Drošības jostas jālieto obligāti, bet to neievēro (+ VIDEO) 16

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

LTV Ziņu dienests | 14.novembris 2023 11:16

Svētdien Mārupes novadā notikusī vieglās automašīnas un autobusa avārija, kurā gāja bojā divi cilvēki un 20 cilvēki cietuši, raisījusi diskusijas arī par drošības jostu lietošanu autobusos.

Pasažieru pārvadātajam nav zināms, vai pasažieri konkrētajā reisā izmantoja drošības jostas, bet Autotransporta direkcija atzīst – var nojaust, ka lielāka daļa autobusu pasažieru drošības jostas nelieto.

 
Visi komentāri
 
Vernons 14.novembris 2023 11:23
5 1 Atbildēt

Visi autobusi ir aprīkoti ar drošības jostām! Nav tāda autobusa, kam nav jostu!

BMW 14.novembris 2023 15:36
4 1 Atbildēt

Tiešām, Rīgas satiksmes autobusos ir jostas? Vienīgās jostas ir Invalīdu vietās, lai piesprādzētu ratus! Tālsatiksmes autobusos kā nu kurā, jaunajos parasti ir.

Vernons 14.novembris 2023 20:26
2 8 Atbildēt

Reģionālā satiksmē visiem!

BMW 15.novembris 2023 9:10
1 0 Atbildēt

Vai tad pilsētā nevar ar galvu izsist stikla starpsienu, kas ir pie durvīm, ja autobuss strauji bremzē un kājās stāvošs pasažieris lido uz priekšu!?

CP 15.novembris 2023 9:11
0 0 Atbildēt

Ir valstis, kur autobusos neļauj stāvēt kājās, tikai sēdēt sēdvietā!

Sergejs 15.novembris 2023 14:10
0 0 Atbildēt

Vakar māsa atbrauca ar autobusu Rīga-Baldone. Prasiju vai viņa sprādzējās - atbilde bija ar ko tad lai. Pastāv iespēja ka nemāk atrast, pats 10+ gadi neesmu braucis

es 14.novembris 2023 17:51
0 0 Atbildēt

Interesanti, kā drošības jostas palīdz kājās stāvošajiem?

Sergejs 15.novembris 2023 14:12
0 0 Atbildēt

Samazinot lidojošo rumpju skaitu sadursmes gadijumā. Tomēr bik mazāk traumu

ZZZZ 15.novembris 2023 7:34
1 0 Atbildēt

Es vienmēr obligāti autobusā sprādzējos, un piedomāju kur sēdēt. Izvēlos vietu vairāk pa vidu un ne pie loga. Kā pareizi teica medicīnas darbinieks daudzi izkrīt vai aizlido. Tieši lauku reģionos dadzi nelieto, jo es tik līdz bodei aiz līkuma braucu. Tad iebraucot grāvī un apgāžoties, izkrīt ārā. Nu tur, kā sanāk, kā liktenis lēmis. 

 Un lai cik tas neliktos smieklīgi, LIEKAT/AIZRĀDAT pasažierim sprādzēties. Īpaši jo lielāks rumpis jo viņš bīstamāks. Pats vēlu vakarā braucot Rīgas virzienā pie Kalnciema ņēmu savā auto, dāmu kas bija atslēgas kaulu un tur vēl ko stipri traumējusi. Atkala melnais ledus un džeks ar mersi bij saslīdējis, tad tajā nelielajā grāvītī aizķēries, kūleni uzgriezis. Pats nesprādzējies un īsti nekas, bet draudzeni bija salauzis. Ātrie tik ātri nesolījās jo izsaukumi daudz, un šis lūdza lai līdz stradiņiem aizved.

BMW 15.novembris 2023 9:13
0 0 Atbildēt

Skolas laikā klases biedrs savu Calibru aplocīja ap priedi tā, ka kapots ar bagāžnieku satikās. Kad atbrauca ugunsdzēsēji un prasīja, kur tas līķis, kas jāgriež ārā, šis atbildēja, ka līķis sēž grāvmalā un pīpē, jo izkrita pa logu, tāpēc ka nebija piesprādzējies.

Krotow 15.novembris 2023 13:01
1 0 Atbildēt

Tas bija retais laimīgais gadījums kad arī apkārt lidojuma taisnē nebija šķēršļu. Uz pilnas šosejas viņš visticamāk palidotu zem pretī braucoša auto.

Sergejs 15.novembris 2023 14:24
0 0 Atbildēt

Šo pilsētas leģendu mēs visi esam dzirdējuši. Praksē gan bik savādāk, saskaņā ar inerces likumu:

 Auto atduroties pret šķērsli tajā esošie nenostiprinātie priekšmeti turpina kustību ar to ātrumu kas bija pirms trieciena. Turpinot to kustību pa ceļam gadās stikli, loga rāmji vai durvis aiz kā neaizķerties un nenoraut galvu varbūtība ir 0.0001%. Un ja arī neaizķer neko tad gala rezultātā tāpat būs lemts satikties ar zemes virsmu vai citu priekšmetu tipa koks ar ātrumu kas ir tik nedaudz mazāks par ātrumu pirms sadursmes, kas pieminētā situācijā "kapots satikās ar bagāžnieku" ir pietiekams lai būtu kā minimums vairāki smagi lūzumi.

 Vārdsakot visi šo stāstu ir dzirdējuši, bet neviens nav redzējis, atšķirībā no pret stūri sadragātu krūškurvi vai norautām rokām-kājām-galvām

BMW 17.novembris 2023 12:41
0 0 Atbildēt

Pilns YouTube ar arābu drifteriem, kas izbirst pa logiem, kad driftmobīlis uzmet kūleni. Tur protams arī daudz epizožu ar mašīnām, kas kūleņojot samīca ceļa malā stāvošos skatītājus, vai arī ar pakaļu uzšauj pa skatītājiem tā, ka rumpis uz vienu pusi un čības uz otru!

650 15.novembris 2023 13:32
0 0 Atbildēt

Protams, šis ir likum sakarīgi.Kāpēc mums runāt/Par! neatbilstošu ceļa aprīkojumu (infrastruktūru) un par acīmredzami neloģisku pieeju visādu tur ierobežojumu un kontroles ierīču izvietojumā.Parunāsim labāk (kārtējoteiz,atkal,vēlrez...)  par autobusu drošības jostām.Vai vienkārši par Lohiem (trīsžuburu alpenkalna un septiņu sniegapārsliņu izskatā).

Drīz jau atkal nāks piedzēries Salavecis un Sniegainā Baltīte ar pusnolaistām apakš biksēm- atkāl būs iemesls parunāt/Par!

Sergejs 15.novembris 2023 14:33
0 0 Atbildēt

Satikās vieglais mersis ar autobusu kur bija 19 nepiesprādzēti pasažieri un piespradzējies vadītājs, rezultāts 2 līķi un 20 cietušie. 

 Hipotētiska situācija: satiekas 2 autobusi ar 19 nepiesprādžetiem pasažieriem katrā. Jautājums kāds rezultāts paredzams un kur tie pasažieri pārsvarā satiksies? Mana versija: ap 30gb, ieskaitot vadītājus satiksies sadursmes epicentrā līķu izskatā, ap 10gb slimnīcā ar smagām traumām.

 Tā kā kāpēc neparunāt par drošības jostām un to lietošanas paradumiem autobusos? Mans subjektīvs viedoklis ka panākot arī šajā jautājumā uzlabojumu sliktāk nebūs jo te pat nekas daudz nav jādara, tik vien kā japiesprādzē savs rumpīts.

650 15.novembris 2023 15:40
0 0 Atbildēt

Parunāšana jāsāk ar svarīgāko.Bet kāreiz TAS tiek no sabiedrības (profesionāli, visiem spēkiem,atkal,kārtējoreiz) slēpts. Mārupes novadā, pie (aiz) slokas karjēra, netālu no Tukuma. Vietā, kur, kā konkrēts tuvāko māju saimnieks saka- nepārtraukti notiek dažādi incidenti.Kā pēc tie tur notiek, KAS tos tur "uzrauga" un KO (mēs,Lohi) darām, lai tie tur pārtrauktu "notikt".Jā.

 NAV normāla izklāsta un speciālistu komentāra.Nav izglītojoši/audzinošā faktora, nav norāžu uz konkrētām vadītāja kļūdām.Nav izdzīvošanas teorijas.Visi miiž runāt, neviens vairs nevēlas šajā farsā iesaistīties.

Mēs precīzi nezinam, cik plata ir brauktuve tajā vietā un cik tur auto varētu platumā sarindoties,ja VISI iesaistītie būtu darījuši tā dēvēto VISU IESPĒJAMO. 

Ir tikai demagoģija un nepierādīti plika drššāna par neparko.Visas vainas novelšana vieglākajā virzienā.Atbildīgie dienesti,plānotāji, uzraugi ,experti- neviens te nav atbildīgs/Par!  

Kur incidenta video? Vai VISI iesaistītie vadītāji ieņēma pareizu pozīciju uz brauktuves, vai tiešām visi izdarīja to tur slaveno "visu iespējamo".

Vai visiem bij atbilstošas gaismasierīces (vai visiem ABI lukturi dega) un/vai visi tās savas ierīces lietoja pareizi (savlaicīgi, informējoši,brīdinoši).

KAS ir tie, kuri tika "intervēti" šajā sakarā- māju saimnieks (kurš "izdzirdēja troksni" un aizdevās/pastīties) un kāds pusaudzis skolnieks (kurš atradās busa aizmugurējajā sēdeklī)- tas drošvien kāreiz tobrīd veica Zinātnisko pētījumu par kustību/tumsā Latvijā).Jā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ķīnas Nio prezentē jaunu un cenu ziņā pievilcīgu Tesla Model Y konkurentu 1

Ķīnas autobūves uzņēmuma Nio jaunizveidotais apakšzīmols Onvo nodemonstrējis Tresla Model Y līdzīgu krosoveru L60, kam sola pievilcīgu cenu un sniedzamību virs 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Kad domas citur - neliela gājējas un automašīnas sadursme (+ VIDEO) 26

Video autors raksta, ka gājēji reizēm pārāk uzticas autovadītājiem un pieņem, ka tie visi domās vienādi. Tā nebūt nav, jo arī šajā situācijā viens autovadītājs meiteni palaiž, bet otrs pat nedomā to darīt. Lasīt vairāk

 

Gaidot uzlādi, tas svarīgi - Jēkabpilī uzbūvē mazmājiņu par 70 000 eiro (+ VIDEO) 29

Kamēr vieni nesaprot, kā tādu summu var izlikt par tautā saukto mazmājiņu, citi, ieskaitot elektroautomobiļu īpašniekus no tuvējā uzlādes punkta, priecājas, par noderīgo infrastruktūras risinājumu. Vairāk RE TV video sižetā. Lasīt vairāk

 

Ātruma cilts: divi vīri, divi elektroauto, divas atšķirīgas uzlādes stratēģijas - kurš pirmais tiks līdz Liepājai (+ VIDEO) 19

Pauls Timrots kopā ar kolēģi Edgaru Bergholcu meties elektroauto izaicinājumā – abi sacenšas, lai tiktu līdz Liepājai, katrs izmantojot savu mašīnas uzlādes stratēģiju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti