Slapja iela, neveiksmīgs manevrs un spēcīgs blīkšķis (+ video) 41

 
iAutolv | 8.jūlijs 2015 16:31

Laikam jau dažādu apstākļu sakritība ir par iemeslu smagai avārijai, kuras rezultātā VAZ saduras ar pretimbraucošo krosoveru.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 8.jūlijs 2015 19:47
10 0 Atbildēt

Atkal kārtējais video par nespēju novērtēt situāciju deguna priekšā...

Bl*d 8.jūlijs 2015 19:59
0 3 Atbildēt

cik nu situāciju, bet sava braucamā bremzes gan - nevar spiest veca žiguļa bremzes grīdā, sanesīs kā likts

Palaidniex 8.jūlijs 2015 20:37
4 0 Atbildēt

Tas ir komplekss jautajums, kas ietver ātruma izvēli, ņemot vērā laika apstākļus, transporta un kravas īpatnības... Starp citu, tas ir atrakstīts CSN.

Jāpiekrīt arī Burbergam, ka varēja arī pārkārtoties, BET situācijas sev deguna priekšā kompleksais novērtējums bija tik klins, tad arī pārkārtošanās mēģinājums "izdevās" tik pat "elegants"...

Vernons 9.jūlijs 2015 9:59
0 7 Atbildēt

Nefantazē, bet paskaties kas un kad iedegas aizmugurē busam!

Palaidniex 9.jūlijs 2015 10:39
13 0 Atbildēt

Viņam pagrieziena rādītājs rādās no pirmā brīža, kā tas ir kadrā...

Viss pārējais ir tava fantācija...

Palaidniex 9.jūlijs 2015 11:24
3 0 Atbildēt

P.S. un tas vēlāk nokrašotais auto tak nebūtu mēģināji mēģinājis pārkārtoties pa labi, ja nebūtu pamanījis pagrieziena rādītāju JAU STĀVOŠAM busam, vai ne tā?

Palaidniex 9.jūlijs 2015 11:23
9 0 Atbildēt

Vernon, uzdošu tev jautājumu:

Situācija auto ir ieņemis pareizu pozīciju, lai nogrieztos krustojumā, bet dēļ satiksmes/gājējiem ir brīdis jāuzdgaida un kustība nav iespējama - auto stāv un gaida brīdi drošam manevram.

Vai stāvošam auto ir jāspīd bremžugunīm (kurš CSN punkts to nosaka), vai tomēr normāli cilvēki stāvošu šķērsli spēj atšķirt arī bez tiem?

Vernons 9.jūlijs 2015 13:20
0 18 Atbildēt

Atbilde būs ciniska! Jāizsvītro no CSN 119. punkts! Balstīts uz emociju un pretēji fizikas likumam par ātruma starpību un bremzēšanas ceļu garumu!

Stāvot šādā pozīcijā busam bija STOP signāli! To nosaka CSN 10. punkts un liģika!

Bet Tev, kuram nospļauties par to, kas notiek aizmugurē un kuram visi citi vainīgi, tikai ne pats var arī nebūt!

Ja pievērsi uzmanību Kamazs ar konteineru apstājās ceļa malā bez STOP signāliem un 5 W lampiņu labā pagrieziena vietā! Tas Kamazs ir tieši tāds kā Tev patīk un tieši tāds kā Tu arī to vada!

khe 9.jūlijs 2015 13:44
0 0 Atbildēt

Pie kādiem nosacījumiem vienam auto ieskrienot otrā auto vai otram auto izvairoties uztaisot citu krašu aimugurējais auto būtu uzskatāms par vainīgu un priekšējais nē?

Vernons 9.jūlijs 2015 13:55
0 12 Atbildēt

Video kameras visiem! Nosauc vienu gadījumu, kad uz ceļa, uz karstām pēdām, veikti pilnu auto ekspertīzi? Lukturu stāvoklis, lampu atbilstība vietai, slēdžu darbība.

Šodien "apriori" vainīgs ir aizmugurē esošais, jo nav ievērojis "mistisku" distanci! Palasi CSN 119. punktu un uzdod sev jautājumu, kas jādara pēc CSN "priekšā braucošam bremzējot", jo strauji bremzēt vienkārši ir aizliegts!

Par to visu mēs varam pateikties CSDD un ceļu policijai, kuriem tā ir vieglāk dzīvot, bet vai tas ir pareizi.

khe 9.jūlijs 2015 13:47
8 0 Atbildēt

drusku neloģiski sanāca, bet doma cerams skaidra. Pie kādiem nosacījumiem priekšā esošais nav vainīgs? Bet nosacījumus lūdzu tādus praktiskus - nevis stilā "laicīgi rādīja pagriezienu utt".

Vernons 9.jūlijs 2015 14:11
0 10 Atbildēt

Kad tas aizmugurē esošais ir aizmidzis! Un to var arī pierādīt! Piemērs Liepājas šoseja, pie Kalvenes, Volvo ielika, 90 sekundes, stāvošam autobusam pakaļā! Internetā ir liecinieka liecība!

Uz apvedceļa tāds pats gājiens! Abos gadījumos bija bojā gājušais.

Man ir cits jautājums, kāpēc kustības organizācija neatbilst tam, kas rakstīts CSN. Piemēram, kur ir ātruma samazināšanas un ieskrējiena joslas. Un ja ir, kāpēc tik īsas!

Iesaku domāt par sevi un savu drošību, jo tas 40 tonnīgais, ar aizmigušu vadītāju pie stūres, vai bremzētu reakciju tieši Tavas paša brīdinājuma signālu laicīga neslēgšana un vēl izteiksmīga braukšana joslā. Nestājies kā tramvaja vagons otram aizmugurē, nostājies puspozīcijā, lai var apbraukt un aizbraukt! Tici man, atmaksājas!

Palasi CSN punktu salikumu 10. un 70.! Tur Tev būs atbilde!

khe 9.jūlijs 2015 14:53
6 0 Atbildēt

Cik ilgi ir jābūt aizmigušam aizmugurējam lai viņu traktētu pa vainīgu? min 90 sekundes? Man izskatās ka video aizmugurējais kāreiz ir kādas 5,6 sekundes vismaz aizmidzis.

Tas ka jādomā par savu drošību, tas ir pareizi. Tā ir jādara ļoti daudzās dzīves situācijās. Pat slotas kāts var vienreiz izšaut. Bet ja nu tomēr gadās ciest avārijas situācijā esot priekšā, strauji nebremzējot, rādot pagriezienus. Tad ko īsti nozīmē "vainīgs"? Vai vainīgs juridiski, vai vainīgs pieredzes trūkums un esi upuris? Ko īsti nozīmē - "vainīgs"?

Vernons 9.jūlijs 2015 16:14
0 8 Atbildēt

Es salikšu tā kā paredz Noteikumi! Saskaņā ar CSN 4., 6. un 10. punktiem, kas noteic, kā katram uz ceļa ir jārīkojas!

Esi prognozējams un izpildi šekojoši 70., 73., 77., 118.4., tas aizmugurē braucošam radīs iespēju izpildīt gan 113., gan 119. punktā mineto "distanci"! Un tas viss atbilst CSN vienam vienīgam punktam 10.! Rīkojies TĀ, lai nerastos bīstama situācija!

Šad un tad parādās informācija, kad vadītājs nomira pie stūres! Arī šādai situācijai trenē sevi. Man vienmēr aktuāls jautājums, kā es rīkošos, lai izdzīvotu!

Iemācies vienmēr uzvesties uz ceļa "juridiski" pareizi! Grūti, bet nepieciešami, jo vainīgā OCTA samaksās! Labāk līdz tādai situācijai nenonākt! Vai Tev to vajag?

Vainīgs kļūsi tiesā, kad soli pa solim visu saliks pa plauktiem un tad pat 119. punkta pirmā daļa nepalīdzēs! Es to pārdomām!

Konuss 9.jūlijs 2015 23:52
8 0 Atbildēt

Vernon! Ne tikai 4., 6. un 10. punkti nosaka, kā katram uz ceļa ir jārīkojas! VISI CSN punkti nosaka, kā katram ir jārīkojas attiecīgā situācijā! VISI! Nelasi tikai katru otro punktu!

Palaidniex 9.jūlijs 2015 18:01
7 0 Atbildēt

un jā - pilsētā 100 (!!!) metrus priekšā pie krusta ar ieslēgtu pagrieziena rādītāju jau stāvošs transportlīdzekjlis skaitās neizpildījis - 70., 77.??? Vai arī pārkāpis 118.4???

Tev pašam viss ir labi??? 80-100 METRUS priekšā stāv transportlīdzeklis, kas rāda pagriezienus, cik vēl savlaicīgāk izdarīt? Kā 100 metrus priekšā stāvošs auto var pārsteigt ar STRAUJU bremzēšanu pie ātrumiem ~50 KM/H????

Palaidniex 10.jūlijs 2015 8:07
8 0 Atbildēt

p.p.s.

Starp citu Daugavpils centrā 100 metri nozīmē veselu kvartālu!

Rīas centrā uz Barona, Brīvības, Čaka ielām vidēji kvartāls būs ap 130 metriem...

Palaidniex 9.jūlijs 2015 17:34
8 0 Atbildēt

Vernon - tu pats bremzējot patiešām cel roku gaisā? :D :D :D

Palaidniex 9.jūlijs 2015 17:36
8 0 Atbildēt

P.S.

Un jā - Vernon - no tav a pentera izriet, ka rādot piemēru, tev pašam sevi ir jānovāc no ceļa un vairs nekad uz tā nedrīksti rādīies, jo jebkas, dspriežot pēc tavas loģikas var būt bīštams vai traucējošs citiem.

Tākā - ja tu tā uzskati - nost no ceļa, pārējie kaut kā spēj saprast lietas normāli un uzskata, ka par SAVU rīcību ir jāatbild, nevis jānoveļ vaina uz citiem, kam esi uztriecies virus...

Burbergs 8.jūlijs 2015 19:56
9 0 Atbildēt

Pelnīti dabūja.

Prasījās nedaudz atlaist gāzi, palaist pelēko un mierīgi pārkārtoties.

Braucot jākontrolē, kas notiek apkārt.

Vernons 9.jūlijs 2015 13:30
0 6 Atbildēt

Tur neviens neko pelnīti nedabūja! Upuris upurim galā! Žigulim noķīlējuši divi bremžu cilindri! Un ar ko tas, pretējā joslā bija TĀ noziedzies, lai Žiguli dabūtu sev purnā!

Auto vienmēr jābūt kārtībā! Bet Vai Tu, kā auto instruktors, savam kursantam spēji izstāstīt visas nianses, kuras ir tajos Noteikumos un arī nav Noteikumos?

Burbergs 9.jūlijs 2015 15:43
7 0 Atbildēt

Ko nozīmē "visas nianses"? :)

Mans darbs kā autoinstruktoram ir iemācīt braukt:

- droši;

- ekonomiski;

- pieklājīgi;

- paredzēt ziepes.

Vernons 9.jūlijs 2015 16:18
0 9 Atbildēt

Un kā ar Rotācijas apli?

Un kā ar brīdinājuma signāliem?

Kā ar izteiksmīgu braukšanu joslā?

Kāpēc STOP signāls Noteikumos ar paceltu roku?

Tad vēl liels kāpēc instruktori neceļ trobeli par "caurumiem" CSN?

Es cienu Tavus komentārus! Tie ir racionāli un viela pārdomām!

Palaidniex 9.jūlijs 2015 17:38
8 0 Atbildēt

Vernon - STOP signāli ir ar lukturiem, lieliski atrakstīi MK noteikumos, tādos pašos noteikumos kā CSN, kas arī ir nekas vairāk kā tādi paši MK noteikumi...

Kad vienreiz izārstēsi savu disleksiju???

Konuss 9.jūlijs 2015 23:58
7 0 Atbildēt

Acīmredzot Vernonam pieklibo izpratne par Ceļu Satiksmes likumu, ar kuru, piemēram, man autoskolā sāka mācīt manu uzvedību uz ceļa. Vispirms bija jāizprot Ceļu Satiksmes likums un pēc tam tikai sekoja noteikumi.

Burbergs 9.jūlijs 2015 23:26
3 0 Atbildēt

1. Rotācijas aplis.

- ja jābrauc ilgi, vēlams pazust no ārējās joslas;

- (Mūkusalas aplis) taktiski pareiza iebraukšana/izbraukšana: ja otrā josla ir krietni īsāka, nebaidamies braukt no tās. Ja griežamies reizē ar smago, ņemam vērā tā gabarītus. Izbraucot Bauskas virzienā, protams, uzreiz uz otro joslu, un tml.

- braucot uz pirmo, skatamies, vai pa apļa otro joslu braucošais tieši tajā brīdī negrib pārkārtoties. Braucot uz otro, skatamies, ko dara arī mašīnas 1. un 3. joslā.

2. Brīdinājuma signāli.

- rādam laicīgi, PIRMS manevra.

3. Izteiksmīga braukšana joslā.

- bez iemesla nelēkājam pa joslām;

- griežoties, izteiksmīgs malējais stāvoklis;

- stāvot izvēlamies tādu intervālu, lai moči tiek garām.

Par "caurumiem" CSN sevišķi neiespringstu: braucam paši solīdi, bet NEPĀRTRAUKTI turam ausis un acis vaļā, savādāk - kā Tu saki - var iestāties Nāves sods.

kaspis 8.jūlijs 2015 22:00
18 0 Atbildēt

jāsaka - man patika KĀ stāvēja busiņš - ir daļa šoferu, kas gaidot uz kreiso pagriezienu jau stāvot izgriež stūri - šim rati bija taisni - tas nozīmē ka gadījumā, kad kāds aunapiere, kā šajā video redzamais vaz lūznis, ietestu pakaļā - busiņu tikai pamestu uz priekšu. Bet tos, kas stāv un gaida ar izgrieztiem ratiem, trieciens izmestu tieši pretējā joslā zem sitiena visiem pretimbraucošajiem. Itkā sīkums, bet var gadīties ka tieši tas glābj dzīvību. Nez, autoskolās ko tādu māca?

Vernons 9.jūlijs 2015 9:57
0 73 Atbildēt

Busiņš pēdējā brīdī, pats priekš, sevis ieslēdza virzienrādītāju!

Bremzes Žigulim, mēdz noķīlēt bremžu cilindrs, ir tādas kā šajā gadījumā. Stūre pagriezta pa labi, bet griežas pa kreisi.

Palaidniex 9.jūlijs 2015 10:37
6 0 Atbildēt

Kā tad... Pēdējā brīdī...

Visur Tev rādās pēdējais brīdis...

Vernons 9.jūlijs 2015 13:24
0 79 Atbildēt

Pie trešās reizes, mirgojot pagriezienam, Žigulis jau bija ceļā uz pretējo joslu!

113. punkts - šķērslis! CSN 70. punkts virzienrādtājs, kad ir jāieslēdz? Nav normas, nav pārkāpuma!

Savlaicīgi! Katram TĀ savlaicības izpratne ir dažāda.

kaspis 9.jūlijs 2015 14:13
23 0 Atbildēt

ja bremzes "mēdz" noķīlēt - tad apskate, ja tāda ir, ir nopirkta, nevis nopelnīta. Un šoferis, kurš apzināti izbrauc no garāžas ar tādā tehniskā kārtībā esošu auto, ir slepkava ar iepriekšēju nodomu. Tieši tik vienkārši.

Par video, par pēkšņumu un signāliem. Video trešajā sekundē starpjoslu spraugā redzami kreisā pagrieziena veicēji no pretējās joslas, vispirms balts mikriņš, tad sudrabotais džips, tad vēl daži. Tātad, tajā laikā filmētājam priekšā esošais jau stāv vai veic pēdējos bremzēšanas metrus. Atgādinu, jau trešajā sekundē. Devītajā sekundē, mēģinot pārkārtoties pa labi, skaidri redzams busa ieslēgtais kreisais pagrieziena signāls. To nu es nesauktu par "pēdējā brīdī, priekš sevis". Vazam bija vismaz 6 sekundes, lai pieņemtu lēmumu un reaģētu. Tālāk: 11padsmitā sekunde, vazs jau ir šķērsām - secinu ka slepkava pie šī auto stūres nu kautko mēģina grābt un labot - bet, diemžēl, tik debīlu darbību rezultātā cieš pilnīgi nevainīgi pretimbraucēji. Tas ir tas ko es redzu un saprotu - es par sevi varu pateikt ka mani identiskā situācijā nepārsteigtu ne buss, ne kamazs, jo es FILTRĒJU KAS NOTIEK UZ CEĻA. Ko arī visiem novēlu.

Par distanci, tā tiek bieži piesaukta. Pieņemu ka īpaši neviens man neoponēs, ja teikšu ka katram šoferim DROŠA distance var būt savādāka. Cits spēj reaģēt ātrāk, cits lēnāk, lai nu būtu. Bet ja tu pilsētā, pie ātrumiem zem 50kmh spēj ietriekties pakaļā vismaz 5-6 sekundes priekšā esošam STĀVOŠAM UN PAGRIEZIENU RĀDOŠAM auto, tad jāsaka, satiksmē tev NAV vietas! Punkts. Un tam nav nekāda sakara ar distanci vai citiem noteikumiem - ej un MĀCIES BRAUKT vēl slēgtos poligonos.

Palaidniex 9.jūlijs 2015 18:04
8 0 Atbildēt

Ar visām 4 par!

Un jā - vēl der tikai pielikt to, ka CSN ir atrakstīts ka arī ātrums ir jāizvēlās atbilstoši vadāmajam transporta līzeklim, kravai, redzamībai un meteoapstākļiem - 112. punkts...

khe 9.jūlijs 2015 17:11
6 0 Atbildēt

Viss pareizi. Bet es uztvertu visus tos punktus kā vienādi svarīgus. Neprioritizējot nevienu no tiem. Tas tomēr ir kopums, kas paredzēts lai satiksme būtu droša. Līdz ar to 119. punkts un visi pārējie ir vienādi svarīgi. Lai gan neesmu autobusa šoferis, bet visā savā braukšanas stāžā (10g) esmu redzējis vismaz kādus 10 gadījumus kur cilvēki blakus auto ir aizsapņojušies, aizskatījušies telefonā vai kā citādi novērsuši uzmanību no ceļa un ir notikusi (vai gandrīz notikusi) "buča", tur kur problēmu principā nevajadzētu būt. Reiz krustojumā griežot pa labi un laižot gājējus ripinoties aizmugurē dabūju sitienu. Sieviete aizsapņojās, sajauca pedāļus, kam negadās. bet nu pirms tam pārāk jau līda tuvu klāt varēja redzēt. Bet es tad izvēlējos garantēt drošību sev priekšā vispirms, jo gājēju nobraukt gribējās mazāk par sabuktētu pakaļu.

Bet ir arī citāds gadījums. Ieliku slīpi aizmugurē vienam auto kas atmuguriski izbrauca uz brauktuves slidenā rudenī. Izvairīties nebija iespēju - trotuārs ar bija ar gājējiem. Labi ka trāpīju slīpi, līdz ar to nevarēja uzburt stāstu par braukšanu un neievērotu distanci. Ātrums bija adekvāts ceļa apstākļiem. Juridiski vainīgs otrs, es arī vainīgs savā ziņā - pieredzes trūkums liedza nojaust briesmas iepriekš. Bet mans sods bija izčakarēts laiks. Es varu būt vainīgs tikai pret sevi, bet lielais situācijas vaininieks ir tas otrs. Bet nu beigās, parunājos ar policistu saku un kas būtu ja būtu taisni ieskrējis pakaļā, viņš saka tad vienīgais liecinieki + videoreģistrators varētu izglābt. Videoreģistratori ir ierocis kā sargāt savu priekšu no kaitniekiem. Nu nevar citādi pierādīt ka tas priekšējais uzvedās neadekvāti. Un būsim reāli - n-reizes vairāk cilvēki grēko ar savas priekšas nesargāšanu. Starp citu, jo rūpīgāk sargāsi priekšu, jo pakaļa pati par sevi būs drošāka - mazāka varbūtība neadekvātiem manevriem. Un arī redzamība uz priekšu lielāka.

Saprotu, ka autobusam priekša sagādā vairāk problēmas dēļ savas masas un manevrētspējas nekā pakaļa. Jābūt uzmanīgam un jālieto videoreģistrators sliktajiem gadījumiem.

...uh palags sanāca

Vernons 10.jūlijs 2015 8:16
0 7 Atbildēt

Alumīnija virzulīši ar agresīvu bremžu šķidrumu korodē un noķīlē bremžu cilindrā! Uz apskati jau bija kārtībā. Delikāti bremzējot vari arī neuzzināt, ka ir iestājusies tāda problēma!

Palaidniex 10.jūlijs 2015 8:36
8 0 Atbildēt

Mašīnai ir apkopju un dažādu mezglu NOMAIŅAS intervāli, vai tu savam 10 gadus vecajam auto esi labprātīgi nomainīgis AirBagus uz jauniem, maini Bremžu diskus atbilstoši ražotāja norādēm vai tikai tad, kad tev beidzot pasaka, ka nu tie ir krimināli plāni?

Maini bremžu eļļu reizi 2 gados?

Izskatās ka to nedari - līz ar to esi noziedzinieks ar iepriekšēju nodomu. Tāds transporta līzeklis nedzīkst piedalīties koplietošanas satiksmē. Gluži kā alkobraucēji...

Meklēt attaisnojumus auto nevadāmībai un uzskatīt to ne tikai par normu, bet kā vainu mīkstinošu apstākli nepietiekamu auto apkopi un tās neesamību neesamību ir noziegums pēc definīcijas!

Es ieteiktu tādā gadījumā volgām vernoniem, kamaziem utt transporta līzekļiem skati ik 2 mēnešus, jo īpašnieki nemaz neliekas ne zinis par auto nevadāmību raisošām problēmām.

Lūk viena nedegoša bremžu lampiņa esot sliktāk par ķīlējošiem ratiem... BRAVO SLEPKAVU AR NOLŪKU atbalstītāj! BRAVO!

Vernons 10.jūlijs 2015 9:14
0 8 Atbildēt

Tad kad nonāk līdz tiesai tad sākas pilna mēroga izmeklēšana un gala rezultāts atkarīks no zināšanām un loģiska izklāsta!

Kas attiecas uz mani tad Tu vēl joprojām neesi sapratis CSN patieso būtību!

Izmet ārā CSN 119. punktu! Nav viņa tur un viss! CSN 119. punkts regulē attiecības starp priekšā aizmugurē un blakus esošo, ja gribi, lai viņš tur būtu!

Sāc lasīt ar tiem punktiem, kas ir aizliegts un tad sapratīsi, ka katram priekšā esošam gājējam, velosipēdistam un auto vadītājam ar savām darbībām ir jāgarantē drošība! Man argumentu ir vairāk, nekā Tev saprašana un tie visi ir noformulēti ceļu satiksmes Noteikumos. Bet nekrenķējies jaunība ir netikums, kas ātri pāriet. Paaugsies un sapratīsi, vēlak pat kauns paliks!

Es nevienu neatbalstu! Esmu par to, ka CSN ir jāpilda tā kā tie ir rakstīti, bet rakstīti tie ir ar asinīm un Nāves gadījumiem. CSDD un policija pat pieļauj CSN kropļošanu!

Tev tur, iepriekš "Pīrādziņš" sveicienus sūta!

Palaidniex 10.jūlijs 2015 9:28
8 0 Atbildēt

Tu taču attaisno tos, kas ar bojātiem auto izbrauc uz ielas!

Man un visiem pārējiem 119. punkta izpilde nesagādā problēmas tādā izpratnē kā to visi saprot!

Saki, kas tieši ir noziedzīgs (pazemojošs) un traģisks ir ievērot 119. punktu - proti ievērot un censties saglabāt drošu distance lids pa priekšu braucošajam atkatrībā no kustības ātruma???

Kā tieši es, kurš saprotr šo punktu normāli, braucot aiz kāda to apdraudu? Vai kā es apdraudu sevi? Vai kādas vēl trešās personas?

Man nesagādā problēmas samazināt ātrumu, ja pa priekšu man braucošie do dara, es arī varu apstātires, ja situācija to prasa, vai apsteigt, apdzīt, ja situācija to ļauj... KAS TIEŠI SLIKTS IR 119. PUNKTĀ UN TĀ IEVĒROŠANĀ? Kā tas tevi, apdraud???

Vai nabadziņam tik nepieņemami ir uzņemties atbildību par paša rīcību? Tik nepieņemami ir veltīt uzmanību ceļam sev priekšā?

kaspis 10.jūlijs 2015 9:30
2 0 Atbildēt

Vernon - lai nebūtu tukša pļūtīšana no manas puses, ir ierosinājums tepat, IAuto saveidot tādu kā rakstu vai kā savādāk viegli uztveramu info avotu par padomiem iz dzīves, KĀ vajadzētu darīt. Mans piemērs, ko es jau aprakstīju, komentārā par busu ar to ka uz kreiso stāv ar taisniem ratiem - nu ir taču pareizi, vai ne? Gan jau ka ir padaudz tādu knifu, (poņas, lifehack) un ja saki ka Tev "argumentu ir vairāk" - varbūt to vajadzētu nest tautās? Tādu kā "dažādu situāciju izklāsts dumjiem šoferiem kā neiekulties ķezā"? Es to nopietni, bez padjobkas. Gan jau redakcija atbalstītu.

Palaidniex 10.jūlijs 2015 9:36
6 0 Atbildēt

Ar tiešu paskaidrojumu, kā cilvēki, kuri kā aiz muguras braucēji normālā kārtā ievēro un izpilda 119. punkta prasības, tieši un nepārprotami apdraud sevi, citus un satiksmi, lai šo punktu vajadzētu svītrot no CSN...

kaspis 10.jūlijs 2015 10:01
5 0 Atbildēt

kā es vēl daru - pirms gājēju pārejām, apstājoties palaist cilvēkus, stāvu ar diezgan spēcīgi nospiestu bremzi - lai gadījumā ja man pakaļā ieliek mudaks, mani neuzsviestu virsū nevainīgiem cilvēkiem - šādus piemērus es domāju, ir vērts apkopot. gan jau arī es uzzinātu daudz jauna ja citi padalītos savā pieredzē. tas gan ir offtopiks saistībā ar šo tēmu, bet nu ierosinājumu esmu izteicis.

Palaidniex 10.jūlijs 2015 9:31
5 0 Atbildēt

Bremžu šķidrums paliek agresīvs un korodē metālu, ja tas ir pārāk vecs un nav reulāri un savlaicīgi veiktas tā nomaiņa!

Kā arī korodēt sākuši bremžu mezgli ir vai nu jāremontē vai nu savlaicīgi jāveic to nomaiņa!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti