Latvijas komanda "Drive eO" paliek otrā Paikspīkas izturības sacīkstēs 8

 

Andris Dambis Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 27.jūnijs 2016 1:36

Latvijas komandas "Drive eO" radītā elektriskā automašīna ar jaunzēlandiešu pilotu Rīsu Millenu svētdien izbrauca no deviņām minūtēm leģendārajās Paikspīkas izturības sacīkstēs, tomēr palika absolūtā vērtējuma otrajā vietā.

"Drive eO" automašīna finišēja pēc astoņām minūtēm un 57,118 sekundēm, tomēr par nepilnām sešām sekundēm piekāpās ar "Honda" turbo motoru aprīkotā Romēna Dimā no Francijas automašīnai.

Zīmīgi, ka Dimā vēl tikai pirms nedēļas bija viens no "Porsche" komandas pilotiem, kas uzvarēja prestižajās Lemānas 24 stundu sacensībās.

Arī trešo vietu šoreiz ieņēma elektromašīna - japānis Tetsuja Jamaho finišu sasniedza deviņās minūtēs un sešās sekundēs.

Kā ziņots, pirms gada "Drive eO" un Millens finišēja pēc deviņām minūtēm un 7,222 sekundēm, triumfējot absolūtajā ieskaitē un kļūstot par pirmo elektromobili vēsturē, kas uzvarējis sacensībās. Jau pērn par sekundi tika pārspēts līdzšinējais elektrisko mašīnu rekords, kas šogad uzlabots vēl vairāk.

Sacensību rekords kopš 2013.gada pieder leģendārajam franču braucējam Sebastjanam Lēbam, kurš finišēja pēc astoņām minūtēm un 13 sekundēm. Pirms šī gada Lēbs bija vienīgais braucējs, kurš spējis tikt zem astoņām minūtēm, bet tagad viņam pievienojušies Dimā un Millens.

Sacensībās tiek veikta 20 kilometrus gara distance ar 156 līkumiem. Šogad tās tika aizvadītas simto gadu.

Vēl divas reizes Latvijas komandas automašīnu pilotējis Jānis Horeliks, kurš 2013.gadā piedzīvoja smagu avāriju, bet 2014.gadā ieņēma 96.pozīciju 114 finišējušo ekipāžu konkurencē.

Zīmīgi, ka Rīsa Millena tēvs Rods deviņdesmitajos gados piecas reizes triumfēja Paikspīkas absolūtajā ieskaitē.

 
Visi komentāri
 
Visvaldis(ZQTD-690) 27.jūnijs 2016 10:04
3 2 Atbildēt

Ja jau nepaņēma pirmo,būs iemesls būvēt ko jaunāku.

kasinsh79 27.jūnijs 2016 10:17
10 4 Atbildēt

Brīnos, kā, piemēram, TESLA vēl nav pārvilinājusi A.Dambi savā paspārnē, jo tam vīram smadzenes strādā izcili ;)

aansis 27.jūnijs 2016 14:34
6 1 Atbildēt

Ko tur brīnīties? Varu tikai atkārtot, ka Teslai un Dambim nav pa ceļam. Tesla ir milzu mārketinga shēma, bet Dambis var tikai piedāvāt tehniskas zināšanas, kas Teslai nav vajadzīgas.

osc 27.jūnijs 2016 14:53
15 9 Atbildēt

Kam Dambim būt par kkādu kalpotāju teslai un ražot kko priekš kāda, ja viņš pats savā garāžā var uzbūvēt to ko paša sirds kāro?

aivarsdz 28.jūnijs 2016 15:50
0 0 Atbildēt

Jautājums, vai mūsu Andrim to vajag?

Kanibaals 30.jūnijs 2016 16:18
0 1 Atbildēt

Teslai ir interese pārdot nevis veidot prototipus.

Ventiņpuika 28.jūnijs 2016 0:38
2 6 Atbildēt

Andrim daudz veselības,izturību un pacietību.Tā tik turpināt un drīz tesla brauks mācīties uz Latviju)))

aivarsdz 28.jūnijs 2016 15:47
0 1 Atbildēt

Neoficiāli šajā sacīkstē eksistē tāds 8 minūšu klubiņš, kurā letiņu puikas ar gandrīz letiņu puiku :) pie stūres, ir iebraukuši...:D Malači!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti