Latvijas komanda "Drive eO" paliek otrā Paikspīkas izturības sacīkstēs 8

 

Andris Dambis Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 27.jūnijs 2016 1:36

Latvijas komandas "Drive eO" radītā elektriskā automašīna ar jaunzēlandiešu pilotu Rīsu Millenu svētdien izbrauca no deviņām minūtēm leģendārajās Paikspīkas izturības sacīkstēs, tomēr palika absolūtā vērtējuma otrajā vietā.

"Drive eO" automašīna finišēja pēc astoņām minūtēm un 57,118 sekundēm, tomēr par nepilnām sešām sekundēm piekāpās ar "Honda" turbo motoru aprīkotā Romēna Dimā no Francijas automašīnai.

Zīmīgi, ka Dimā vēl tikai pirms nedēļas bija viens no "Porsche" komandas pilotiem, kas uzvarēja prestižajās Lemānas 24 stundu sacensībās.

Arī trešo vietu šoreiz ieņēma elektromašīna - japānis Tetsuja Jamaho finišu sasniedza deviņās minūtēs un sešās sekundēs.

Kā ziņots, pirms gada "Drive eO" un Millens finišēja pēc deviņām minūtēm un 7,222 sekundēm, triumfējot absolūtajā ieskaitē un kļūstot par pirmo elektromobili vēsturē, kas uzvarējis sacensībās. Jau pērn par sekundi tika pārspēts līdzšinējais elektrisko mašīnu rekords, kas šogad uzlabots vēl vairāk.

Sacensību rekords kopš 2013.gada pieder leģendārajam franču braucējam Sebastjanam Lēbam, kurš finišēja pēc astoņām minūtēm un 13 sekundēm. Pirms šī gada Lēbs bija vienīgais braucējs, kurš spējis tikt zem astoņām minūtēm, bet tagad viņam pievienojušies Dimā un Millens.

Sacensībās tiek veikta 20 kilometrus gara distance ar 156 līkumiem. Šogad tās tika aizvadītas simto gadu.

Vēl divas reizes Latvijas komandas automašīnu pilotējis Jānis Horeliks, kurš 2013.gadā piedzīvoja smagu avāriju, bet 2014.gadā ieņēma 96.pozīciju 114 finišējušo ekipāžu konkurencē.

Zīmīgi, ka Rīsa Millena tēvs Rods deviņdesmitajos gados piecas reizes triumfēja Paikspīkas absolūtajā ieskaitē.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
osc 27.jūnijs 2016 14:53
15 9 Atbildēt

Kam Dambim būt par kkādu kalpotāju teslai un ražot kko priekš kāda, ja viņš pats savā garāžā var uzbūvēt to ko paša sirds kāro?

kasinsh79 27.jūnijs 2016 10:17
10 4 Atbildēt

Brīnos, kā, piemēram, TESLA vēl nav pārvilinājusi A.Dambi savā paspārnē, jo tam vīram smadzenes strādā izcili ;)

aansis 27.jūnijs 2016 14:34
6 1 Atbildēt

Ko tur brīnīties? Varu tikai atkārtot, ka Teslai un Dambim nav pa ceļam. Tesla ir milzu mārketinga shēma, bet Dambis var tikai piedāvāt tehniskas zināšanas, kas Teslai nav vajadzīgas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti