Esi uzmanīgs, pārvietojoties satiksmē ar elektroskrejriteni! 7

 

Foto: Publicitātes attēls

VP | 19.maijs 2021 8:27

Ikdienā var novērot, ka aizvien vairāk satiksmes dalībnieki, kā savu pārvietošanās līdzekli izmanto elektroskrejriteni, lai ātri un ērti nokļūtu iecerētajā galamērķī.

Taču diemžēl Valsts policija aizvien vairāk fiksē tādus ceļu satiksmes negadījumus, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi. Pagājušajā nedēļā no 10. līdz 16. maijam valstī kopumā ir notikuši 17 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir iesaistīti elektroskrejriteņi.

Aizvadītajā nedēļā no 17 ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi, 15 ceļu satiksmes negadījumi diemžēl ir ar cietušajām personām – trīs no šīm personām vēl nav sasniegušas 14 gadu vecumu – un tikai divi negadījumi ir bez cietušajiem. Lielākā daļa no šiem negadījumiem ir notikuši tieši Rīgas reģionā. Sākotnējā informācija liecina, ka visbiežāk šajos negadījumos traumas guvuši elektroskrejriteņu vadītāji, pašiem krītot no braucamrīka. Tādēļ Valsts policija aicina rūpīgi izvērtēt braukšanas apstākļus, būt uzmanīgiem piedaloties satiksmē ar elektroskrejriteni un parūpēties par savu drošību un veselību braukšanas laikā – gan par ķiveri, gan par ceļu un elkoņu sargiem – lai kritiena gadījumā pasargātu sevi no smagām traumām.

Tāpat Valsts policija atgādina satiksmes dalībniekiem, kuri kā pārvietošanās līdzekli ir izvēlējušies elektroskrejriteni – piedaloties satiksmē ir jāievēro Ceļu satiksmes noteikumi, kā arī jāatceras par savstarpēju cieņu arī uz ceļa.

Elektroskreriteņa vadītājiem ir jāņem vērā, ka ar to drīkst pārvietoties pa ietvēm,  veloceļiem,  atsevišķās vietās pa sabiedriskā transporta joslu, ja tas ir atļauts velosipēdistiem, un arī pa brauktuvi, kur atļautais braukšanas ātrums nepārsniedz 50 km/h. Ja ar elektroskrejriteni pārvietojas pa ietvi, ir jādod priekšroka gājējiem un ir jāizvēlas ātrums, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. 

Tāpat elektroskrejriteņu vadītājiem jāatceras šie noteikumi:

·         elektroskrejritenim ir jābūt labā tehniskā stāvokli, aprīkotam ar bremzēm, braukšanas laikā  priekšpusē ir jādeg baltas gaismas lukturim, aizmugurē sarkanas krāsas lukturim;

·         ar elektroskrejriteni aizliegts vest pasažieri, braukt neturoties un pārvadāt kravu, kas apdraud citus;

·         maksimālais ātrums nedrīkst pārsniegt 25 km/h un ar to drīkst pārvietoties tikai viens cilvēks vecumā no 14 gadiem;

·         nepilngadīgai personai, lai pārvietotos ar elektroskrejriteni, ir nepieciešamas riteņbraucēja tiesības.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nu re 19.maijs 2021 9:50
2 0 Atbildēt

Ņemot vērā, ka veloceļu Rīgā ir tikai mazliet, tad ar stādrāzi var vicot pa brauktuvi kā jebkurš TL.

T 19.maijs 2021 22:30
1 0 Atbildēt

Uguniem jābūt un el. skūterus bez tiem arī neražo, nav redzēti. Viņa nobrāztās plaukstas vai sasistā galva laikam jau ir paša darīšana? Ja vēl vilks vesti, tad pa glauno.

eku šeku 20.maijs 2021 10:02
1 0 Atbildēt

nu pag, noteikumi nupat pieņemti agrāk jau nebija panta pēc kura sodīt.

ja tagad policija regulāri rīkotu reidus, apturot 3uz1 braucējus, pirmajā nedēļā brīdinot un pēc tam jau sodot, cilvēki saprastu ka haļava beigusies un var uzrauties.

pieiet radoši, rīkot slēppņus lai poličus nepamana pa gabalu. kārtīgi iebiedēt stāvdrāžus, pie viena arī lisapēdistus kas brauc bez gaismām vai spīdinot ar kuģa gaismām, īpaši lopi ar gaismām uz galvas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti