Autovadītāju ievērībai: karstā laikā uz nokalpojušajiem asfalta segumiem var rasties izsvīdumi; aicinām informēt LVC 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

LVC | 27.jūnijs 2022 13:55

Atbilstoši meteorologu prognozēm tuvākajās dienās gaisa temperatūra visā Latvijā sasniegs 33⁰ C, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) ir izsludinājis sarkano brīdinājumu visā valsts teritorijā.

Šādā gaisa temperatūrā uzkarst arī autoceļu asfalta segums, tāpēc posmos, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī un bedru labojumu vietās, var veidoties izsvīdumi, kuri var būt slideni. Īpaša uzmanība ceļa stāvoklim un šiem izsvīdumiem ir jāpievērš motobraucējiem, kuriem var traucēt arī smilts, ar kuru tiek kaisītas izsvīdumu vietas.

Aicinām satiksmes dalībniekus informēt par šādām vietām, zvanot uz VSIA  Latvijas Valsts ceļi diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi veikt svīduma vietu apstrādi.

Autoceļa asfalta segumam uzkarstot līdz temperatūrai, kas pārsniedz  50⁰ C, seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust. Lai uzlabotu seguma saķeri ar auto riepām un satiksmes drošību, svīduma vietas nepieciešams vienmērīgi nokaisīt ar smilti vai sīkām šķembām. Lielākā izsvīdumu varbūtība ir uz tiem ceļiem, kuri ir sliktā tehniskajā stāvoklī un kur bedres ir labotas ar bitumena emulsiju un sīkšķembām un ir daudz ielāpu vietu.

Ceļa segumu svīšana ir atkarīga arī no satiksmes intensitātes – jo intensitāte augstāka, jo vairāk bitumena emulsijas tiek izspiests uz seguma virsmas un lielāka iespēja, ka parādīsies svīdumu vietas.

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, aicinām zvanīt uz VSIA Latvijas Valsts ceļi diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.

 
Visi komentāri
 
Onsis 27.jūnijs 2022 14:56
0 0 Atbildēt

Nesen biju Itālijas dienvidu daļā! Tur 35 grādos ēna, saulē HVZ, bet asfalts nekūst un nesvīst!

Pensis 27.jūnijs 2022 16:01
2 0 Atbildēt

Nu varbūt tomēr ir atšķirības tehnoloģijā starp izteiktu dienvidu zemi un LV, kur pēc 3 karstām dienām ļautiņi jau aizmirsuši, ka drebinājās līdz pat Jāņiem.

nu salīdzināji 28.jūnijs 2022 14:00
0 1 Atbildēt

civilizēta valsts un latvija

latino 28.jūnijs 2022 13:59
0 0 Atbildēt

tas kantoris vispār aptracis- pie mums lielais ceļš vienās dobēs un zalatkās brauci lauži mašīnu - lai tie priekšnieki izbrauc ārpus savas smakojošās rīgas un pats interesantākais ceļš tika taisīts gadus 3-4 atpakaļ- vo tas ir bizness vienā galā pabeidz otrā atkal jātaisa ....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti