«Nissan Juke» ieguvis Euro NCAP 5 zvaigžņu novērtējumu (+ video) 4

 
24.februāris 2011 11:29

Jau pirmo piecu mēnešu laikā kopš parādīšanās tirgū, Nissan Juke ir ieguvis piecu zvaigžņu novērtējumu Euro NCAP drošības testos.

Nissan Juke arī saņēmis vairākus nacionālus apbalvojumus un iekarojis ievērojamu mazo automobiļu tirgus daļu.

Kopš parādīšanās tirgū - 2010. gada septembrī, Eiropā ir pārdoti 32 000 inovatīvo un stilīgo Nissan Juke, iekarojot gandrīz 2% B segmenta tirgus. Tā kā gandrīz katra ceturtā Eiropā pirktā, jaunā automašīna pārstāv B segmentu, Juke sasniegumi Nissan pastāvīgajai izaugsmei ir ļoti nozīmīgi.

Juke sākotnējos pārdošanas panākumus turpina vairot lieliskie rezultāti jaunākajos Euro NCAP testos, kuros Juke tika piešķirts piecu zvaigžņu novērtējums.

Kā apliecinājums Juke dizaina un konstrukcijas pilnībai, visaptverošajai kvalitātei un augstajam standarta drošības aprīkojuma līmenim ir Juke sasniegtais 87% novērtējums pieaugušo aizsardzībā un 81% novērtējums bērnu aizsardzībā, ar maksimālo punktu skaitu novērtējot trīsgadīgu bērnu aizsardzību, kas testos pārbaudīta, izmantojot šī vecuma bērnam atbilstošu manekenu.

Juke vērtējumu papildina arī pasažieru kabīnes stabilitāte frontālas sadursmes gadījumā, kā arī sniegums gājēju – bērnu aizsardzībā. Standarta drošības aprīkojumā visos Juke aprīkojumu līmeņos ietilpst ESP – elektroniskā stabilitātes programma un seši gaisa drošības spilveni.

Radot Juke, Nissan ir radījis jaunu segmentu – mazo krossoveru, un gluži kā ievērojamu popularitāti guvušais QASHQAI, arī Juke ir pierādījis, ka Nissan spēj savos modeļos apvienot novitāti un azartu, iekvēlinot automobiļu pircēju iztēli un ienesot tirgū ko jaunu un aizraujošu.

„Nissan uzdrīkstas būt atšķirīgi. Kad pirms četriem gadiem tirgū parādījās QASHQAI, tas satricināja tirgu, piedāvājot aizraujošu alternatīvu tradicionālajam hečbekam… un klienti straumēm plūda uz Nissan autosaloniem. Tagad tā jaunākais brālis – Juke atkārto šos panākumus,” saka Saimons Tomass (Simon Thomas), Nissan International SA pārdošanas un mārketinga vecākais viceprezidents.

No jau sasniegtā pārdošanas apjoma – 32 000 automobiļu – Juke lielākais tirgus līdz šim ir Lielbritānija, Francija un Itālija.

Tāpat kā iepriekš QASHQAI, arī Juke Nissan zīmolam pievērš arvien jaunus klientus, un aptuveni 80% no Juke pircējiem ir tie, kas līdz šim nav bijuši Nissan klienti.

Neparasti augsta Juke pārdošanas apjoma proporcija – aptuveni 35% – ir augstākā aprīkojuma līmeņa – Tekna modelis, kas parāda, ka Nissan uz vienlīdzīgiem nosacījumiem spēj konkurēt ar B segmenta izcilākajiem zīmoliem. Gada pēdējos četros mēnešos Juke pārspējis tādus automobiļus kā Alfa Romeo Mito un Mini Countryman, atrodoties tieši aiz Audi A1 un Citroen DS3.

„Interese par Juke ir tik spēcīga un tik pozitīva, ka mēs esam pārliecināti par pārdošanas apjomu sasniegšanu 120 000 pārdoto auto apmērā pirmā pilnā gada laikā,” saka Tomass, piebilstot: „Audi un Mini lai piesargās!”.

Neskatoties uz to, ka ražošana tika uzsākta tikai 2010. gada vidū, līdz gada beigām Nissan Sanderlendas rūpnīcā Lielbritānijā tika saražoti vairāk nekā 44 000 Juke. Tas ražotnei palīdzēja sasniegt gada kopējās produkcijas rekordu – 423 262 vienības.

Savā 25. darbības gadā, šī gada 18. janvārī Sanderlendas rūpnīcā tika saražota 6 miljonā automašīna, kas bija Nissan Juke Force Red krāsā.

Juke ir pieejams ar četriem benzīna un vienu dīzeļa dzinēju piecdurvju virsbūves versijā, kas SUV izturīgumu apvieno ar kupejas stilu. Dzinēja jauda pieejama no 81 kW (110 ZS) līdz 140 kW (190 ZS) ar manuālo vai XTRONIC CVT pārnesumkārbu, kā arī ar priekšpiedziņas vai pilnpiedziņas versiju.

Piedāvājuma klāsta virsotni noslēdz četru riteņu piedziņas versija, kuru darbina pilnīgi jaunais 1,6 litru benzīna dzinējs ar turbokompresoru un tiešās iesmidzināšanas sistēmu. Tajā tiek izmantota jaunākās paaudzes ALL MODE 4x4-i sistēma ar griezes momenta pievadu uzlabotai manevrētspējai un uzlabotu stūres pagriešanu asos pagriezienos.

Juke aprīkojuma līmeņi turpina Nissan iesākto praksi – pamata līmeņa Visia aprīkojums, vidēja līmeņa Acenta aprīkojums un piedāvājumu noslēdzošais – Tekna aprīkojuma līmenis. Neskaitot ESP un sešus gaisa drošības spilvenus, standarta aprīkojumā visos aprīkojuma līmeņos ietverta arī gaisa kondicionēšanas sistēma un radio/CD atskaņotājs ar AUX-IN iespējām.

Augstākos aprīkojuma līmeņos Juke pieejams ar pilnu klimata kontroli, atpakaļskata kameru, Nissan Connect satelīta navigācijas sistēmu un jaunievedumu – Nissan dinamiskā kontroles sistēmu (Nissan Dynamic Control System), kas vadītājam sniedz iespēju optimizēt automašīnas dinamikas sniegumu, izmantojot trīs braukšanas režīmus (Normal, Sport, Eco).

 
Visi komentāri
 
281777. viesis 23.februāris 2011 13:48
0 0 Atbildēt

Šodien to ērmu ieraudzīju uz ielas. Pirmais, kas ienāca prātā, lai aprakstītu auto izskatu bija "govs pļeka ar spuldzītēm". Un neviena NCAP zvaigzne tur nelīdzēs. :D

281781. viesis 23.februāris 2011 16:54
0 0 Atbildēt

Skatos pa gabalu notikusi baigā avārija - moskvičam uzkritis vecais zapiņš. Pienāku tuvāk - nekā tas ir nissan juke .... Dizainā var sacensties ar sang yong ērmiem , bet tos jau vairs neražo

281784. viesis 24.februāris 2011 12:35
0 0 Atbildēt

Manas asociācijas tādas pašas - dod cik zvaigznes gribi, bet autiņš tiešām ir kroplis pēc skata (varbūt "inovatīvs", bet kroplis tiešām). Toties Fiat Multipla var iet pelnītā atpūtā, ir radīts jaunas paaudzes dīvainis.

281798. viesis 27.februāris 2011 22:47
0 0 Atbildēt

Multiplas dīvainajam dizainam tomēr pamatā bija funkcionālas idejas. Tā centrālā ideja bija radīt pilsētas transportlīdzekli ar kubisku salonu - maksimālai ietilpībai un pasažieru transportēšanai pilsētā.

Nissan Juke dizaina pamatā ir tikai stils jeb tukša zīmēšanās bez funkcionālas idejas. Pagrieziena rādītāji, kas ir izvietoti horizontāli uz motora pārsega un lukturi, kas ir iegremdēti bamperī skaidri norāda, ka auto nav domāts lietošanai visās valstīs, kur ir sniegs un dubļi. Nemaz nerunājot par bezceļa braukšanu. Un tas viss vēl komplektā ar Nissan dīleri Latvijā, kura reputācija ir stipri apšaubāma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti