Slapja iela, neveiksmīgs manevrs un spēcīgs blīkšķis (+ video) 41

 
iAutolv | 8.jūlijs 2015 16:31

Laikam jau dažādu apstākļu sakritība ir par iemeslu smagai avārijai, kuras rezultātā VAZ saduras ar pretimbraucošo krosoveru.

 
41 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kaspis 9.jūlijs 2015 14:13
23 0 Atbildēt

ja bremzes "mēdz" noķīlēt - tad apskate, ja tāda ir, ir nopirkta, nevis nopelnīta. Un šoferis, kurš apzināti izbrauc no garāžas ar tādā tehniskā kārtībā esošu auto, ir slepkava ar iepriekšēju nodomu. Tieši tik vienkārši.

Par video, par pēkšņumu un signāliem. Video trešajā sekundē starpjoslu spraugā redzami kreisā pagrieziena veicēji no pretējās joslas, vispirms balts mikriņš, tad sudrabotais džips, tad vēl daži. Tātad, tajā laikā filmētājam priekšā esošais jau stāv vai veic pēdējos bremzēšanas metrus. Atgādinu, jau trešajā sekundē. Devītajā sekundē, mēģinot pārkārtoties pa labi, skaidri redzams busa ieslēgtais kreisais pagrieziena signāls. To nu es nesauktu par "pēdējā brīdī, priekš sevis". Vazam bija vismaz 6 sekundes, lai pieņemtu lēmumu un reaģētu. Tālāk: 11padsmitā sekunde, vazs jau ir šķērsām - secinu ka slepkava pie šī auto stūres nu kautko mēģina grābt un labot - bet, diemžēl, tik debīlu darbību rezultātā cieš pilnīgi nevainīgi pretimbraucēji. Tas ir tas ko es redzu un saprotu - es par sevi varu pateikt ka mani identiskā situācijā nepārsteigtu ne buss, ne kamazs, jo es FILTRĒJU KAS NOTIEK UZ CEĻA. Ko arī visiem novēlu.

Par distanci, tā tiek bieži piesaukta. Pieņemu ka īpaši neviens man neoponēs, ja teikšu ka katram šoferim DROŠA distance var būt savādāka. Cits spēj reaģēt ātrāk, cits lēnāk, lai nu būtu. Bet ja tu pilsētā, pie ātrumiem zem 50kmh spēj ietriekties pakaļā vismaz 5-6 sekundes priekšā esošam STĀVOŠAM UN PAGRIEZIENU RĀDOŠAM auto, tad jāsaka, satiksmē tev NAV vietas! Punkts. Un tam nav nekāda sakara ar distanci vai citiem noteikumiem - ej un MĀCIES BRAUKT vēl slēgtos poligonos.

kaspis 8.jūlijs 2015 22:00
18 0 Atbildēt

jāsaka - man patika KĀ stāvēja busiņš - ir daļa šoferu, kas gaidot uz kreiso pagriezienu jau stāvot izgriež stūri - šim rati bija taisni - tas nozīmē ka gadījumā, kad kāds aunapiere, kā šajā video redzamais vaz lūznis, ietestu pakaļā - busiņu tikai pamestu uz priekšu. Bet tos, kas stāv un gaida ar izgrieztiem ratiem, trieciens izmestu tieši pretējā joslā zem sitiena visiem pretimbraucošajiem. Itkā sīkums, bet var gadīties ka tieši tas glābj dzīvību. Nez, autoskolās ko tādu māca?

Palaidniex 9.jūlijs 2015 10:39
13 0 Atbildēt

Viņam pagrieziena rādītājs rādās no pirmā brīža, kā tas ir kadrā...

Viss pārējais ir tava fantācija...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti