Jaunciema gatve un Bolderāja: apzinātas satiksmei bīstamākās vietas Rīgā 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Balcia | 1.marts 2024 13:47

Rīgā avārijas visbiežāk notiek divos Jaunciema gatves posmos un Bolderājā, bet Latvijas mērogā bīstamākās vietas ir autoceļu A4 un A6 krustojums Salaspils novadā, autoceļš P94 starp Staļģeni un Emburgu, Daugmale un Stelpe.

Turklāt negadījumi lielākoties notiek skaidrā un saulainā laikā, nevis sliktos laikapstākļos, liecina apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma Balcia lietotnē pieejamā drošības rādītāja “Road Risk Report” dati.

Satiksmes dalībniekiem bīstamākā iela Rīgā ir Jaunciema gatve, kur avārijas visbiežāk notiek divos posmos – no Mīlgrāvja Rimi līdz Āliņģu ielas pieturai, kā arī pie Niedru ielas pieturas. Tāpat liela “melno punktu” koncentrācija ir arī Bolderājā, īpaši Silikātu un Stūrmaņu ielās. Vairums cietušo šajās vietās ir autovadītāji, un visbiežāk avārijas šajos posmos notiek darbadienās ap 17-18, kad daudzi dodas mājup no darba un ir intensīvākā satiksme.  Daudz negadījumu tiek reģistrēti arī svētdienās no 7 līdz 9 no rīta – tas bieži ir laiks, kad auto īpašnieki konstatē savam auto nodarītus bojājumus, kas radušies naktī vai iepriekšējā dienā.

Savukārt, aplūkojot datus par “melnajiem punktiem” visā Latvijā, var secināt, ka bīstamākās vietas ir autoceļu A4 un A6 krustojums Salaspils novadā, autoceļš P94 pirms pagrieziena uz Staļģenes tiltu Jelgavas novadā, kā arī Daugmale un Stelpe. Arī ārpus Rīgas negadījumi visbiežāk notiek uzreiz pēc darbalaika beigām, taču gana daudz avāriju reģistrēts arī citos dienas laikos. Visā Latvijā negadījumi ļoti bieži tiek reģistrēti arī lielveikalu autostāvvietās, kur ir liela transportlīdzekļu koncentrācija ierobežotā teritorijā, kas ievērojami palielina sadursmes iespējamību. Taču, pateicoties braukšanas ātruma ierobežojumam, lielākoties negadījumi stāvvietās ir viegli un bez cietušajiem vai būtiski bojātiem transportlīdzekļiem.

Balcia motoru produktu vadītājs Edgars Korzāns norāda: “Daudzi uzskata, ka avārijas visbiežāk notiek sliktos laikapstākļos, krēslā vai tumsā, taču statistika rāda pretējo. No pavasara līdz rudenim vairums negadījumu patiesībā notiek gaišā un saulainā laikā, jo tad cilvēki nereti pie stūres “atslābst”, turpretī sliktos laikapstākļos daudzi vai nu izvēlas vispār nesēsties pie stūres vai brauc īpaši uzmanīgi un piesardzīgi. Izņēmums, protams, ir ziema, kad avāriju daudzums pieaug slidenu un sniegotu ceļu dēļ.”

Balcia mobilajā lietotnē ikviens reģistrētais lietotājs var noskaidrot satiksmes drošības līmeni savas dzīvesvietas, darba vietas vai jebkuras citas adreses tuvumā – tajā pieejamie dati parāda 3 kilometru rādiusā esošos “melnos punktus” jeb vietas, kur visbiežāk reģistrētas avārijas, kā arī statistiku par šo negadījumu diennakts laiku, cik smagi ir bijuši negadījumi, ar kādiem transportlīdzekļiem notiek avārijas, kādos laikapstākļos utt. “Šī informācija ļauj izvērtēt, cik drošā vai bīstamā vietā dzīvojat un kurām vietām būtu īpaši jāpievērš uzmanība, vai nu izvēloties citu maršrutu vai izbraucot šos posmus īpaši piesardzīgi,” stāsta Edgars Korzāns.

Šie dati Balcia lietotnē tiek nodrošināti, izmantojot datus no Centrālās statistikas pārvaldes, Valsts policijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, laikapstākļu prognozēšanas un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Weather.com, Google, Tom-Tom un Latvijas Valsts ceļiem.

 
Visi komentāri
 
Jobo 1.marts 2024 17:11
1 0 Atbildēt

Kamēr Jaunciema gatvē un uz daugavgrīvas šosejas autobusu pieturām nebūs kabatas, tikmēr tur būs ļoti bīstami.

Krotow 3.marts 2024 16:27
0 0 Atbildēt

Tieši to taisījos rakstīt. Tur viss parasti notiek, apbraucot autobusu. Un reizēm Voleru pagriezienā.

650 2.marts 2024 0:05
0 0 Atbildēt

Cik ir diez attālums no Staļģenes līdz Emburgai ?? Fotoradari un video kāmeras diez tur ir? 

Kad diez vienureiz (beidzooot..) šhitiem te neskaitāmajiem amatos esošiem šķebinoši bezkaunīgajiem sensāciju pļjūt'maņiem uznāks vismaz kaut/kāds kaut minimālākais KAUNS/Par!? lvceli.lv/#_smagie_negadijumi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti