Baumanis māju posmu noslēdz pusfinālā (+ VIDEO) 1

 

Foto: Tom Banks

Aldis Putniņš | 15.septembris 2019 18:09

Pamatīgi slapjos apstākļos CSDD Biķernieku trasē noslēdzies Neste World RX of Latvia posms, kurā STARD komandas pilots Jānis Baumanis izcīnīja vietu pusfinālā, tomēr nedaudz pietrūka ātruma un veiksmes lai sasniegtu finālbraucienu.

Lietainā dienā Biķerniekos izcīnīts pusfināls
Otrā sacensību diena Jānim iesākās ar braucienu no pirmās starta pozīcijas otrajā braucienā. Blakus Jānim uz starta stājās Gijams de Riders, Matvejs Furaškins, Pals Treijs un Kristians Sabo. Jānim padevās labs starts, pēc kura izdevās iekārtoties uzreiz aiz Sabo. Aizvadot stabilu un ātru braucienu Jānim izdevās finišēt otrajam, kvalifikācijas kopējā ieskaitē ieņemot sesto pozīciju.

Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Latvijas autosportists startēja kopā ar Robinu Larsonu, Timuru Timerzjanovu, Sirilu Reimondu un Kevinu Hansenu. Starta brīdis Jānim nebija pats veiksmīgākais, tomēr trasē izdevās tikt garām šī gada Eiropas čempionam Larsonam, paceļoties uz ceturto vietu. Noslēgumā STARD pilotam 4. vieta braucienā un 12. ceturtajā kvalifikācijā, kas deva iespēju stāties uz starta arī pusfināla braucienā.

Pusfināla pirmajos līkumos, kā jau Biķernieku trasē ierasts, neliela pagrūstīšanās, pēc kā Jānis iekārtojās piektajā vietā, aiz tautieša Reiņa Nitiša muguras. Kad Nitišs devās džokeraplī, Baumanis pacēlās uz ceturto vietu, tomēr pēc tam, kad 5. aplī pats devās džokerī, Jānis atkrita līdz 6. pozīcijai, kurā arī finišēja māju posmā.

Nu čempionātā gaidāma divu mēnešu pauze, bet sezona Jānim Baumanim noslēgsies ar posmu Dienvidāfrikā.

Jānis Baumanis: “Seši apļi pusfinālā bija kā mūžība”
“Varētu teikt, ka šis bija viens no garākajiem braucieniem kāds ir bijis. Seši apļi pusfinālā bija kā mūžība, jo pamatīgi aizsvīda stikls, līdz ar to gandrīz neko nevarēju redzēt. Ap ceturto apli spogulī ieraudzīju Reini, un tad arī viņu palaidu, iebraucot džokerī. Neskatoties uz to, ka sacensības nebija pašas veiksmīgākās, vēlos pateikt milzīgu paldies visiem atbalstītājiem, kas atbalstīja mani gan trasē, gan pie TV ekrāniem! Vēl atlicis posms Dienvidāfrikā, mēģināsim sezonu noslēgt uz pozitīvas nots!”

 
Visi komentāri
 
Conqueror 16.septembris 2019 19:42
0 0 Atbildēt

Šādos gadījumos jāiebūvē stikla tīrītāju slotiņas arī iekšpusē

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti