Novērošanas kameras ienes 100 miljonus gadā 2

 
6.augusts 2008 12:32

Pārkāpumu fiksēšanas video kameras 2006.gadā Lielbritānijas valsts kasē ienesusi 106,4 miljonus sterliņu mārciņu. Saskaņā ar pēdējiem statistikas datiem, tas ir teju četras reizes vairāk nekā 1997.gadā, kad ierīces pirmo reizi parādījās uz Apvienotās Karalistes ceļiem, vēsta The Daily Telegraph.

Pirmām kārtām sodu skaitu vairojis palielinātais pašu kameru skaits. Turklāt 2000.gadā no 40 uz 60 sterliņu mārciņām pieauga sods par atļautā ātruma pārsniegšanu.

Gandrīz pirms 11 gadiem, kad elektroniskie palīglīdzekļi parādījās Lielbritānijā, autovadītāji saņēma 712 753 soda kvītis par summu 28,5 miljoni sterliņu mārciņu. 2006.gadā kvīšu skaits palielinājās līdz 1 773 412. Katru minūti britu autovadītāji pārniedz ātrumu par summu 200 sterliņu mārciņas.

Der atzīmēt, ka, saskaņā ar neatkarīgiem pētījumiem, videonovērošanas kameras ik gadus novērš 1745 nāves gadījumus un smagas traumas vietās, kur tās uzstādītas.
 
Visi komentāri
 
260583. viesis 7.augusts 2008 11:51
0 0 Atbildēt

Viens no maniem studentiem kādu laiku Londonā BIJA STRĀDĀJIS kantorī, kas tos videoierakstus pēta. Būtībā, ja esi nofiksēts iebraucam krustojumā zem dzeltenās gaismas - gaidi soda kvīti. Ja zem sarkanās gaismas - tad jāierodas arī uz pārrunām CP. Sodi ir bargi. Novēroti tiek vairums krustojumu. Pārkāpēju esot ļoti daudz. Soda arī autobusu un takšu šoferus. Ja pie mums līdzīgi kontrolētu Kalapaka/Valdemara , Brīvības/Kalpaka, un daudzus citus krustojumus - soda naudas pārpildītu valsts budžetu. Redzam, kādi izcili finansiali panākumi ir pāris fotoradariem. Vidēji maiņā CP darbinieks sastāda 15-20 pārkāpuma protokolus. Automātiskās ierīces analogā laika posmā nofiksē 3 reiz vairāk pārkāpēju + nepastāv iespēja nodarboties ar korupciju.

260597. viesis 7.augusts 2008 18:21
0 0 Atbildēt

bet tas tak ir tikai lats uz katru GB iedziivotaaju gadaa. smiekliigi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti