Izmācīt jau izmācīja, bet, kurš tagad samaksās? (+ video) 58

 
iAuto | 11.februāris 2016 16:42

"Toyota Land Cruiser" vadītājs izprovocē avāriju un aizbrauc.

Izrādot nepatiku par to kā video autors brauc pa kreiso joslu, "Land Cruiser" viņu apdzen un strauji samazina ātrumu. To pašu spiests darīt arī filmētājs, taču aiz viņa braucošā "fūre" nobremzēt nespēj.

 
58 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
mnde 12.februāris 2016 10:06
48 2 Atbildēt

Alaist akselerators vai mazmotora nespēja norurēt ātrumu pret kalnu arī ir noziedzīģs nebrīdināts straujš ātruma samazinājums? Gribui redzēt tās fūres kuras no Melturiem uz Cēsu viaduktu vai nop Lorupesa tila uz Siguldu brauc augšup ar bremžuguņiem! Eju jau pēc popkorna!

Pastāstīsi - kurš tur nesignalizēja par bremzēšanu?

Bremžu signālugunis iedegas vēl pirms brtemzes sāk darboties. Gandrīz visiem ar to pilnīgi pietiek! Ja esi bremzēts bruņurupucis - iespējams autovadīšana nav priekš tevis.

tava savlaicība vispār ir ļoti mistisks jēdziens - pat nobraukts kvartāls ar signāliem neesot savlaicīgs.

Un par kādu dubultu morāli tu te fļurksti? Vai tas ir tik dubulti morāli un aizvbainojoši prasīt no aizmuguras braucēja pievērst uznmanību satiksmei un sava auto vadīšanai ievērojot 85., 99. un 105. CSN punktus??? Kas tur tāds pazemojošs un dubultmorāls? Apgaismosi?

ja vēl nepielec - transporta līzekļa vadītājam ir jāpieņem lēmumi un jāvada savs transportlīdzeklis tā, lai tas spētu apturēt savu transportlīdzekli "BEZ BUMS" NEAPSPRIEŽOT un RESPEKTĒJOT pa priekšu braucošā transportlīdzekļa tiesības samazināt ātrumu! ŠIS NAV APSPRIEŽAMS!

mnde 12.februāris 2016 8:51
37 6 Atbildēt

Tad tev arī jautājums - KO "NEVAINĪGĀ" FŪRA DARA KREISAJĀ JOSLĀ??? (CSN 85. punkts)

Un vai tiešām no saviem augstumiem profesionālis neredz (nevēlas redzēt) briestošo konfliktu?

CSN ievērošana - - un preventīva rīcība saskaņā ar 105. punktu ir rakstīts visiem citiem, izņemot fūru kurinātājus?

Tur visi trīs ir pār vienu kārti metami, bet avāriju uzrīkoja fūra... ja tā būtu ievērojusi kaut vienu no 2 pieminētajiem CSN punktiem - avārijas nebūtu!

mnde 12.februāris 2016 9:38
33 1 Atbildēt

Paga, paga, fiziķi dvoješņik - ja divi atotransporta līdzekļi brauc viens aiz otra ar NEMAINĪGU distanci, tad to ātrumi ir vienādi! Distanci samazinošais faktors ir tikai un vienīgi REAKCIJAS laikā nobrauktais attālums bez ātruma samazinājuma. Tāpēc iesaka ieturēt 3 sekunžu lielu distanci uzticamāki un starptautiski atzīti eksperti! Ar to pilnīgiu pietiek, lai, veltot uzmanību satikmei visi varētu apstāties bez BUMS!

Ja distance samazinās vēl pirms pa priekšu braucējs ir uzsācis bremzēšanu iestājās 99. punktā minētais lēmumu un rīcības komplekss! Ja lēmumu un rīcības nav - ir bums!

Ja ir noticis BUMS starp sākotnēji vienādā ātrumā braukušiem transporta līdzekļiem, tad ir rupji pārkāpts 105. punkts un/vai vadīājs vispār nav pievērsis uzmanību situācijai uz ceļa braukšanas virzienā, ir novērsies no ceļa vai nodarbojies ar blakuslietām.

Un par to trevis kladzināto ātrumu starpību - divkāršu ātruma starpību (arī kaspis tev uz to ir ne reizi vien norādījis) ar pa priekšu braucēju pilsētā (50x2) - 100 km/h (par ātrums x3 vispār nekomentēšu) var atļauties tikai noziedzinieks recidīvists ar iepriekšēju nodomu. Nocitē lūdzu APK, kas draud vadītājam par 40-50 km/h ātruma pārsniegumu apdzīvotā vietā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti