Latvijas Minirallija kauss 2021. gada sezonā priecēs ar sešiem sacensību posmiem

 

Foto: Raimonds Volonts

LAF | 12.janvāris 2021 10:17

Minirallijs ir amatieru autosporta disciplīna, kurā savus spēkus var izmēģināt ikviens interesents – tā ir iespēja iejusties rallija ekipāžas lomā ar savu ikdienas automašīnu.

Latvijas Minirallija kauss 2021. gada sezonā priecēs ar sešiem sacensību posmiem. Pirmais starts tiks dots 10. aprīlī, plaši pazīstamajā Biķernieku trasē.

Sacensību kalendārs 2021. gada sezonai:

1. posms* / 10.04.2021 / “Biķernieki”, Biķernieku trase, Rīga

2. posms / 01.05.2021 / “Karosta”, Liepāja

3. posms / 29.05.2021 / “Gulbis”, Gulbenes novads

4. posms / 31.07.2021 / “Amata”, Gulbenes novads

5. posms / 28.08.2021 / “Ropaži”, Ropažu novads

6. posms / 16.10.2021 / “Latvija”, Biķernieku trase, Rīga

*Minirallija Baltijas kausa posms – nav iekļauts minirallija kausa kopvērtējumā

Pirmais sacensību posms “Baltijas Minirallija kauss”, ir jaunums sezonā. Tā kā minirallija tipa sacensības notiek arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, radās ideja par vienu kopīgu sacensību sezonā, kur savā starpā satiktos visu Baltijas valstu pārstāvji.

Sacensību formāts ir dalībniekiem draudzīgs, jāveic līdz 25km distance ātrumposmos, kopējais rallija distances garums ir līdz 150km. Pasākuma formāts ir ērts - viena diena, bet, iespējams, ka konkrētu posmu norise var notikt tālu no dalībnieku dzīvesvietas, ērtāk būs doties uz norises vietu jau iepriekšējā vakarā, iepazīstot pilsētas un novadus.

Minirallija rīkotāji padomājuši arī par iesācējiem – minirallijā ir divas Rookie klases, kurās savā starpā sacenšas braucēji bez lielas pieredzes rallija disciplīnā, starts šajās klašes ir solis pirms pāriešanas uz klasēm, kurās dalību piesaka pieredzējušākas ekipāžas.

2020. gada sezonā tika ieviests jaunums – komandu ieskaite, kura guva lielu atsaucību dalībnieku vidū, tika pieteiktas 10 komandas. Komandas sastāvā esošās ekipāžas cīnās par punktiem arī komandu ieskaitē, sezonas kopvērtējumā tiek apbalvotas trīs labākās komandas. Komandu ieskaite tiks turpināta arī 2021. gada sezonā, katrā iespējams pieteikt trīs ekipāžas.

Minirallijā ir iespējams piedalīties ne tikai ar ielas, bet arī ar rallijsprintam vai rallijam sagatavotām sporta automašīnām. Sporta automašīnu īpašniekiem ir iespēja startēt kādā no Open klasēm - 2021. gadā šajās klasēs tiks noteikta labākā ekipāža arī sezonas kopvērtējumā. Open klašu automašīnas padara sacensības aizraujošākas gan dalībniekiem, gan skatītājiem, kuru skaits ātrumposmos pieaug katru gadu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti