Policija: Sludinājumu portālus zagtu automašīnu tirgošanai izmanto reti 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.augusts 2017 15:02

Valsts policija (VP) mantisku noziegumu šķetināšanā pārbauda arī sludinājumu portālus, taču tos zagtu automašīnai tirgošanai izmanto reti, aģentūrai LETA atzina VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Viņa skaidroja, ka zagļiem sludinājuma ievietošana ir pārāk atklāts veids zagtas automašīnas tirgošanai, līdz ar to pieaug risks tikt pieķertiem. Zagtas automašīnas tiek mēģināts realizēt citās valstīs vai arī tās tiek izjauktas pa detaļām, kuras pēcāk tiek notirgotas citādākos veidos.

Sludinājuma portālu izmantošana arī citos mantiskos noziegumos nav pārāk bieža parādība, teica VP pārstāve. "Protams, ja rodas kādas aizdomas vai, ja ir saņemta informācija par iespējamu krāpniecības mēģinājumu, izmantojot sludinājumu portālus, policija šo informāciju pārbauda," paskaidroja Jurēvica.

"Lai arī ar šādām situācijām policija mēdz saskarties, nevarētu teikt, ka krāpnieki īpaši vairāk izmantotu tieši sludinājumu portālus savu noziedzīgo nodomu realizēšanai. Drīzāk tā ir viena no platformām, kuru krāpnieki izmanto savu noziedzīgo rūpalu realizēšanā, pastarpināti sociālo tīklu sniegtajām iespējām un arī ārpus kibertelpai," norādīja Jurēvica.

Policija pēdējo divu gadu laikā informējusi sabiedrību par vairākiem noziegumiem, kas paveikti, izmantojot sludinājumu portālus. Tā jūnijā policija lūdza prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret noziedzīgu grupu, kas nodarbojās ar lauksaimnieku apkrāpšanu. Pēdējā pusotra gada laikā policijā bija vērsušās vairākas personas, kuras, vēloties iegādāties sludinājumu portālā ievietoto lauksaimniecības tehniku, kļuvušas par krāpšanas upuriem. Tādējādi krāpnieki no lauksaimniekiem ieguvuši avansa maksājumu par tehniku, kura patiesībā nemaz neeksistē un nevar tikt pārdota.

Arī pērn atklāta krāpšana, kad četras personas no vairākām zemnieku saimniecībām un privātpersonām izkrāpa 237 tonnas graudu. Noziedznieki savā shēmā bija izmantojuši sludinājumu portālus.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību. "Internet" 1.augustā pieņemto VID lēmumu par "Internet" saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei.

Sludinājumu portāls "ss.lv gan nomainījis domēna vārdu pret "ss.com", turpinot darboties šajā adresē.

Notiekošais ap sludinājumu portālu "ss.lv" radījis sašutuma vētru informācijas tehnoloģiju nozarē.

 
Visi komentāri
 
dsa 13.augusts 2017 5:54
4 0 Atbildēt

jauns eļļas filtrs manam bmw maksā astronomisku summu - 3,78 Eur. Es gribēju nopirkt lietotu. Šrotā visi bija izpirkti, bet tad gribēju pirkt no kāda zagta auto. Nopirku no Jurčika par 1 EUR.

viencexperc 13.augusts 2017 7:12
6 1 Atbildēt

Tieši tāpēc es savam dodžam filtru nemainu, iepriekšējā vakarā sadzeros nocenoto vanadziņu un no rīta filtru izskaloju ar amonjaku.

viencexperc 13.augusts 2017 19:58
2 0 Atbildēt

Uz pohām atcerējos jaunību:

Kā man pietrūkst šis brīnišķīgais laiks...

viencexperc 13.augusts 2017 20:05
2 1 Atbildēt

Mana dzimtene:

viencexperc 13.augusts 2017 20:10
2 1 Atbildēt

traktorists 13.augusts 2017 7:04
4 0 Atbildēt

Vai valsts policija negrib atzīt, ka auto pārsvarā tiek zagti pēc pasūtījuma? Tāpat vien zagļi nezog, viņi zog tikai tad, ja galā gaida cilvēks, kurš jau ir veicis "pirmo iemaksu". Zagt auto un likt ss-ā ir pēdējā muļķība, ko saprot pat skolnieki.

Kanibaals 13.augusts 2017 17:36
0 0 Atbildēt

Ar pārsistiem VIN numuriem kāpēc ne

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti