Nikolass Bertāns uzvar savās debijas sacensībās Krievijas drifta čempionātā (+ VIDEO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe | 26.jūlijs 2021 12:45

Nedēļas nogalē, Krievijā, Rjazaņas trasē tika aizvadīts Krievijas drifta čempionāta (Russian Drift Series- RDS) 4.posms. Jau iepriekš tika minēts, ka Nikolass Bertāns uz turieni devās kā uzaicinātais braucējs “Aimol” komandā, un šīs bija viņa debijas sacīkstes RDS.

Sacensības iesākās ar treniņbraucieniem ceturtdienā, kurus Nikolass diemžēl izlaida, jo sporta automašīnai nācās aizkavēties neplānoti ilgi uz robežas, tomēr no otras puses skatoties , tā bija lieliska  iespēja , lai izvērtētu savus potenciālos konkurentus, un viņu braukšanas stilu trasē. Automašīna ieradās ceturtdienas vakarā, tā tika  sagatavota un Nikolass bija gatavs pirmajiem treniņbraucieniem trasē.

Piektdien aizvadot pirmos treniņbraucienus Nikolass ātri iejutās trasē, lai gan sākotnēji viņš nebija ātrākais trasē, jo starp citu viņam arī tieši šajās sacensībās no visiem dalībniekiem bija mazjaudīgākais auto- tikai 620zs, bet viņš noteikti bija viens no tehniski stabilākajiem. Kā vēlāk atdzina tiesneši, izvērtējot datus, kurus iegūst no speciāliem mērījumiem, tieši Nikolass bija viens no stabilākajiem braucējiem treniņos, kurš uzrādīja vienādi stabilu braukšanu katrā braucienā. Treniņos automašīnai uzsprāga stūres pastiprinātāja truba, bet tas ātri tika salabots un sportists bija gatavs cīņām.

Sestdiena iesākās ar kvalifikācijas braucieniem, pirmajā kvalifikācijas braucienā Bertāns uzrādīja ļoti labu rezultātu- 87 punktus, bet otrajā kvalifikācijas braucienā diemžēl 0 punkti, jo mazliet, kā pats sportists minēja,  pārcentās iemetienā, jo mēģināja izbraukt vēl labāk, lai uzstādītu vēl augstāku tiesnešu punktu vērtējumu. Kvalifikācijā Nikolasam pēc visu pilotu kvalifikācijas braucieniem, augstā 10 vieta.

TOP32 Nikolass tikās ar Krievijas pilotu Iļju Poļišuku, kurš noteikti bija spēcīgs konkurents un bija rādījis stabilu sniegumu treniņbraucienos. Nikolass aizvadīja ļoti stabilu sekojošo braucienu, bet apmainoties vietām, Iļja mazliet pārcentās sekojot Bertānam un jau pirmajā iemetienā ietriecās betona sienas aizsarg barjerā. Uzvara Nikolasam, un tas nozīmēja cīņas svētdienā Top16.

Top16 pretinieks Nikolasam bija Grigorijs Gusevs. Cīņa solījās būt ļoti līdzvērtīga jo Krievijas sportists ir ļoti labs braucējs, kā arī kvalifikācijā ieņēma augstāku vietu- septīto. Nikolass turpināja rādīt savu stabilo sniegumu trasē, fantastisks vadošais brauciens, un perfekti nosekots sekojošais, kas rezultējās ar uzvaru un iekļūšanu TOP8.

TOP8 Nikolasa pretinieks Masato Kavabata, Kavabata ir viens no pieredzējušākajiem Pasaules drifteriem, kurš savu driftera karjeru uzsāka 2002 gadā, drifta dzimtenē Japānā. Kavabata savas driftera gaita uzsāka 18 gadu vecumā, kad Nikolass vēl nebija pat dzimis, Nikolasam ir tikai 16 gadi. Savos 43 gados, Kavabata ir notikti viens no Pasaules zināmākajiem drifteriem, jeb kā bieži tiek dēvēts, drifta leģenda. Nikolasam šis bija ļoti svarīgs brauciens, jo ne kuras katras sacensības izdodas braukt, un vēl cīnīties tandēmā ar tādiem elkiem, kurus pats braucējs ir vērojis augot un uzsākot interesēties par driftu. Abi braucieni bija aizraujoši, bet tomēr Bertāns turpināja lieliski demonstrēt savus ideālos braucienus, savus perfekti atstrādātos pārmetienus, un tāpēc arī uzvara šajā tandēmā.

TOP4 cīņā Nikolasam pretī bija jāstājas Džekam Šanahanam no Īrijas. Diemžēl Džeka automašīnai bija radušās tehniskas problēmas, kuras komandai neizdevās atrisināt, tādejādi Bertāns automātiski iekļūst Finālā.

Fināla cīņa, Krievijas viens no spēcīgākajiem drifta braucējiem Arkādijs Tsaregatsevs, kurš pašlaik ieņem 2. vietu RDS sezonas kopvērtējumā, nu jau pēc 4.posmiem. Nikolass ar Arkādiju jau bija tikušies trasē, bet citā disciplīnā—Monster Gymkhana sacensībās Polijā, kur toreiz Bertānam izdevās uzvarēt, par ko toreiz bija pārsteigts pats Krievu braucējs, bet teica, ka noteikti viņi tiksies drifta trasē. Tikšanās notika, tikai divus gadus vēlāk, Krievijā, RDS finālā. Noteikti viena no aizraujošākajām cīņām šajā posmā. Pieļaujot kļūdu sekojošajā braucienā Tsargatsevam sagriešanās, bet Bertānam, turpinot demonstrēt labo līniju, tuvo sekošanu, uzvara!

Debijas sacensības Krievijā, un uzvara! Fantastisks panākums uz ko iespējams cerēja daudzi, bet negaidīja neviens. Nikolasam tas  izdevās, ar vis mazāk jaudīgāko mašīnu, ar debiju šajā trasē un ar pirmo pieredzi RDS sacensībās.

 

 

 

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 26.jūlijs 2021 19:36
1 0 Atbildēt

Traks čempis šiem tur bija, daudzie norakstījās pret "sienu", bet gan Nikam gan Kristapam gāja diezgan labi.

Dīns gan šoreiz kaut kā švakri sevi parādīja, bet nu kad iznāks viņa veideo par šo tēmu - tad redzēs - moš tehniskas ķibeles traucēja ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti