Edgars Kroģeris Omānas Internacionālā Drifta Čempionāta pirmajā posmā izcīna trešo vietu (+ VIDEO)

 
Elīne Berķe Bluša | 10.februāris 2024 10:21

8. - 9. februārī Omānā notika Omānas Internacionālais Drifta Čempionāta pirmais posms, uz kuru ir devušies arī Latvijas sportisti – Edgars Kroģeris un Nikolass Bertāns. Kopumā šajā Čempionātā tiks aizvadīti 3 posmi.

8. februārī notika treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni. Noteikti, vērojot kvalifikācijas rezultātus, neviens neparedzēja tādu iznākumu tandēmos, bet tomēr Čempionāta pirmā posma noslēgumā – Latvijai ir pjedestāls!

Pēc kvalifikācijas rezultātiem, kas latviešiem nebija šoreiz tie labākie, sportisti ierindojās attiecīgi: 10. vietā – Bertāns un 23. vietā – Kroģeris. Un, protams, ja uz starta ir 38 sportisti, un divi no tiem ir latvieši, tad noteikti sakritīs tā, ka viņiem būs kopīgs tandēms. Diemžēl šoreiz tas bija jau pirmais tandēms jeb cīņa iekš TOP32.

Piektdiena, galvenā sacensību diena, latviešu sportistiem noteikti dāvāja dažāda veida emocijas, jo jābrauc vienam pret otru. Savā ziņā, kas var būt labāks kā braukt pret zināmu sportistu, bet tomēr, tas nozīmē to, ka viens no viņiem izkritīs un tālāk cīņu šajā posmā neturpinās.

TOP32 – Nikolass Bertāns pret Edgaru Kroģeri. Edgars demonstrēja ļoti labu sekojošo braucienu pret Nikolasu, Nikolasam kā vienmēr stabils sniegums vadošajā. Varēja redzēt, ka sportisti pilnībā uzticas viens otram trasē. Apmainoties vietām, Kroģeris veica vadošo braucienu, bet Bertāns pieļāva kļūdu, kura šoreiz bija liktenīgā, šajā cīņā dodot uzvaru Kroģerim.

TOP16 – Edgars Kroģeris pret īru Chris Brady. Kroģeris turpināja demonstrēt pārliecinoši tuvu sekojošo braucienu. Apmainoties vietām un Brady sekojot Kroģerim, Edgars brauca labu vadošo līniju, bet konkurentam rodas tehniskas problēmas ar mašīnu, kā rezultātā viņš braucienu nepabeidz. Kroģeris tiek tālāk uz TOP8.

TOP8 – vēl viena dienas grūtākā cīņa pret nīderlandieti Sebastian Fontijn. Starp citu, Sebastians ir arī “Iron Drift King 2023” uzvarētājs. Kroģeris atkal tandēmu uzsāka sekojot dēļ viņa zemākā kvalifikācijas rezultāta. Kroģeris turpināja visus pārsteigt ar savu sekošanu – fantastisks sniegums. Vadošajā braucienā Kroģeris tur savu līniju līdz brīdim, kad Fontins, kurš ir zināms kā viens no Eiropas tuvākajiem sekotājiem tandēmos, iebaksta Edgaram sānos. Divas reizes pārlieku lielā agresivitāte otro braucienu padara īsti neizprotamu. Šis bija viens no ilgākajiem tiesnešu lēmumiem šajās sacensībās. Uzvaru šajā tandēmā izcīna Kroģeris, dodoties uz TOP4.

TOP4 jeb Eiropas TOP4 – Latvija, Somija, Īrija, Nīderlande. Šoreiz TOP4 sastāvēja tikai no Eiropas braucējiem. Vietējā reģiona sportisti no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas netika līdz TOP4. TOP4 iekļuva: James Dean, kurš kvalifikācijā bija pirmais, Juha Rintanen, kurš kvalifikācijā bija trešais, Clint Van Orth, kurš kvalifikācijā bija ceturtais, un Edgars Kroģeris, kurš kvalifikācijā bija 23. Lieki piebilst, ka lielākā izaugsme šajā posmā noteikti ir tieši Edgaram, par ko viņam atsevišķi liela uzslava – par šādu sava rezultāta uzlabošanu.

Cīņā par to, kurš cīnīsies par 1. vietu, un kurš par trešo, – Kroģerim tandēmu cīņa ar vairāku čempionātu uzvarētāju Juha Rintanen no Somijas. Sekojošajā braucienā Kroģeris mēģina veikt maksimāli labāko sekošanu, bet Juha tomēr ir ātrāks. Jāatzīmē, ka no TOP8 sportistiem šajā posmā, Kroģeris bija vienīgais, kurš brauca ar Westlake riepām nevis Valino, kas noteikti bija viens no iemesliem , kāpēc Juhu neizdevās noķert tik labi. Vadošajā braucienā, skaists Lead brauciens no Kroģera, bet vēl skaistāks sekojošais no Juha. Uzvar Juha Rintanen.

Kroģerim noslēdzošā cīņa pret Clint Van Orth – vēl vienu nīderlandieti par to, kurš iegūs augsto 3. vietu šajā posmā. Kroģeris arī šo braucienu uzsāk kā sekojošo. Īsa piebilde – to, kurš brauc pirmais vadošo vai sekojošo braucienu nosaka kvalifikācijas rezultāts. Sportists, kurš ir nokvalificējies augstāk, uzsāk braucienu kā vadošais braucējs, bet sportists, kurš nokvalificējies zemāk, seko pirmajā braucienā. Ņemot vērā, ka Kroģerim visi šo sacensību konkurenti bija ar augstāku kvalifikāciju, viņš visus braucienus uzsāka kā sekojošais. Apmainoties vietām, Kroģera vadošais brauciens ir atkal stabils, tuvs, ar labiem pārmetieniem. Clint seko arī labi, bet Kroģerim ir ļoti stabils un skaists vadošais brauciens jeb, teiksim tā, tādu vajadzēja kvalifikācijas braucienu dienu iepriekš. Dienas noslēgumā Edgaram Kroģerim augstā 3 .vieta, un pirmais viņa pjedestāls starptautisko sacensību arēnā, ar ko arī sportistu apsveicam.

Nākamais Čempionāta posms Omānā norisināsies jau pēc nedēļas 15.-16.februārī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti