Kampaņa “Satiksmes guru” aicina rūpēties par gājēju un velosipēdistu drošību 64

 

Foto: iAuto.lv

9.septembris 2024 12:37

Saskaņā ar CSDD datiem, šā gada pirmajos sešos mēnešos negadījumos bojā gājuši 10 gājēji un 4 velosipēdisti, savukārt smagus ievainojumus guvuši 28 gājēji un 7 velosipēdisti.

Iestājoties rudenim un jaunajam mācību gadam, pieaug satiksmes intensitāte un līdz ar to negadījumu risks. Lai mudināt sabiedrību pievērst uzmanību mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku – bērnu, gājēju un velosipēdistu – drošībai un ceļu satiksmes noteikumu ievērošanai, “Radio TEV” septembrī īsteno informatīvo kampaņu “Satiksmes guru”.

Rudens iestāšanās ne tikai saīsina dienas gaismas ilgumu, apgrūtinot redzamību agrās rīta un vakara stundās, bet arī rada papildu izaicinājumus – lietus un migla vēl vairāk pasliktina redzamību, savukārt izmirkušas lapas padara ceļus slidenus un bīstamus. Šādos apstākļos pieaug ceļu satiksmes negadījumu risks, īpaši mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem, kuru drošību var apdraudēt gan viņu pašu, gan citu neuzmanība.

Kampaņas laikā gājējiem, velosipēdistiem un skrejriteņu vadītājiem tiks atgādināts par būtiskākajiem drošības pasākumiem, piemēram, atstarojošo elementu lietošanu, drošu brauktuves šķērsošanu tikai tam paredzētās vietās, kā arī audio austiņu lietošanas bīstamību uz ceļa, lai nezaudētu spēju uztver apkārt notiekošo. Velosipēdistiem un skrejriteņu vadītājiem tiks uzsvērta ķiveru lietošanas nozīme un nepieciešamība ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Arī autovadītājiem tiks atgādināts par drošas braukšanas principiem, īpaši apdzīvotās vietās un izglītības iestāžu tuvumā, kur satiksme kļūst intensīvāka līdz ar skolēnu un studentu atgriešanos ielās. Īpaša uzmanība tiks pievērsta gājēju pārejām un brauktuvēm pie skolām, kur autovadītāju laicīga reakcija, piesardzība un ātruma ierobežojumu ievērošana var būt izšķiroša, lai novērstu negadījumus.

Svarīga loma ceļu satiksmes drošības nodrošināšanā ir arī valsts un pašvaldību atbildīgajām institūcijām. 2023. gadā veiktās izmaiņas Ceļu satiksmes likumā dod pašvaldībām lielākas iespējas plānot un izbūvēt drošas pārejas un citus infrastruktūras uzlabojumus, tādējādi samazinot negadījumu skaitu bīstamākajos ceļu posmos.

Kampaņas mērķis ir ne tikai rūpēties par mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību un atgādināt svarīgākos ceļu satiksmes noteikumus, bet arī iedvesmot ikvienu kļūt par piemēru ceļu satiksmes drošībā. Drošība sākas ar katru no mums – ar mūsu spēju būt vērīgiem un atbildīgiem ceļu satiksmē. “Radio TEV” aicina rīkoties atbildīgi un veidot tādu ceļu satiksmes vidi, kurā ikviens var droši sasniegt savu galamērķi. Kļūsti par īstu “Satiksmes guru” un rādi labu piemēru citiem!

Kampaņa tiek finansēta no ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei paredzētajiem līdzekļiem, kurus veido apdrošinātāju veiktās iemaksas no OCTA polisēm.

 

 
64 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 9.septembris 2024 15:36
23 0 Atbildēt

Darvina balvas nominants:

www.youtube.com/watch?v=63M1-bNsLLg&rco=1

Un te klasiskais variants, visi citi vainīgi:

www.youtube.com/watch?v=ELDiefML5d0

WALA 9.septembris 2024 13:12
16 0 Atbildēt

Ko tu te regulāri sip visiem prātu ar savām muļķībām. Visi cilvēki pārkāpj tā vai citādi daļu CSN un CSL, jo lēnāk liksi braukt, jo vairāk lūrēs nevis uz ceļu bet uz planšeti, mobsi vai XZ ko vēl tur ... padomā pats cik liela varbūtība būs "izdzīvot" situācijā kad uz ceļu vairs maz kurš skatīsies ...

Un piektdien vispār redzēju kaut kādu sviestu pa ceļam uz mājām - cik varēja saprast tad velosipēdists bija ietriecies auto aizmugurē un mazliet tālāk rollerists ar bija ielicis pa pakļu auto - visi dzīvi un visi veseli un bez skrambām... bet nu pilnīgs pī ...

WALA 9.septembris 2024 15:35
15 1 Atbildēt

Teicu pirms tam un saku joprojām - man ir pie kājas kādus liks sodus, bet jebkurā gadījumā esmu pret ( un ja vajadzēs arī parakstīšos PRET tiesību atņemšanu), jo tas nerisina un nerisinās problēmas būtību, tikai potenciāli ļaus iekasēt vairāk no lohiem ...

Un vispār ko tu man te bāzies - kur gribu tur skatos to savu porņuku, nav nevienā likumā tas aizliegts kā arī  sods par to neeksistē ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

ASV tirgum - Volkswagen modernizējis krosoveru Taos (+ FOTO)

Eiropā šī modeļa analogs ir krosovers Tiguan. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 3

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti