KAMAZ izraisa masveida avāriju (+ video) 42

 
iAuto | 20.augusts 2014 17:10

Atkal Krievija, atkal kravinieks bez bremzēm, neuzmanīgs vai pārguris vadītājs.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 20.augusts 2014 18:01
12 6 Atbildēt

:D

Kārtējā "pa priekšu braucošo/priekšā esošo" ļaunprātīgā provokācija un noziegums? A, Vernon?

Vernons 20.augusts 2014 19:59
11 28 Atbildēt

Šoreiz Tu patiesi uzminēji, priekšā esošie bija apstājušies ceļa remonta dēļ, bet kā Tu man aizrādīji, ka CSN visi punkti ir svarīgi, tad miglas laikā jābrauc ar tādu ātrumu, lai redzamības zonā vēl varētu arī apstāties.

Bet stāsts varētu būt arī tāds pats, kā, iepriekšējā dienā, "Internacionālei" bez bremzēm. Izskrūvē visiem četriem energo akumulatoriem skrūves un vīlē! Nomainīt dārgi! KAMAZam gaisa trubas ir 75 metru garumā! Gaiss pa gaisu un bremzes tutū. Ja vēl policija zinātu ko un kā pārbaudīt, tad uz ceļa viss taptu skaidrs,bet ekspertīzi nozīmē dažreiz pusgadu pēc avārijas! Un ar piebildi, vai Jūs varat savest to auto kārtībā,lai mēs varam to pārbaudīt! Nav smieklīgi.

Medaļai bija redzama viena puse, bet kādas zīmes un ierobežojumi bija no otras puses. Nevar no puspatiesības izzīst kā bija. KAMAZ viennozīmīgi vainīgs, bet cietušajiem no tā vieglāk nepaliek.

doom 20.augusts 2014 18:09
2 3 Atbildēt

varbūt pašam pēdējam tajā rindā vajadzēja ieslēgt avārijas gaismas - tak atkal jau cilvēks nav gatavs tam, ka kāds pie stūres brauc guļot

Palaidniex 20.augusts 2014 18:14
4 2 Atbildēt

Un? Vienam kamazistam sliktāka redze par pārējiem? Bija tik baisi slikta redzamība? Domā ieslēgtās avārijas ugunis ar izstaroto fotonu spēku vien apturētu to kamazu???

Vai tie fotoni būtu iedarbīgāki, ja katram lidotu līdzi Vīnes konvencijas izraksts?

doom 20.augusts 2014 18:27
0 1 Atbildēt

nē, runa ir par prevenciju, tas, ko tu pats vari izdarīt, bet tas, ko tev sagatavojis cits jeb liktenis, vairs nav tavā ziņā. Un kā teica viens vīrs, kurš bija visu nakti plostojis, no rīta izbraucis reisā un n-tajās promilēs izraisījis līdzīgu avāriju: "Babe 40 ļet raz v zižņi (vecenei 40 gadi vienreiz dzīvē..."

Vernons 20.augusts 2014 20:09
1 5 Atbildēt

Viens par konvenciju otrs par prevenciju, bet ceļa gareniskā profila lūzuma vietā neorganizē apstāšanos! Ar dubultu morāli nav aršana. CSN 10.punkts - "Katram un citām personām jārīkojas TĀ, lai kaut kas TĀDS nav iespējams"! Citas personas remontēja un uzskatīja, kad CSN prasības uz viņiem neattiecas! Un tā mēs kolektīvi un "draudzīgi" veicinām noziedzīgu politiku ceļu satiksmē.

Palaidniex 20.augusts 2014 20:18
3 0 Atbildēt

Tikai pārējie kaut kā spēja pamanīt...

Var būt tomēr "uzlabotas " bremzes un "nogurums" pie vainas?

Vernons 20.augusts 2014 20:32
5 4 Atbildēt

30 gadus atpakaļ strādāju uz tāda 5511 un ļoti labi zinu, kāds tas Kamaz ir. 100 punkti "skrūves ārā", atsperes pastāvīgi saspiestas, rocenes nav, kā gaiss pazūd tā bremžu nav. Bet Kamazam tās bremzes vispār bija "šķidras".

xxx 20.augusts 2014 21:45
13 21 Atbildēt

Palaidniex, kapēc normālās Eiropas valstīs spēj organizēt ceļa remontus???

Kapēc tur spēj pietiekami lielā attālumā izlikt bridinājuma zīmes???

Kāpēc mums autovadītājiem ,kuri nav tālāk par LV bijuši neatg\adina par avarijas signālu lietošānu pie remonta vietām vai sastrēgumiem???

tu esi morāli dīvains cilvēks ,kurš atbalsta bardaku un noziedzīgu rīcību, un tādiem kā tev ir vieta cietumā vai uz RUS, A-Eiropas automaģistrāles izbaudīt tavus populizētos augļus

Palaidniex 21.augusts 2014 7:29
4 0 Atbildēt

Kur tu rāvi, ka es aizstāvu norganizētu satiksmi??? Un kā pēc redzētā video spēj apgalvot, ka aiz remontdarbu vietas no otras puses nebija secīgas ātrumu samazinošās zīmes un brīdinājums par remontu??? Es nevaru, bet pieņemu, ka ir!

Pie mums cilvēku pofigisms ir mazinājies,bet uz austrumiem tas ir pat visai noziedzīgs, tūkstošiem "džigitu" kas "ulučšaizē" savas lamatas, brauc "noguruši" un nepievērš ceļam pietiekamu uzmanību...

Kā tieši satiksmes organizācija salabos bojātu auto? Kā tieši tas izmainīs attieksmi? Nelieli grozījumi CSN atvieglos juridisko vainas uzkraušanu, net ne satiksmi uz ceļa! Atsevišķi tiesu sistēmas arhīvos esoši spriedumi neko kopumā NEMAINA!

Un te piemērs par satiksmes organizācijas izaicinājumu cilvēku bezkaunībai un kretīnismam itkā civilizētā valstī ar visai ievērojamiem satiksmes organizācijas pūliņiem un prevenciju! Kāpēc strādā tikai ar "āmuru pa pieri" risinājumi. youtu.be/NoTMC-uxJoo

Pie kam ievērtē, lai arī avārija novērsta, tāpat to fūru izmānīt ārā nav vienkārši un ātri!

Palaidniex 21.augusts 2014 8:29
4 0 Atbildēt

p.s.

un kā tieši savādāk organizēt satiksmi un panākt ka 11. novembra krastmalā ar apbrīnojamu regularitāti neiesprūšt visāti vietējie bāleliņi ar vārdiem - "avosj proskaču"?

Kas tur ir jādara, lai kravinieka vadīājsbeidzot pievērstu kaut niecīgu uzmanību zīmēm un pat pirmajai iekārtajai barjerai pirms caurbrauktuves?

Vernons 21.augusts 2014 8:34
1 5 Atbildēt

Tieši tādi kā Tu arī nesaprot kas jādara! Un tādi kā Tu organizē satiksmi, krāso līnijas, izliek zīmes un pat uzrauga satiksmi!

Audit 21.augusts 2014 8:40
4 0 Atbildēt

Te Vernonam pa prieku, līdzīgs stāsts!

No Sūdzības iesniedzēja paskaidrojumiem izriet, ka viņš ir braucis ar atļauto maksimālo ātrumu 90 km/h.

Tiesas ieskatā šāds ātrums konkrētos apstākļos ir bijis par lielu, jo braucošā Traktortehnika, ņemot vērā automašīnas gaismu starmešu virzienu, bija reāli pamanāma tikai tad, kad Sūdzības iesniedzējs izbrauca no līkuma. Ieejot līkumā, automašīnas gaismas dabīgi apgaismoja ceļa pretējās puses nomali, vai labākā gadījumā – pretējo braukšanas joslu. Tikai tad, kad automašīna izbrauca no līkuma, proti, nostājās uz vienas ass ar Traktortehniku, tās gaismas varēja apgaismot priekšā esošos transportlīdzekļus. Šādā gadījumā pie ātruma 90 km/h nebija iespējas pietiekoši savlaicīgi pamanīt Traktortehniku un nobremzēt, līdz ar to Sūdzības iesniedzējam, jau izbraucot nelielo līkumu, bija jāparedz iespējamu pēkšņu šķēršļu parādīšanās uz ceļa un līkums jāizbrauc ar mazāku ātrumu. Turklāt bija jāņem vērā, ka uz ceļa bija pieblietēts sniegs, kas varēja apgrūtināt bremzēšanu.

Vernons 21.augusts 2014 9:19
2 7 Atbildēt

Tiesai ir jābūt neatkarīgai, aukstasinīgai un taisnīgai!

Nevienam nekas jav jāparedz! Bet ikvienam no mums ir jārada apstākļi, lai ikviens no mums būtu savlaicīgi pamanāms! CSN 10. un 113. punktu uzstādījums! Un par tad, ja arī traktoram aizmugure balta no sniega, kas arī nav pieļaujams, traktora lukturu gaisma priekšā izgaismo ceļu un traktors vienalga ir ieraugāms!

Tātad traktortehnika tumšā diennakts laikā uz ceļa stāvēt nedrīkst! Izskatās ka traktoram nebija nekādas gaismas un atstarotāju! Pie kam gaismām un atstarotājiem jāatbilst CSN 254. punkta prasībām!

Man patīk šīs juristu sarakstītās "pērles"! Nekas neiet kopā ar reālo dzīvi un no šeit rakstītā saprotu kad CSN jāpilda katram otram! Tāds ir šis tiesas ieskats!

Un ja tiesa balstītu savu spriedumu uz CSN 4., 6. un 10. punkta prasībām, kas noteic kārtību un secību kā darbojas Noteikumi, kā katram satiksmes dalībniekam ir jābūt aprīkotam, kā katram satiksmes dalībniekam uz ceļa ir jarīkojas šāds tiesas ieskats nevarētu rasties! Jo ātrāk juristi to sapratīs, jo labāk tas būs sabiedrībai kopumā!

Audit 21.augusts 2014 11:03
5 0 Atbildēt

Traktortehnika bija kustībā, brauca pa savu kustības joslu.

Juristi jau sen ir sapratuši, ka no VISĀM likumdošanas normām izriet, ka ja kāds ko pārkāpj, tad citam nav ne mazāko tiesību atbilstoši nereaģēt, jeb jādara viss iespējamais lai pārkāpums/noziegums neradītu tālāk ejošas negatīvas sekas. Ir tāda lieta kā "BEZDARBĪBA", kas, ja nezināji, ir sodāma rīcība.

Arī liecinieku, kurš nav veicis nekādas darbības pārkāpuma/nozieguma novēršanai var saukt pie atbildības kā līdzvainīgu nodarījumā.

"BEZDARBĪBA" nolaidība, nebilstoša rīcība, šo jau kāds varēja Tev piesiet tālajā 2001, labi, ka nebija letālu seku.

Papriecājies vel!

CSN punkti ir lasāmi un ievērojami to kopsakarā, proti, no tiem izriet vadītāja pienākums braukt ar tādu ātrumu, lai spētu izvairīties no iepriekš paredzamiem šķēršļiem vai briesmām, t.sk. citu autovadītāju manevriem. No šiem punktiem arī izriet, ka vadītājam ir uzlikts pienākums savu ātrumu izvēlēties tā, lai varētu izvairīties arī no pēkšņiem šķēršļiem, kas saprāta robežās ir paredzami un būtu jāparedz. Neapšaubāmi ātruma izvēlē ir jāņem vērā visi 113.punktā minētie faktori to kopsakarā, piemēram, ātrums jāizvēlas, ņemot vērā redzamību braukšanas virzienā, no kā atkarīgs vispirms tas, vai vadītājs paspēs savlaicīgi, atbilstoši ātrumam un attiecīgam bremzēšanas ceļam pamanīt pēkšņus šķēršļus vai citas briesmas, kā arī attiecīgajā vietā atļauto braukšanas

Paļāvība uz noteikumu ievērošanu citu personu rīcībā neizslēdz ceļu satiksmes dalībnieka pienākumu paredzēt ceļu satiksmē bīstamas situācijas un šķēršļus, ka arī uz tiem pienācīgi reaģēt. Tādēļ, Ceļu satiksmes noteikumu 119.punktā noteiktais pienākums izvēlēties tādu distanci, lai būtu iespējams izvairīties no sadursmes, nav atkarīgs no iemesla, kādēļ priekšā braucošā automašīna bremzē. Kā uzskata tiesa, minētais pienākums saglabājas arī tādās situācijās, kad priekšā braucošā transportlīdzekļa apstāšanās iemesls ir sadursme, tai skaitā, ja ir vainojams priekšā braucoša transportlīdzekļa vadītājs. Tulkojot Ceļu satiksmes noteikumu 119.punktu kopsakarā ar 113.punktu, tiesa uzskata, ka autovadītājam ir jāizvēlas tāda distance līdz priekšā braucošai automašīnai, lai viņš spētu pamanīt pēkšņu priekšā braucošās automašīnas apstāšanos, neatkarīgi no apstāšanās iemesla.

Ja Ceļu satiksmes noteikumu 119.punkts tiktu interpretēts V.K. norādītajā veidā, varētu nonākt pie nesamērīgiem secinājumiem. Piemēram, ja aiz pieteicēja būtu braukušas vairākas automašīnas un to autovadītāji nebūtu paspējuši izvairīties no sadursmes, tad no pieteicēja argumentācijas izriet, ka neviens no autovadītājiem nebūtu saucams pie atbildības par distances neievērošanu tā iemesla dēļ, ka vairāku sadursmju ķēdē pirmā sadursme notikusi otrās automašīnas vadītāja vainas dēļ. Tiesa šādu interpretāciju uzskata par neatbilstošu tam mērķim, kuram ir paredzētas Ceļu satiksmes likuma un Ceļu satiksmes noteikumu normas par braukšanas ātruma un distances ievērošanu. Katra transportlīdzekļa vadītāja pienākums ir neradīt satiksmei bīstamas situācijas, kas, savukārt, uzliek par pienākumu paredzēt iespējamu priekšā braucošas automašīnas pēkšņu bremzēšanu, kā arī neizslēgt ceļu satiksmes negadījuma iespēju.

Vernons 21.augusts 2014 15:02
0 6 Atbildēt

Juristi tiešām sen sapratuši, ka var izveidot "banku" Re - Re izskatā, čakarēt tautu, un sagraut Maximu! Juristi diemžēl nevada transpota līdzekļus un juristi nemacās fiziku. Izskatās ka esi sastrādājis kaudzi nelietību un es Tev esmu kā bieds, kas var Tevi norakt. Un es to arī izdarīšu.

Kas attiecas uz CSN 119. punktu, tad ar to jāsāk rakstīt ceļu satikmes Noteikumi, jo tas regulē attiecības starp priekšā, aizmugurē un blakus esošiem! Ārpus apdzīvotām vietām distancei ir jābūt vismaz pusei no braukšanas ātruma, bet kurš to ņem vērā uzsākot apdzīšanu. Latvijā ir divi ātruma režīmi 80 un 90 km/h. Kā vārdā? Ulmaņa gatvē arī divi 70 un 90 km/h! Kas to izdomāja? Un kādas sekas tas nes sev līdzi. Nekas uz ceļa nenotiek pēkšņi, kāds vienmēr izdara kaut ko aizliegtu, piemēram gājējs šķērso brauktuvi ar sadalošo joslu, pat policists Latvijā uzraugot satiksmi pastrādā tādu muļķību.

Ar Tavu demagoģiju, kad CSN ir jāpilda katram otram, vai tikai katram trešam, kā tagad tas notiek, nekas neuzlabosies. CSN 70., 73., 77., 118.4., ar Tuvu svētību ir miruši punkti! Satiksme rotācijas āplī, Mūkusalas ielā ir Tavs vai tādu kā Tu gara un roku darbs. Kāpēc Ventspilī pēkšņi radās loģisks aplis? Kas tur ir cita republika, vai tādus kā Tu tur šāviena attālumā no satiksmes!

Audit 21.augusts 2014 17:41
4 0 Atbildēt

Paskaties kā saskaņojums ir zem Ventspils apļa projekta! Nekā īpaša Ventspils aplī nav, kā bija 2 joslas tā palika, tikai radīta viena papildus, atsevišķa, trešā josla. Ja vēlies, pa paša apļa labo joslu vari riņķot cik gribi un tie kas tēmē uz otro, trešo, vai ceturto nobrauktuvi uz tā netiek.

Cik noprotu Tevi uz Parīzi laist nevar, Basltīlijas laukumā apjuktu un paralizētu satiksmi. Tādi apļi kā Latvijā ir katrā vecās Eiropas mazpilsētā, un lai cik tas būtu dīvaini, tur ar to izbraukšanu problēmu nav, kaut spēkā ir tie paši CSN kas Latvijā.

Praktiski visās ES valstīs spēkā ir šie divi ātruma režīmi 80 un 90 km/h. To Tev kā autovadītājam, kurš tur ir bijis vajadzētu zināt. Kā vārdā? - mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku vārdā.

Par fiziku liekas pašam Tev maza saprašana, 1/2 no ātruma ir tikai vidējais rādītājs, ko ietekmē kaudze apstākļu, transporta līdzekļa veids, masa, metroloģiskie apstākļi, ceļa segums un šī 1/2 tik pat labi var dubultoties.

Tieši tāpēc, kā kāds var izdarīt ko aizliegtu, Tev ir jābūt gatavam jebkurā brīdī reaģēt lai pēc iespējas novērstu sekas. Kaut vai braukšana ar "pusmīkstu" riepu, ja Tu redzi ka kādam ir šī "pusmīkstā" riepa, Tavs pienākums ir par to brīdināt, jeb novērst iespēju negatīvai situācijas eskalācijai, šo var 100 % pieskaitīt CSN 10. punktam.

Ārpus apdzīvotām vietām distancei ir jābūt vismaz pusei no braukšanas ātruma, bet kurš to ņem vērā uzsākot apdzīšanu, tā jau ir apdzenošā problēma, uzsākt manevru drīkst tikai ievērojot visus CSN punktus, arī ātruma limitu.

Vismaz es "pakaļā" nevienam nelienu, kur nu vel braucošai "mājai" aiz kuras nekas nav redzams, no kuras pie "-" grādiem krīt sniegs un ledus, vai no baļķvedēja zari un koka miza, kur nu vel starp dubultajiem riteņiem iesprūdis kāds ķieģelis vai laukakmens, nav mērķa pašam sevi apzagt, jeb pakļaut papildus riskam.

Paskaties Rīgas apvedceļu, sakrājas 10 autiņi aiz kādas fūres kas brauc pārkāpjot CSN, bet ar maksimāli iespējamo, ja elektronika nav pārveidota, ar 89 km/h. 10. uzsāks apdzīšanu, nesanāks to pabeigt, un pie visa vainīga būs fūre, jeb priekšā esošais, vai tomēr tas, kas šo manevru uzsācis nepārliecinoties par drošību, vai tie, kas pielipuši fūrei pie pēcpuses ar 5 m distanci? Te var minēt kaudzi "JA";

Fūres ātrums 80 km/h, attiecīgi to vieglāk apsteigt vai apdzīt, lielāka ātruma starpība nepārkāpjot CSN.

Nepieciešamības gadījumā bremzēšanas ceļš īsāks, lielāka iespēja izvairīties no negadījuma vai mazināt tā sekas.

Drošās distances neievērošana starp pārējiem, lai apdzenošais var viegli atgriezties savā joslā neradot apdraudējumu citiem.

Un vai vispār varēja uzsākt apdzīšanas manevru redzot situāciju perspektīvā.

Cik ir redzēts ka apdzen viens aiz otra, un otrais vel ar uguņiem vai skaņas signālu skubina pirmo apdzinēju un vēlāk nezinot kur likties veido "trešo" kustības joslu, ar domu, gan jau palasīsies malā!

Kāds te sakars ar atbildības uzvelšanu priekšā esošajam!?

Vernons 21.augusts 2014 23:29
0 6 Atbildēt

Un šo mēs visi arī apspriedīsim! Tiks izlikts autobusu vadītājiem zināšanai, kādi demagogi ir patiesi atbildīgi par iedibinātām nejēdzībām. Vēlu Tev veiksmi!

Audit 22.augusts 2014 8:33
0 0 Atbildēt

Paldies par vēlējumiem!

Pieļauju, ka tad viņi sapratīs kā jārīkojas uz ceļa lai neradītu draudus citiem satiksmes dalībniekiem, pasažieriem (lai tiem nav jākrīt) un galu galā paš sev!

No sākuma iepazīsties ar vārda "demagogs" nozīmi, vai arī kā no CSN izrauj tik sev izdevīgo!?

Palaidniex 21.augusts 2014 9:27
4 0 Atbildēt

Vernon - pie ceļu remonta stāvošajiem vienīgie iespejamie apstākļi bija izčibēt un ceļa remontam pašpazust!

Aklam muģilam ar kamazu visi būs nelietīgie traucēkļi!

Vernons 21.augusts 2014 9:36
0 4 Atbildēt

Ja Kamazam būtu apriori kārtībā bramzes, tad šādi pekstiņi nerastos!

Ja ceļinieki savu luksoforu noliktu kalna galā arī būtu gana labi!

Izskatās, kad mums vēl tāls ceļš ejams, lai saprastu, kas, kad un kā darāms!

Palaidniex 21.augusts 2014 9:44
5 0 Atbildēt

kam, mums?

Tas video ir no reāla "bezpriģela" valsts, kur lielākā daļa tiek darīta uz "abum", "avosj prokaķit" utt.

Tas, kas notiek uz mūšu ceļiem ir nesalīdzināmi augstākā līmenī, bet nenoliedzami vēl tāls ceļš ejams.

Tiesa video par austral fūŗistu pofigismu like domāt, ka vislielāko daļu negadījumu autori ir tieši cilvēciskais factors, kas vada auto, neskatoties uz to cik nu vien megalabi ir organizēta satiksme un cik nu attīstīti ir brīdinājuma signāli...

Sāksim ar to, ka auto neulučšaizēšana, nepārkraušana, ātrumu ievērošana, pieklājība un nebraukšana ātrāk par spējām un ātrāk par iespejamo astāšanos ceļu redzamības virzienā ir atkarīga tikai un vienīgi no pašiem braucējiem.

Vernons 21.augusts 2014 9:51
0 0 Atbildēt

Pie mums visus auto remontē servisos! Pie viņiem, Krievijā, visu remontē šoferi paši! Pie mums pieslēdz datotu un konstatē vainu, pie viņiem to visu amputē un "saīsina". Bet arī pie mums ir daļa braucēju, kas visu vēl dara paši. Un tad arī sāk atšķirties domāšana un rīcība.

Palaidniex 21.augusts 2014 10:22
4 0 Atbildēt

Un?

Un kur tam Kamazam to datoru lai pieslēdz?

Man ir vienalga kurš un kā veic remontu, galvenais lai tas ir veikts kvalitatīvi un auto lai droši saglabā ražotāja noteikto funkcionalitāti.

kalfonso 20.augusts 2014 22:25
1 0 Atbildēt

gaisa bremze smagajiem gadienā nenozīmē to, ka tad, kad "saiet ķīsēlī" (zūd spiediens sistēmā), tad nevis pazūd bremzes, bet ieslēdzas? (nezinu gan, kā ar kamaziem)

Vernons 21.augusts 2014 9:46
0 5 Atbildēt

Viesiem, ar gaisa bremzēm aprīkotiem, lieliem, smagiem braucamiem ir energo akumulātori, kur gaiss saspiež atsperes un visā braucina laikā tās stāv saspietā stāvoklī. Apstājotie un ieslēdzot stāvbremzi ("roceni") atsperes notur auto nekustīgā stāvoklī! Pazūdot gaisam auto apstājas automātiski! Bet ir vēl avārijas slēdzis ar kura palīdzību auto vadītājs var padot gaisu no rezerves sistēms un atbloķēt aizmugurējos tiltus, lai nobrauktu malā, nobrauktu no dzelzceļa pārbrauktuves, vai aizvilktos līdz stāvvietai. Un tam visam jābūt perfektā stāvoklī! Šim, izskatās, ka tās nebija!

Palaidniex 21.augusts 2014 9:58
3 0 Atbildēt

atsperes notur auto nekustīgi vai no bremžu pneimocilindriem ar roceni izlaiž gaisu?

jo nākamajā teikumā apgalvo ka atsperes spiež energoakumulatoros gaisu atpakaļ pneimocilindros, lai aiuto varētu izkustināt neražas gadījumā...

Vai nu tui stāstīt neproti vai nu ar otro teikumu pats apgāz pirmajā izklāstīto... :D

Vernons 21.augusts 2014 10:07
1 3 Atbildēt

Nu grūti man iet ar to iestāstīšanu, vieglāk ir redzēt to visu savām acīm. Izlasi vēlreiz un lēnām, visu uzrakstīju kārtīgi un secīgi!

Palaidniex 21.augusts 2014 10:14
5 0 Atbildēt

pārlasi pats

vai nu trūkst norāde kuras atsperes ko tur, vai nu esi sarakstījis putru

Vernons 21.augusts 2014 10:24
0 0 Atbildēt

Praporšķiks stāsta par rāciju.

Karavīri: "nado pļzovatsa racijei na tanke".

Karavīrs prasa: "racija na poluprovodņikah iļi na lampah"! Praporšķiks atbild: "Racija na tanke"!

Atsperes energo akumulātoros!

xxx 21.augusts 2014 19:03
0 1 Atbildēt

Jautājums Audit un palaidniexam.

Kāpēc jūs izliekaties par beigtiem un neskataties visus csn kopumā, bet izraujat kontekstu no tiem???

Kur CSN gramatiņā ir rakstīts distance ir pamats visiem CSN???

es tur redzu , ka ir rakstīts, kad ir aizliegts strauji bremzēt un pirms katra manevra japarliecinas par drošību vai netiks traucēti citi CSdalībnieki.

Un ja priekšā braucošais šīs elementārās lietas ievēros, tad savstarpēja sadursme starp priekšā braucošo un aizmugurē esošo ir pilnīgi izslēkta pie jebkuras distances..

Jūs ar savu populismu, domāšanas veidu sējat augsni noziedzīgām darbībām...

p.s. Ikdienā maksimāli cenšos ievērot to mistiski drošo distanci ,bet praktiski to izdarīt nepartraukti nav iespējams, tā ir utopija...

Palaidniex 21.augusts 2014 19:50
7 0 Atbildēt

Kur te kāds strau bremzēja? Kas liedz ievērot 119. Punktu kā visi to saprot - nebāzties par tuvu pa priekšu braucošajam? Kas liek modificet bremzes kraviniekam, kas liek klaji ignorēt ceļazīmes, kas liek braukt tik ātri, ka apstāšanās ceļš ir garāks par redzamibu?

Tiešām slikti ar uztveri?

xxx 21.augusts 2014 21:46
0 15 Atbildēt

ar uztveri slikti ir tev, 119. punktā ir skaidri un gaiši ir teikts priekšā braucošām bremzējot, ir jaizvēlas tāda distance, lai būtu iespējams izvairīties no sadursmes.

Tad pie kādiem noteikumie priekšā braucošāis drīkst bremzēt??? kādi nosacījumi jaizpilda pirms bremzēšanas un jebkura manevra???

Ja tu visu gribi norakstīt uz mistiski drošo distanci ,tad zūd jēgas pārējiem CSN.

Saproti, ka tu un tev līdzīgie valsts darbinieki šos noteikumus ir izkropļojuši līdz tādam līmeni, kad priekšā braucošais var justies kā svētā govs,. ja reiz noteikumi paredz pirms katra manevra parliecināties par drošību, un strauji bremzēt pats par sevi ir aizliegts, tad šie noteikumi ir jarespektē, nevis japiesauc plika distance.

Audit 22.augusts 2014 11:16
0 0 Atbildēt

Cepiens ne jau par vienu punktu, bet par, tieši,visu kopā, ko nekā negrib pieņemt daži indivīdi! Ja kāds ko pārkāpj, neievēro un tt, tad neviens nav citus atbrīvojis no atbildības ievērot CSN. Tieši tā viss ir jālas kopā, nevis jāizrauj kādi atsevišķi punkti uz ko arī ir norādījis likumdevējs un entīe tiesu spriedumi.

Audit 22.augusts 2014 12:16
1 0 Atbildēt

Ja kāds ielien, jeb "zog", respektīvi pārkāpj, tad Tavs, mans un citu pienākums ir darīt visu lai izvairītos no negadījuma, jo notikt var jebkas, jebkurā brīdī. Kaut vai tie paši "mācītāji", skaidri tak redzi, zini ka gatavojas "mācīt", tad kur problēma tam būt gatavam.

Lielākajam vairumam autobraucēju tas nesastāda ne mazāko problēmu. Jebkura strauja bremzēšana var tikt izsaukta ar kaudzi faktoriem, kas var nebūt cilvēka radīti. Pietam, autovadītājs nedrīkst aizmirst par sevis vadītā transporta līdzekļa tehniskām īpašībām. Autobusa pasažieri ir papildus apgrūtinājums tā vadītājam un tas jāņem vērā tikai un vienīgi tā vadītājam, līdz ar to jāievēro papildus, praktiski daudz lielāka piesardzība. Cik autobusu vadītāji Latvijā pasažieriem liek lietot drošības jostas, ja tādas ir aprīkojumā. Esmu saskāries ar situāciju gan Francijā, gan Vācijā, kur starppilsētu autobusā ir obligāta prasība lietot drošības jostas, pie mums pie kājas, kas notiek, tik vēlāk meklēt kādu citu vainīgo. Tas pats ar vieglajiem autiņiem, tur pasažieriem tas ir pašsaprotami un arī nelietošanas gadījumā saņems aizrādījumu no vadītāja.

Kāpēc Tu izbrauc nepārredzamu līkumu, krustojumu, vai brauc pa nezināmu ceļu/ielu ar samazinātu ātrumu, lielāku piesardzību, jo nezini, kas sekos! Tas pat ir beznosacījuma refleks, lai gan arī CSN prasība.

Uztaisīsi, jeb mainīsi CSN, starpcitu ko var veikt tikai EK, kur visa atbildība būs pirmajam, satiksme apstāsies.

Latvijā, tāpat kā visā Eiropā spēkā ir vieni un tie paši CSN, ir nelielas atšķirības, bet tas jau attiecas uz specifiskiem punktiem, ātruma režīms, tā pati distance kas šur tur ir minēta precīzos metros, kas nav ne 10, 20, 30 m bet lielāka.

Nemēģināšana izvairīties no negadījuma, var tikt traktēta un pat ir, kā ļaunprātīgs nodarījums ar iepriekšēju nodomu.

Cik dzirdēts par zvaniem ceļu policijai, ka kāds no satiksmes dalībniekiem neievēro CSN, Latvijā maz. Man labam paziņam ir jauka kvīts, precīzi neatceros cik EURO, bet virs 100, kur kāds onkulītis pasūdzējies, ka šis uz bāņa ar savu fūri pielipis onkam pie pēcpuses. Ko Onkam var pārmest, šis ar 90 km/h braucis pa malējo labo joslu, ar viņam drošu ātrumu, un neviens to nevar aizliegt. Kas Tev liedz to darīt šeit, kāds nogriez cēlu, neparādīja virzienrādītāju un tt, piefikē Valsts reģistrācijas nr, laiku, vietu un paziņo, bet tīšām braukt virsū aizliegts, vari, bet rēķinies ar iespējamām sekām.

CSN ir tiešā saistībā ar daudziem likumiem, pat pamatlikumu, un neviens no šiem likumiem nepieļauj kādu padarīt vairāk vai mazāk atbildīgu jebkurā situācijā.

xxx 22.augusts 2014 20:21
0 0 Atbildēt

Visu jau tu esi aprakstījis ļoti jauki skaisti!

Bet par autobusa pasažiera rīcību, vai viņš piesprādzējies vai izdomājis piecelties pastaigāt, vai pagilēt starp krēsliem utt tam nu gan šoferītis nekādi navar izsekot līdzi. Un tevis pieminētās Vācīja par šiem pārkapumiem tieši soda pašu pasažieri nevis šoferīti...

Par sadursmēm ,nu kurš gan specīāli kaut kur grib ieskriet, ja vien ar tādu gājienu nevēlas nopelnīt?

ja izskaudīsim tādu lietu, kad pie visām situācījām vainīga ir mistiskā distance tad sadursmju skaits samazināsies ievērojami, jo priekšā braucošais būs spiests atbildēt par savu rīcību un nepardomātus manevrus neviens neveiks, kas pats par sevi ir CSN pārkāpums.

Audit 25.augusts 2014 9:29
0 0 Atbildēt

Tā ir tikai un vienīgi autobusa vadītāja atbildība, vai viņa pasažieris sēž savā vietā vai vazājas apkārt. Ja vazājas, tad transporta līdzeklis ir jāvada tā, lai varētu izvairīties no CSN neradot apdraudējumu pasažieriem.

Sods Vācijā ir abiem, jo viens nedrīkstēja uzsākt kustību, vai to turpināt, otram bija jāpiesprādzējas, palasi Vācu likumus.

To nav iespējams mainīt! Neies kopā ar kaudzi citu likumu un satiksme pilnīgi apstāsies! Būs jāievieš vesela kaudze papildus izņēmumi, koks, bedre (neskatoties uz atbilsto\sas ceļazīmes esamību), meža zvērs, gājējs, motocilkists, velosipēdists un tt. 3. pēdējos liek aizsargāt arī citi likumi, kā mazākaizsargātās personas un uzbraukšana tiem , pamatojoties ar to ka nevarēju strauji bremzēt jau ir krimināli sodāma.

Ko teisii Tu un vecais Kiesners, ja negaisa laikā lūzt koks, Viņa Nordekas Sprinters nomet pa mēmajiem un pats Kiesners ar savu māju uz riteņiem Sprinteri padara 2x īsāku.

Kas atbildēs par 1. klases skolēnu dzīvībām Sprinterī šajā gadījumā? Sprintera vadītājs, kurš darīja visu iespējamo lai tos pasargātu, Kiesners, kuram viss vienalga kas notiek priekšā, vai dabas parādība! Kaut gan jebkurai darbībai, likumam un noteikumiem pamatā ir saglabāt cilvēku dzīvību pie jebkuriem apstākļiem.

Vernons 25.augusts 2014 14:13
0 0 Atbildēt

Pietiks papildināt CSN 10. punktu, kur katrs priekšā esošs priekšmets un satiksmes dalībnieks garantē drošību un viss nostāsie ssavās vietās! Uzstāda ceļa zīmi un tā ar laiku ieaug kokos! Uzstādītam luksoforam priekšā novieto ceļa zīmi un luksofors vairs nava savlaicīgi ieraugāms. Pat kokus pilsētā nespējam apzāģēt atbilstoši CSN prasībām!

Ja autobusa vadītājs vada autobusu "juridiski pareizi" ar visām no tā izrietošām sekām, tad visi pērējie, kas uzrodas viņam priekšā, ir "juridiski nepareizi" un tādi tiek sabraukti, nosisti un sasisti. Tāda ir reālā ikdiena, bet Tu apelē pie tiem, kuri zina "KĀ" un vēl, lai glābj neglābjamo.

Visiem viss taptu skaidrs un nevarētu neviens piekopt dubultu morāli! Manā skatījumā lietas sāk iet uz labo pusi. Izpildi savu mājas darbu un viss būss teicami!

Kiesners zina "KĀ", bet vai tu zini?

Audit 25.augusts 2014 15:24
1 0 Atbildēt

Ja Kiesners zinātu kā, un viņa domu gājiens nebūtu pretējs loģikai, tad pēdējos 15 gados viņš jau būtu to izdarījis.

"Ja autobusa vadītājs vada autobusu "juridiski pareizi" ar visām no tā izrietošām sekām, tad visi pērējie, kas uzrodas viņam priekšā, ir "juridiski nepareizi" un tādi tiek sabraukti, nosisti un sasisti"

Šito jāpietaupa, fantastiska domu gājiena pērle! Malacis!

Gribēji laikam rakstīt šādi:

Ja autobusa vadītājs vada autobusu "juridiski pareizi" ar visām no tā izrietošām sekām, tad visi pērējie, kas uzrodas viņam priekšā, nekādi nevar tikt sabraukti, nosisti un sasisti un autobusā esošie paliek bez zilumiem"!

Audit 25.augusts 2014 11:16
0 0 Atbildēt

Un tad nonāksim pie šādām situācijām:

www.delfi.lv/video/delfi/v....d?id=44884962

Vernons 25.augusts 2014 14:18
0 0 Atbildēt

Bija vēl viens līdzīgs gadījums Ķīnā! Jautājums ko darīja vadītājs! Izskatās ka bija kāda cita blakus nodarbe, tikai ne auto vadīšana!

Audit 25.augusts 2014 17:02
1 0 Atbildēt

Nu re, pats atbildēji uz sev sasāpējušo jautājumu!

Pamēģini, kaut vai to pašu ziemeļbriedi Somijas ziemeļos notriekt, un tad, somu policistam paskaidrot, ka pēkšņi, negaidīti un tt. Tas nekas ka autiņš apdauzīts, vel par lopiņu būs jāsamaksā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti