildu tarifus elektromobiļu importam no Ķīnas, lai gan pret to iebilda bloka lielākā ekonomika Vācija, atklājuši avoti ES diplomātiskajās aprindās. Lasīt vairāk

 

Viens no retajiem sedaniem Toyota Camry būs pieejams Latvijā no 38 600 līdz 46 500 eiro (+ VIDEO) 6

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Circle K: Irānas uzbrukums Izraēlai cēlis naftas cenu; globālais patēriņš samazinās 11

Irānas raidītie raķešu uzbrukumi Izraēlai ir paaugstinājuši naftas un naftas produktu cenas pasaules tirgū, un tas var ietekmēt degvielas cenu izmaiņas arī Latvijā. Tajā pašā laikā globālajam pieprasījumam ir tendence samazināties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti