iAuto pārbauda jauno bezkontakta automazgātuvi Ādažos par 10 EUR (+ VIDEO) 43

 
iAuto.lv | 31.marts 2019 17:02

Trešdien, 27.martā, Ādažos, tika atklāts jauns bezkontakta automašīnu mazgātuve "LaserWash 360 Plus". Mēs aizbraucām un ievērtējām.

Kā vēsta kompānijas Auto Rings izplatītā preses relīze, jaunā LaserWash 360 Plus ir unikāla mobilā kompleksa konstrukcija uz LaserWash tehnoloģiju bāzes, kas izstrādāta pēc Auto Rings pašu izveidotas koncepcijas. Tā aprīkota ar ASV izstrādātām un ražotām tehnoloģijām,  nodrošinot augstas kvalitātes rezultātu. Arī pašā mazgāšanas procesā tiek izmantoti tikai ASV izstrādāti ķīmiskie līdzekļi, kas ir speciāli piemēroti mainīgajam Latvijas klimatam un aukstajām ziemām. Mazgāšanas process balstīts uz augsta ūdens spiediena pielietošanu un attiecīgam procesam specifisku secīgu ķīmisko līdzekļu iedarbību. Lai nenodarītu kaitējumu apkārtējai videi, mazgāšanas komplekss ir aprīkots ar jaudīgu ūdens attīrīšanas iekārtu.  

“Pasaulē vadošie eksperti atzīst, ka šī auto mazgāšanas tehnoloģija ir viena no drošākajām - bezkontakta mazgāšana ievērojami samazina risku bojāt vai saskrāpēt auto virsbūvi, kā tas bieži notiek, mazgājot auto ar birstēm. Auto mazgāšanas process noris bez cilvēka iejaukšanās, tas ir 100% robotizēts. Automašīnai iebraucot automazgātavā, tā tiek noskenēta, lai atbilstoši gabarītiem izvēlētos optimālus mazgāšanas režīmus. Mazgāšana notiek, izmantojos 21 augstspiediena sprauslas, kas ir salīdzināma ar 21 vienlaicīgu augsta spiediena  iekārtu darbību. Pats mazgāšanas process ar LaserWash iekārtu ir īsts krāsu šovs, kas noteikti patiks arī bērniem.” stāsta Sergejs Upadiševs, Auto Rings valdes loceklis.

Foto: iAuto.lv

Plānots, ka pavisam drīz par pakalpojumiem LaserWash automazgātavās varēs norēķināties neizkāpjot no auto, maksājumu veicot no autovadītāja vietas aizsniedzamā  apmaksas automātā vai ar mobilās aplikācijas palīdzību – šī iespēja būs īpaši ērta cilvēkiem ar kustību traucējumiem. “Esam uzsākuši dialogu ar Latvijas Paralimpisko komiteju, kā rezultātā  secinājām, ka ir jāievieš ne tikai mobilā aplikācija, bet arī apmaksas automāti, kas ļaus klientam norēķināties par pakalpojumu iespējami vienkārši, neizkāpjot no automašīnas. Tā būtu ne vien ērtība, bet arī iespēja veikt ikdienišķo auto mazgāšanu cilvēkiem, kuriem kustību spējas ir ierobežotas.” norāda Auto Rings izpilddirektors Aivars Lavranovičs.

Rīgā jau darbojas viena LaserWash auto robotizētā mazgātava - tā atrodas Auto Rings centrā, Senču ielā 2F. “Esam gandarīti, ka šobrīd klientiem piedāvājam inovatīvu un nebijušu veidu, kā ne tikai mazgāt, bet arī labāk aizsargāt savu auto, piedāvājot auto mazgāšanas programmu, kuras noslēgumā automašīna tiek spodrināta ar pasaulē cietāko vasku (Carnauba wax), kas piešķir tai īpašu mirdzumu un noturību pat ziemas apstākļos. LaserWash tehnoloģija jau ir izpelnījusies lielu atzinību un pieprasījumu no autovadītāju puses."  atzīst S. Upadiševs.

Šobrīd abos bezkontakta auto mazgāšanas kompleksos ir pieejamas 5 dažādas mazgšanas programmas, kuru ciklu garums ir no 4 līdz 9 minūtēm. Programmu cenas par mazgāšanas reizi ir noteiktas robežās no 5 līdz 15 eiro.

 
Visi komentāri
 
Dīvāna komentāri 31.marts 2019 18:41
4 0 Atbildēt

Reklāmas raksts? Kur tad vērtējums?

iAuto 31.marts 2019 20:13
2 3 Atbildēt

Skat. video

imzz 31.marts 2019 19:50
1 0 Atbildēt

Tiek pasniegts kā kā kaut kas nebijis. Statoil bija augstspiediena automāti, bet tad izdomāja pāriet uz daudzinātajām "putu birstēm", pieņemu, ka tikai ūdens ekonomijas dēļ. "Maksājumu veicot no autovadītāja vietas aizsniedzamā apmaksas automātā" : tas arī ir citur, piemēram Cirkuļa Ulmaņa gatves 127. pildītavas aut. mazgātuvē.

Edgars 31.marts 2019 20:53
0 0 Atbildēt

Kā tur ir ar jumta bagažnieku? Jāņem nost?

iAuto 1.aprīlis 2019 8:16
0 0 Atbildēt

Augstums max 2.1 m

650 31.marts 2019 21:08
3 0 Atbildēt

Nepārliecinoši.Būtisks trūkums priekš platu disku īpašniekiem.Ziemā pie lielākas netīrības var nākties apmeklēt uzreiz citu mazgātuvi- sakarā ar riteņu disbalansu dēļ daļēji/nevienmērīgi izmazgātiem iekšpuses netīrumiem.

msh 31.marts 2019 22:34
3 4 Atbildēt

Ak šīs turīgā un slinkā vidusslāņa problēmas - uztraukties par visādu mašīnas objektu noņemšanu vai nolocīšanu... Spriežot pēc viģika, es savu golfu [vienmēr daudz netīrāku; aizmugures stiklam cauri nevar redzēt utt] ehrle pašapkalpošanās mazgātuvē par divīti nomazgāju tīrāku nekā te knapi netīro stingeru par cēneri...

atrabotka 1.aprīlis 2019 0:09
0 1 Atbildēt

Vot piekrītu tev! Auto nemaz nebija netīrs - tādi viegli pilsētas putekļi (uz tumša auto vienkārši labi var redzēt). Pašapkalpošanās mazgātuvē par kādiem 4 eur rezultāts būtu tāds pats. Protams, šeit varbūt kaut kāda labāka ķīmija, bet cik tā ir dabai draudzīga? Tie visi super-extra iedarbīgie šampūni un putas taču nonāk vidē.

aikjūzepē 1.aprīlis 2019 18:06
2 0 Atbildēt

Vecīt,arī plebeja pirdiens ir jāizkopj!Neslinko šajā ziņā.lumpen,iemanies apostīt savas apenes!Zeķes,tās salūzīs pašas.

viencexperc 31.marts 2019 23:29
2 0 Atbildēt

Kāpēc tur ir izvēle krievu valodā? Jābūt latviski un internacionāli ( angliski ) . Vai tad mums divvalodība?

atrabotka 1.aprīlis 2019 0:10
0 2 Atbildēt

Un cik tu pats labi zini angļu valodu? Ļoti daudzus savus youtubes video esi licis vatņiku valodā

imzz 1.aprīlis 2019 0:18
0 0 Atbildēt

Tikai kas ir domāts ar to osmozi: "viņi izmanto osmozi, tāpēc pēc tam ir jāspiež pedālis grīdā un jābrauc" ( ?? )

iAuto 1.aprīlis 2019 8:20
1 2 Atbildēt

Osmoze ir destilēts ūdens, kurš teorētiski nožūstot neatstāj klasiskās piles pēdas. Vislabāk to ir un 90 km/h braucot nopūst nost.

Pašapkalpošanās mazgātuvēs, tas tiek padots režīmā Spodrināšana.

iciks 1.aprīlis 2019 10:06
5 0 Atbildēt

Vispār osmoze nav vis ūdens, bet process.

iAuto 1.aprīlis 2019 11:04
0 2 Atbildēt

Osmozes rezultātā ir destilēts ūdens, kurš neatstāj traipus.

izglītības kvalitāte 1.aprīlis 2019 18:17
6 0 Atbildēt

Mīļā iAuto.Destilēts ūdens un osmozes procesā attīrīts ūdens ir divi dažādi ūdeņi.Bet-abus varat liet sev uz galvas prāta skaidrībai.

nomiks 1.aprīlis 2019 9:22
1 1 Atbildēt

Es par šādu pakalpojumu 10 EUR nemaksātu.

Pašapkalpošanās magātuvē (parasti izmantoju PUTO) līdzīgu rezultātu var iegūt stipri lētāk (Jazzam pietiek ar 1,5 EUR, Multivanam var pa 3 EUR).

Jā, tur gan nevar sēdēt mašīnā un baudīt lāzeru gaismas, pašam vien jāmazgā, tomēr nedomāju, ka šī testētā mazgātuve būs tik populāra kā pašapakalpošanās mazgātuves

he 1.aprīlis 2019 9:56
2 0 Atbildēt

Pašapkalpošanās mazgātuvei ir viens liels mīnuss - pašam ir jāmazgā. Ne visi to var un grib.

iciks 1.aprīlis 2019 10:10
1 0 Atbildēt

Kas tur ko nevarēt? Esmu redzējis, ka arī eleganti ģērbtas beibes mazgā savus auto un neteikšu, ka viņas būtu nošķiedušās ar ūdeni un viņām slikti sanāktu.

Gribēšana jau cits jautājums. Ja man ziemā tas autiņš notašķīts ar sniega pļuru vai vasarā noput, +/- nomazgāt par 2īti var. Maksāt 10nieku? Domāju, es tos 8 eur varu izmantot lietderīgāk.

nomiks 1.aprīlis 2019 11:33
1 0 Atbildēt

Es vizbiežāk arī mazgāju pašapkalpošanās moikā, pats būdams uzvalkā.

Vasarā gan pats labprātāk mazgāju auto pie sevis pagalmā. Ilgāk, toties rūpīgāk un rezultāts labāks. Bet tad jātur čuriki, lai nesāk līt, jo bieži tā notiek

Ziemā ideāls risinājums ir šādas self-service moikas.

Par 50 centiem uzpūš putu pulveri, nogaida 3 minūtes, un par otriem 50 centiem ar karsto vasku uzreiz noskalo. ļoti labs rezultāts cīņai ar sāli uz ceļa.

Šādu risinājumu PUTO darbinieks ieteica, kad tikko moika atvērās Olainē, jo mīnus grādos izmantot skalošanas programmu ir bezjēdzīgi, jo uzreiz aizsalst.

msh 1.aprīlis 2019 17:17
0 0 Atbildēt

Tu šādi mazgā visu mašīnu, vai tikai apakšdaļu? Es ziemas salā kā reiz izmantoju tikai pirmos divus soļus - mazgāšana un skalošana - jo tas, kas pēdējais tiek pūsts uz mašīnas, pie tās arī piesalst, bet ja ūdens pēc tam garāžā vienkārši nokūst un notek, tad ja piesalsts vaska ūdens, tas pēc tam visādus īpatnējus traipus atstāj...

Nezinu arī kā tu vari sala laikā 3 minūtes nogaidīt ar tām putām - pa to laiku tās putas jau tur piesalst...

nespried pēc sevis 1.aprīlis 2019 13:04
1 0 Atbildēt

visi nav vienādi - es pārvietojos ratiņkrēslā un savu mašīnu pats nevaru nomazgāt, tā ka lētās mazgātavas par "divīti" man garām

nomiks 1.aprīlis 2019 16:07
0 0 Atbildēt

Neteicu, ka pakalpojums ir bezjēdzīgs. Bet gan dalījos ar savu pieredzi un pārdomām.

Katram pakalpojumam ir savs pircējs.

Cilvēkam ar kustību traucējumiem šis labs risinājums. Šaubu nav.

Tik pieredze liecina, ka cilvēki ar kustību traucējumiem ikdienā vada auto ievērojami mazāk nekā vadītāji bez kurtību tarucējumiem (un paldies Dievam, ka tā). Tāpēc šāds pakalpojums, manuprāt, negūs milzīgu popularitāti. Laikam vienīgi Rīgas Mikroautobusu satiksmē tā statistika ir krasi cita.

omix 1.aprīlis 2019 18:09
1 1 Atbildēt

Nemaksā.Par ietaupīto nopērc klusēšanas kvantu.Un,posh.l n.h ar savas naudas netērēšanu.Santīmu .isējam vienmēr kaut kur citus ir lētāk.

Shiirs 1.aprīlis 2019 9:55
10 7 Atbildēt

kapeiku pisēji. gatavi paši nošķiesties ar dubļiem un sūdiem, sabojāt apģērbu un apavus, lai tikai iesiptu 5 eiro.

10 eiro tas jau tā ir ļoti lēti, statoilā līdzīgs pakalpojums maksā 15 eiro.

un tas bomzis msh no Nīcas ar savu bomzīgo golf2 un savu bomža viedokli jau konkrēti zajebal. gadiem ilgi te huiņu stumj visiem, kāds viņš ir gudrs, kādas pareizās izvēles pieņem savā dzīvē. tikai žēl ka smirdīgs bomzis viņš ir. zajebal lasīt to huiņu. smirīgais bomzi nosprāgsti beidzot.

imzz 1.aprīlis 2019 14:41
1 0 Atbildēt

"Statoilā" Zelts plus ar karti ir par 10,90 eiro, bez kartes 13,63 eiro. Pie tam nav jābrauc ar ieslēgtu motoru, kad auto jau tiek pūsts virsū ūdens, un auto pēc mazgāšanas nožāvē ar gaisa plūsmu, nav jāmin gāze grīdā , lai to nožāvētu. Vienīgais, ka nav diskotēka, krāsainas putas un pasaulē cietākais vasks ;)

nomiks 1.aprīlis 2019 16:12
0 0 Atbildēt

Es reiz ar Circle-K mazgātuvē noriskēju iebraukt ar savu Multivan. "Turēju čurikus", lai neapskādē manu auto. Gar spoguļiem tādas "milenes" gāja garām, ka sapratu, ka Multivans laikam drusku par lielu šādām izklaidēm.

Ja jāizvēlas starp Circle-K vai šo reklamēto, viennozīmīgi otrais ir labāks variants.

Mazgāšanai ar rokām ir viens cits liels mīnuss - kad ārā ir labs laiks, tad rindā var nākties gaidīt pat vairākas stundas. Savukārt pašapkalpošanās mazgātuvēs rinda, pat, ja ir gara, pienāk ļotio ātri, jo katrs auto tiek mazgāts ne vairāk par 5 minūtēm, kas ir ātrāk nekā Circle-K, ātrāk nekā šī reklamētā un stirpi ātrāk nekā jebkrua cita, kur mazgā ar rokām.

Rezultāts viennozīmīgi labākais ir pēdējā no minētajiem variantiem

msh 1.aprīlis 2019 17:24
0 2 Atbildēt

Ja tu, "bomār", esi tizls, tad jā, nav variantu - maksā vien par nekvalitatīvu pakalpojumu tās statoila 11 vai cik tur eiras. Nezinu gan kur tu rauj piecu eiru ekonomiju - es, piemēŗam, savu golfu nomazgāju par 2 eirām [ja sevišķi netīra mašīna vai esmu lēni kustējies, tad varbūt vēl 50 kapeikas jāiemet] + nav jāskrūvē antena nost + nomazgāju labāk nekā tā automātiskā mazgātuve. Iedomājies tikai - ietaupījums + labāks rezultāts = win/win.

AnsisR 1.aprīlis 2019 10:11
1 0 Atbildēt

Ādažos tur pat tālāk pie Viršiem, par tādu pašu naudu nomazgās ar rokām. Un nebūs pašam pēc tam jāstaigā apkārt ar lupatiņu un jāslauka vietas, kuras "lāzers" nebūs varējis nomazgāt.

kasinsh79 1.aprīlis 2019 12:37
2 1 Atbildēt

Nezinu gan, man te jāpiekrīt Shiirs - kāda velna pēc man būtu jājājas ar mazgātavas pistoli ārā, riskējot nosmērēt drēbes, apavus?... Mazgāju (ar rokām) mazgātavā pie mājas, maksā 5,00 eur, un nomazgā lieliski Apbrīnoju tos, kuri gaida rindā, lai pēc tam paši vēl strādātu, tas ir pipec

iciks 1.aprīlis 2019 13:19
2 0 Atbildēt

Kāpēc? Nu elementāri, man tas ir blakus mājai un tas ir ātri. Kur tuvumā ar rokām mazgā, nav ne jausmas.

Ja gribu pa smuko, laukos mēdzu nomazgāt pats, bet šis ir fiksais variants. Uz kāzām nebrauksi, TIK tīri nav, bet lielumu noskalot - nekādas vainas.

kasinsh79 1.aprīlis 2019 14:50
2 1 Atbildēt

Piekrist, ja burtiski blakus mājām (ātri, ērti). Es par faktu, ka pie tādas mazgātavas stāv vesels lērums arī labu un padārgu auto, kur nekādas mājas nav tuvumā, tas ir riktīgs wtf

msh 1.aprīlis 2019 17:21
0 0 Atbildēt

Tu, tāpat kā šīris, apstākļu un/vai krutuma dēļ laikam neesi tādu mazgātavu izmantojis - ir reāli jābūt tizlam un/vai jāmazgā vētras laikā [vējam pūšot attiecīgā virzienā] lai tu sev uzšļāktu ūdeni - kurpēm vienīgi zoles slapjas paliek, par cik pa slapju betonu jāstaigā. Nemaz nebrīnos par to ka nomiks ancukā mazgā mašīnu.

kasinsh79 2.aprīlis 2019 7:19
0 0 Atbildēt

Esmu mēģinājis. Sviests un zemē nomesta nauda. Nemēģināšu atkārtot

msh 2.aprīlis 2019 12:27
0 3 Atbildēt

Izklausās ka tu nemāki mazgāt mašīnu, un tā kā tev tur tuvumā ir tā roku mazgātuve, tad arī netaisies iemācīties. Tas par to zemē nomesto naudu jau pie prikoliem jāliek

kasinsh79 1.aprīlis 2019 12:38
0 0 Atbildēt

Neviena mazgātava nesniegs rezultātu, kā ar rokām

lupatiņa 1.aprīlis 2019 18:14
4 2 Atbildēt

Jā-ā!Hand-job rulez!Tikai blow-job to pa retam var pārspēt.

kasinsh79 1.aprīlis 2019 14:57
3 0 Atbildēt

Mūszemē vēl ir tā, ka pakalpojumi (mazgātava) joprojām maksā smieklīgi lēti. Iedomājieties, pasakiet kādam skandināvam, ka 5 eur - rokas mazgātava Viņam vairs nebūs nekā sakāma par Latvijas cenu līmeni (atalgojumu sistēmu). Piemērs, automātiskā mazgātava Somijā - 25eur+

zhuks 1.aprīlis 2019 22:27
0 0 Atbildēt

Bet tai pat laikā Polijā ceļojuma putekļus noskaloju par 1 zlotu- 4min iekš Ehrles. Tobrīd manas domas bija, ka kaut kas ķīselī sagājis sistēmai ar rēķināšanu

msh 2.aprīlis 2019 12:29
0 1 Atbildēt

Par tām piecām eirām tu vari pateikties pašapkalpošānās mazgātavām, jo tās bija spiestas nomest cenas lai nebūtu jāklapējas ciet.

Johans 8.janvāris 2020 9:14
0 0 Atbildēt

Un minimāla alga somijā? Viss ir atbilstoši!

estragons 1.aprīlis 2019 18:12
6 1 Atbildēt

Nav ko mazgāt.Jāpērk jauns auto netīrā vietā,neies maksāt par kaut kādu mazgāšanu.Bet zobi,tie gan jātīra rītā un vakarā.Kā arī regulāri jānogrūžas.Tad iAuto nu ļoti patix.

Rihards Terauds 26.jūnijs 2022 10:26
0 0 Atbildēt

25 junijā 2022 piebraucu Adažu preti Apesins un Lido laser Wash ar auto Ls600 h Nr lc 8468,samaksāju 15 eiro iebraucu mazgātuvē izslēdzu motoru,nolēja mašīnu 3x ar dažādiem skidrumiem,tad ieslēdzās sūkņi ar lielu spiedienu un troksni,maīnai atvērās visi logi arī virs galvas,nolocījās spoguļi,mani nolēja slapju viskas bija uz sēdekļiem izpūta ārā,zaudēju samaņu,uz dažiem mirkļiem,ieslēdzās signalizācija,atjēdzos redzu durvis vaļa izbraucu,drebēju no aukstuma unbailēm ka paliku dzīvs.Jau otro dienu Zāvēju mašīnu.Kas maksās par piedzīvotām šausmām un saskādēto auto,pat sūdzībai nav tel. Mans tel,29455840 Rihards.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti